16 Yaşında Para Biriktirmek

Onur Haha Atan

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba ben 16 yaşındayım pek para harcamam (daha doğrusu hiç para harcamam) okuduğum okulda yemekhane olduğu için hiç harçlık almıyorum bayramda aldığım paraların genelde hepsini aileme veriyorum. Yani her şey dahil 1 senede 30 TL bile harcamıyorumdur. Her neyse benim yazın birkaç bilgisayar ekipmanı, donanımı alma planım var teyzemin çalıştığı bir otelde çalışmayı düşünüyorum bana göre otelde iş olur mu acaba? Başka yerde çalışma imkanım yok tanıdık yer bir tek orası var. Aranızda bilgili kişiler varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harcaman olmadığı halde ufak da olsa bir harçlık vermeyen, hatta bayramda milletin verdiği paraları alan ailenin PYBS parasını da alacağını düşünüyorum. Bilgisayar parçası alıp satmak için de bir sermaye lazım. Otel, hizmet sektörü olması ve hiç tecrüben olmaması sebebiyle zor. Teyze torpiline rağmen zor. Başka imkanım yok tanıdık tek orası var demişsin. İnsanlar hep tanıdıklarının yanında çalışmıyorlar. 20 yaşındayım, yazları çalıştığım 4 yer oldu. Hiçbiriyle de daha önce tanışmamıştım. Oturduğun yere yakın yerlere böyle böyle, çırak alıyor musunuz? diye sorabilirsin. Belki de otel olayına kapasiten ve yatkınlığın vardır da başka bir şey sıkıntın olmaz. Bu arada o paranı alan aile çalıştığında da alır. Benim ailem hep öyle yaptı. Ama istediklerimi de aldılar. Tabii ki insancıl isteklerdi. Gereken performansı sağlayacak şeyleri istedim hep. Hatta beni vakıf üniversitesine göndermeyi bile teklif etti ama ben aklı olan birinin o eğitime o parayı vermesini mantıklı bulmadığım için reddettim. Kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama lise 3 isen bu yaz sınava çalış. İleride yararını görürsün. Ailenle biraz daha yakınlaşırsan durumunun benim gibi olacağına eminim. Özellikle güzel bir üniversite kazanmanın fazlasıyla etkisi olacaktır.

Belki de kendisi veriyor ailesine. Hem PYBS'yi kazanırsa kendisi vermeyi reddebilir "Ben bu bursu kazanmak için çalışarak sınava girdim." diyerek. Ayrıca ailesi çalıştığı parayı da elinden alabilir.

Belki de kendisi veriyor ailesine. Hem PYBS'yi kazanırsa kendisi vermeyi reddebilir "Ben bu bursu kazanmak için çalışarak sınava girdim." diyerek. Ayrıca ailesi çalıştığı parayı da elinden alabilir.
Ailem kendi keyfinden almıyorki bize verirmisin diyorlar benim harcamadığımı bildikleri için bende veriyorum bu yazlık böyle yapmayacağım ama
Harcaman olmadığı halde ufak da olsa bir harçlık vermeyen, hatta bayramda milletin verdiği paraları alan ailenin PYBS parasını da alacağını düşünüyorum. Bilgisayar parçası alıp satmak için de bir sermaye lazım. Otel, hizmet sektörü olması ve hiç tecrüben olmaması sebebiyle zor. Teyze torpiline rağmen zor. Başka imkanım yok tanıdık tek orası var demişsin. İnsanlar hep tanıdıklarının yanında çalışmıyorlar. 20 yaşındayım, yazları çalıştığım 4 yer oldu. Hiçbiriyle de daha önce tanışmamıştım. Oturduğun yere yakın yerlere böyle böyle, çırak alıyor musunuz? diye sorabilirsin. Belki de otel olayına kapasiten ve yatkınlığın vardır da başka bir şey sıkıntın olmaz. Bu arada o paranı alan aile çalıştığında da alır. Benim ailem hep öyle yaptı. Ama istediklerimi de aldılar. Tabii ki insancıl isteklerdi. Gereken performansı sağlayacak şeyleri istedim hep. Hatta beni vakıf üniversitesine göndermeyi bile teklif etti ama ben aklı olan birinin o eğitime o parayı vermesini mantıklı bulmadığım için reddettim. Kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama lise 3 isen bu yaz sınava çalış. İleride yararını görürsün. Ailenle biraz daha yakınlaşırsan durumunun benim gibi olacağına eminim. Özellikle güzel bir üniversite kazanmanın fazlasıyla etkisi olacaktır.
Yok ben istesem kimse çalıştığım parayı almaz ama ben genede büyük kısmını aileme veririm sadece alacağım ekipmanların parasını alırım harçlık konusuna gelirsek işime yaramayan parayı yanımda taşımanın lüzumu yok diye düşünüyorum bana karnını doyur diye verilen parayı ben biriktirip bilgisayar malzemelerine yatırırsam kendimi kötü hissederim

Bak ben ortaokuldayken yani senden küçükken bana simit almam için verilen 1 TL'yi harcamıyordum ve bütün gün aç duruyordum. Elime geçen parayı anında kumbaraya atıyordum. Örneğin bakkala yiyecek bir şeyler almaya gidiyorum kendi hakkımı almayıp parasını cebe atıyordum. Bir de aylık babamdan 20 TL alıyordum. Bu şekilde yaklaşık 2000 TL para biriktirdim. Ama 2 yıl sürdü tabii bu parayı biriktirmem. Ben de senin gibi PC almak için biriktiriyordum. En sonunda aldım da...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı