14 yaşında kreatin kullanımı sakıncalı mıdır?

Yiğit Köstekci

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, 14 yaşında kreatin kullanmak istiyorum. Daha önceden 3 ay spora gittim, şimdi yeniden gym'e yazıldım ve 1-2 ay kreatin kullanırsam sorun yaşar mıyım böbreklerimde?

Yani çok fazla sürem olmadığı için hızlı gelişmek istiyorum ondan dolayı kreatin kullanmak istiyorum

Ne yazık ki ne kullanırsan kullan hızlı bir şekilde gelişmenin bir formulü yok, sana hızlı gelişiceksin deyip bir şeyler söyleyenlere veya verenlerede hiçbir şekilde inanma bu sporu bir hobi bir rutin haline getirip zamanla kendini geliştirerek büyüyebilirsin, kreatindir, BCAA, protein tozu felen bunlar senin gelişimine en fazla %1 2'lik bir katkı yapar bunlarada bu yaşta ihtiyacın yok emin ol

Hocam kilom 100 yaşım 16 karaciğerimde yağlanma var creatine sıkıntı çıkarır mı kullanmak istiyorum bir de saç dökermi saç genetiğim mükemmel 80 yaşındaki dedemin saçları bile benimki gibi maşallah deyin de

Kreatin hiçbir şekilde saç dökmez.... Bu bir klişe ve o kadar cevap olmasına rağmen herkes aynı şeyi soruyor Kreatin değil,saç dökülmesi genetiktir.
Karaciğerimde yağlanma varken,3-4 ay geçtikten sonra spor başlangıcıma. Kullanmaya başlamıştım. Diyetisyene de gidiyordum geçen sene,hiçbir sorun olmaz. Yeter ki kullanımına uy,sorun yaşamazsın. Kreatin ciğer yağlanması değil,zorlarsan böbreğe zarar verir. Ki o kadar da içmez kimse zaten.

Günde 2 gram alcam bide günde 5 litre su içen biriyim sizce yeterlimi bide grizzone creatinmi yoksa hiq creatine daha iyi

Bir de

2 az 5 alabilirsiniz

2 az 5 alabilirsiniz

Yaşım ufak olduğu için 2 gram yeterli diye düşünüyorum ben normalde boksa gidiyorum oradaki hocama creatin almalı mıyım sorusunu sordum bana kullanma dedi sizce nedeni nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…