14 yaşında kodlamaya başlamak için ne yapmam lazım?

Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar LGS bittiğinden beri evde boş boş oturup oyun oynuyorum, canım sıkıldı artık oyundan gına geldi. Büyüyünce yazılım mühendisi olmak istediğim için, tek tük başlayayım dedim, yani başlama dediğim en azından bir dil bileyim, mantığını kavrayayım. Şimdi ben nereden başlayayım? Verebilecek param yok ne yazık ki.
Hangi dille başlayayım, hangi site ya da YouTube kanalını tavsiye edersiniz?
Bir de, öğrendiğim kodları yazıp sonucunu öğrenebileceğim yani freestyle yapabileceğim bir site var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikle İngilizceni geliştir. İngilizcen olmazsa çok sıkıntı çekersin bu konuda. İngilizceni geliştirdikten sonra aloritma mantığını kavrayabilmek için çeşitli videolardan faydalanabilirsin. Bu ikisini iyice hallettikten sonra işin iyice kolaylaşır, istediğin program dili ile başlayabilirsin. Benim önerim C veya Python ile başlaman yönünde olacaktır.

Dostum öncelikle İngilizceni geliştir. İngilizcen olmazsa çok sıkıntı çekersin bu konuda. İngilizceni geliştirdikten sonra aloritma mantığını kavrayabilmek için çeşitli videolardan faydalanabilirsin. Bu ikisini iyice hallettikten sonra işin iyice kolaylaşır, istediğin program dili ile başlayabilirsin. Benim önerim C veya Python ile başlaman yönünde olacaktır.
İngilizce öğrenmen lazım eğer biliyorsanız c+, python,html
Peki ya bunları nereden öğrenebilirim?

Siteler genelde belli bir modül için kullanılır.

Mesela sadece menü tasarımı için bir kod yazılır. Ve canlı olarak görüntülenir.

Son zamanlarda artık akıllı telefon ve web sayfaları üzerine pazar yoğunlaşıyor. E-Devlet mesela.

İnternet sitesi için free hosting alıp, orasını kullanabilirsin. Yada local çalışabilirsin.

Sen hangi dilde geliştirmek istiyorsan ona karar ver. Sonra yönlendirme için yardım ederiz.

Siteler genelde belli bir modül için kullanılır.

Mesela sadece menü tasarımı için bir kod yazılır. Ve canlı olarak görüntülenir.

Son zamanlarda artık akıllı telefon ve web sayfaları üzerine pazar yoğunlaşıyor. E-Devlet mesela.

İnternet sitesi için free hosting alıp, orasını kullanabilirsin. Yada local çalışabilirsin.

Sen hangi dilde geliştirmek istiyorsan ona karar ver. Sonra yönlendirme için yardım ederiz.
Hangi dili seçeyim onu soruyorum abi zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı