14 Yaşında Para Biriktirmek

Önerebilirmisin bana olmadı onu alırım.
İşlemci: X5670(Aliexpress)
Anakart: X58 Pro USB3 (Aliexpress)
İşlemci Soğutucu: RAMTECH 2 ısı borulu 90cm (Gittigidiyor)
RAM: Atermiter 8GB 1333MHz(Aliexpress)
Ekran Kartı: Temiz, soğuk ortamda kullanılmış garantisi 1 yıl devam eden RX570 (ikinci el)
SSD: Adata SU630 240GB (Sıfır)
Kasa: Sharkoon VS4-W (Sıfır)
PSU: Thermaltake Litepower 550-450W(İkinci el)

Ailene yük olmamak isteme düşüncen çok güzel. Böyle böyle erken yaşta sorumluluk sahibi olmayı, sorumluluk alabilmeyi öğrenirsin. İleride yaşıtlarından daha fazla sorumluluk alır ve önde olursun. Ama bu yaşta da zor bir iş kesinlikle yapma(Amelelik, taşı-getir, inşaat vb). Tanıdığınızın yeri, kafesi falan varsa git orada çalış ailenle anlaşsınlar sana günlük olarak paranı versinler. Marketlerde falan çalışmayı bekleme, 16 yaşından düşük çalıştırmıyorlar. Kendini fazla yoracağın işlere kesinlikle bulaşma, hayatı yaşaman gereken yaşlardasın. Bence ailen de yardım edecektir bu fikrini söyleyince. Dediğim gibi düşüncen güzel ama ailene önce söyle illa ki yardım edecektir.

Çalışabileceğin işler;
Berber de yerleri temizlersin, hem de bahşiş alırsın.
Kafede çalışabilirsin, bahşiş de alırsın.(Ailenin tanıdığı yer olsun, diğer kafeler de hakkını vermiyorlar).
Eczacı büroları var, ilaç sayıyorlar, raflara yerleştiriyorlar.
Fırın da çalışayım deme, yorarlar.

Yeteneğin varsa, herhangi bir enstrüman çalıyorsan; sahilde, meydanda, çarşıda ayak üstü bir yere geç çalmaya başla. İş olsun hangisi olursa olsun kafasındaysan bu işi yapabilirsin, yukarıdaki işlerden kazanacağın paranın daha fazlasını kazanırsın.
En güzel cevap bu

Ekran Kartı: Temiz, soğuk ortamda kullanılmış garantisi 1 yıl devam eden RX570 (ikinci el)
Not: Toplamaya devam ettiğim sistemime çok benzedi ama ben SSD'yi 120GB aldım (elimde HDD var) ama kasayı yükselteceğim.

Çok teşekkür ederim.
Acaba başka bir anakart önerip linkini atarmısın bide çinden alınca vergi mi kesilcek?

2-3 sene boyunca biriktirdim. 3000 civarı para biriktirdim fakat senin fazla zamanın olmadığı için kendi harcamalarından kısabilirsin. Sana lazım olmayan eşyaları satıp ailene katkıda bulunabilirsin.

Ben 14 yaşındayım. Bu yaz yeni bir bilgisayar alacağım ama aileme yük olmak istemiyorumç sizce nasıl seri şekilde para biriktirebilirim? Aklımda format atmak var ama bunu nasıl yapacağım? Bunun için bir aracı falan gerekiyor. Bana

Kazandığın paraları dolara falan cevir bazı mekanlar var reklamlarda gördüm kur korumalı falan diye onun hakkında bilgi sahibi olmadığım için başkaları yardımcı olabilir ondan sonra dolarda kalsın paran yaz zamanı işe gir okul zamanın harçlıkla biriktirebilirsin.

Çocuk çalıştırmak suçtur. Çocuk istimarından başka bir şey değildir. Bence ailenle anlaş; okulumu başarılı şekilde bitirirsem ''bana istediğim şeyi alır mısınız?'' diye sor. Sana imkanları varsa hayır demeyeceklerdir.
Çocuk kendi isteğiyle çalışıyorsa suç olmaz.
"On dört yaşını doldurmuş ve zorunlu ilköğretim çağını tamamlamış olan çocuklar, be- densel, zihinsel, sosyal ve ahlaki gelişmelerine ve eğitime devam edenlerin okullarına devamı- na engel olmayacak hafif işlerde çalıştırılabilir."

Hocam bana kalırsa hiçbir şey yapmayın 😃
Kendi rızan ile sanayide veya bilgisayarcıda çalışırsın, çarşıyı öğrenirsin, işin pisliğini öğrenirsin. Onun haricinde başks yerlerde de çırak olarak çalışabilirsin ama çok bir gelirin yok haftalık harçlığın olur. Sen yeter ki bir işe gir amaa abin gibi sana biri destek olması gerek ve fazla tekin olmayabilir. Ailenin bir yeri olur çalışırsın mantıklı olur ama elinden geldiğince olur ama düşüncen güzel ailene yük olmamak gibi ancak zor maalesef hocam kendinize dikkat edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı