14 yaşında C++ bilen birisi ileride iyi şeyler yapabilir mi?

for, while, catch, nullptr gibi standard library'de bulunan kelimelerin kullanımı.
Syntax derken?

Peki hocam bu ülkeyle alakalı bir durum mu?
Hayır, her şirket diplomalı ve tecrübeli bir çalışan ister. Sadece üniversite okumak yetmez, yine de iyi yapıyorsunuz. Ama daha çok öğrenmeniz gerekiyor. Sadece onu yapsam yeter değil bu mesele, daha çok şey var öğrenilecek. Hiç olmadı, popüler programları inceleyin, debugger ile deney yapın, araştırmacı olun.

Hocam 14 yaşında birinin bildiği c++ ne olabilir. Üniversitelerde bunun kaç yıl öğrenimini görüyorlar. Ayrıca bir program sadece c++ bilmekle olmuyor.
Üniversitede öğrenim önemli değil, üniversitede öğretilenlerin çoğunu internetten herkes gibi öğreniyorum ben de. Öğretimin anlamı kalmadı, hem Türkçe kaynaktan da hayır yok zaten.

Bu tarz kodlar yazabileceğine inanıyorsan ve kendini geliştirebiliyorsan (-ki bunlar kolay örnekler) çoğu bankada veya şirkette iş bulabilirsin.
Okulda bizlere sınavda az sormadılar bunlardan 😅 . Tabi bunlar hep consol örnekleri.

Üniversitede öğrenim önemli değil, üniversitede öğretilenlerin çoğunu internetten herkes gibi öğreniyorum ben de. Öğretimin anlamı kalmadı, hem Türkçe kaynaktan da hayır yok zaten.
Hocam yanlış anlamayın ama koç, itü, odtü, bilkent gibi yerlerde öğretilen bilgiyi siz herhangi biryerden öğrenemezsiniz. O zaman bu adamlar 4 sene boşuna okuyor.

Syntax derken?

Peki hocam bu ülkeyle alakalı bir durum mu?

Sana tavsiyem ne yapmak istiyorsan ona göre bir dil öğren. Android'de uygulama yapmak istiyorsan mesela, Android Kotlin öğrenebilirsin ama sana lazım olan kodları gerisi zaman kaybı oluyor ya da öğrendiklerini unutabilirsin. Ya da Auto programlar yazmak istiyorum diyorsan autoit, autohotkey gibi diller öğrenirsin. Sadece öğreneyim bir işe gireyim diyorsan pek mantıklı değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı