14 yaşında spor salonuna gidilir mi?

Kesinlikle başlama neden? Çünkü ben de 15 yaşında başladım 2 sene yaptım güzel de bir fiziğe ulaştım sonrasında yks var diye bıraktım, eridim elime ne geçti sadece kas hafızası. O yaşlarımda yapabileceğim o kadar şey varken spor salonuna gittiğime çok pişman oldum. Nacizane tavsiyem arkadaşlarınla gez toz eğlen, kız arkadaş yap çünkü lise bir daha gelmiyor 😪.

Kesinlikle başlama neden? Çünkü ben de 15 yaşında başladım 2 sene yaptım güzel de bir fiziğe ulaştım sonrasında YKS var diye bıraktım, eridim elime ne geçti sadece kas hafızası. O yaşlarımda yapabileceğim o kadar şey varken spor salonuna gittiğime çok pişman oldum. Naçizane tavsiyem arkadaşlarınla gez toz eğlen, kız arkadaş yap çünkü lise bir daha gelmiyor 😪.

Spor yaparken bunları yapamıyor mu? Bir antrenman süren ne kadardı kanka günde 12 saat antrenman mı yapıyordun? Altı üstü 1 buçuk saat vakti geçecek spor salonunda. Hadi bunu da geçtim senin bıraktığın için vücudunun bozulmuş olması onunkinin bozulacağı anlamına gelmez. Sağlıksız beslendiysen, kilo aldıysan ya da fazla zayıfladıysan yaşarsın bunu.

14 yaşındayım 1.68 civarı boyum var 62 kiloyum ya tek sorunum kalçam çok büyük. Bol pantolon aldım bedenime göre ama kalça kısmı çok sıkıyor tek sorun o 1 ay gitsem etkisi olur mu? Boy uzaması durur diyenler var ama ağırlık işine çok nadir girerim daha çok koşu bandı tarzı aletleri kullanırım. Takviye ilaç kullanıyorum boy uzaması için eczaneden aldım. Sizce başlamalı mıyım?
Amacınız sadece kilo vermekse spor salonuna gitmenize gerek yok, kalori açığı oluşturmaya çalışın. Buna herhangi bir egzersiz ve diyet yaparak ulaşabilirsiniz.

Spor yaparken bunları yapamıyor mu? Bir antrenman süren ne kadardı kanka günde 12 saat antrenman mı yapıyordun? Altı üstü 1 buçuk saat vakti geçecek spor salonunda. Hadi bunu da geçtim senin bıraktığın için vücudunun bozulmuş olması onunkinin bozulacağı anlamına gelmez. Sağlıksız beslendiysen, kilo aldıysan ya da fazla zayıfladıysan yaşarsın bunu.
Hocam bozuldu demedim eridi dedim yine fit denilebilecek bir fiziğim var. Ayrıca salonda 1 saat geçirecek doğru ama 30dk gidiş geliş, 30dk duş, 30dk da dinlenme+beslenme yani bir spor aşağı yukarı 2.30 saate patlıyo. Ki o yaşlarda kas ağrıları normalden de fazla oluyo, ben yorgun olduğum için arkadaşlarımı ektiğimi de bilirim. 1. Sayfada @AliEgemen hocamın dediklerini zaten saymıyorum bile.

Hocam bozuldu demedim eridi dedim yine fit denilebilecek bir fiziğim var. Ayrıca salonda 1 saat geçirecek doğru ama 30dk gidiş geliş, 30dk duş, 30dk da dinlenme+beslenme yani bir spor aşağı yukarı 2.30 saate patlıyor. Ki o yaşlarda kas ağrıları normalden de fazla oluyor, ben yorgun olduğum için arkadaşlarımı ektiğimi debilirim. 1. Sayfada @AliEgemen hocamın dediklerini zaten saymıyorum bile.

Yani bu bence çok yanlış. Kilosu olan birinin hayatını her anlamda iyileştirir spor. Dediğiniz gibi gezip tozmak değil de spor yaparsa hem özgüveni artar hem günü daha zinde geçer hem de belki de en önemlisi disiplin kazanır. Sosyal alanlardan kendini yine eksik bırakmasın, ama spor yapma git eğlen demek çok saçma olur.

Yani bu bence çok yanlış. Kilosu olan birinin hayatını her anlamda iyileştirir spor. Dediğiniz gibi gezip tozmak değil de spor yaparsa hem özgüveni artar hem günü daha zinde geçer hem de belki de en önemlisi disiplin kazanır. Sosyal alanlardan kendini yine eksik bırakmasın, ama spor yapma git eğlen demek çok saçma olur.
Hocam yazılanları tekrar yazmak istemediğim ve ekstra uzun olmasın diye yazmıyorum kilolar konusunda @Ben Carville hocamızın yazdığı gibi yapılabilir. Ekstra kilolar zaten salonda değil mutfakta verilir bu disiplini sağlar, kilo verdikçe de görünüş değişir bu da özgüven sağlar. Zaten 14 olduğu için gün içinde aktiftir ama akşamları ekstra yürüyüş eklerse
1)salon parasından kurtulur
2)ekstra kilolar verilir özgüven gelir
3)çok daha fazla zamanı olur
4)@AliEgemen hocamın dediklerine bulaşmaz
5)hırs yapıp 💉 tarafına geçmez ki günümüzde 15lere kadar indi maalesef. Yani hocam salona para verip zamanından ve mental sağlığından olacağına günde 30dk ekstradan yürüyüş yapmak saçma değil akıllıca olur.

Hocam yazılanları tekrar yazmak istemediğim ve ekstra uzun olmasın diye yazmıyorum kilolar konusunda @Ben Carville hocamızın yazdığı gibi yapılabilir. Ekstra kilolar zaten salonda değil mutfakta verilir bu disiplini sağlar, kilo verdikçe de görünüş değişir bu da öz güven sağlar. Zaten 14 olduğu için gün içinde aktiftir ama akşamları ekstra yürüyüş eklerse
1)salon parasından kurtulur
2)ekstra kilolar verilir öz güven gelir
3)çok daha fazla zamanı olur
4)@AliEgemen hocamın dediklerine bulaşmaz
5)hırs yapıp 💉 tarafına geçmez ki günümüzde 15'lere kadar indi maalesef. Yani hocam salona para verip zamanından ve mental sağlığından olacağına günde 30dk ekstradan yürüyüş yapmak saçma değil akıllıca olur.

Ben bu kilo vermek için yapılması gerekenleri olaya dahil etmiyorum hocam. Siz spora gitmek yerine gidip arkadaşlarınla eğlen, kız arkadaş yap gibi şeyler söylediğiniz için spora da vakit ayırmalı dedim. Diğer dediklerinize hiç girmedim fark ettiyseniz. Onlara bir itirazım yok.

Ben bu kilo vermek için yapılması gerekenleri olaya dahil etmiyorum hocam. Siz spora gitmek yerine gidip arkadaşlarınla eğlen, kız arkadaş yap gibi şeyler söylediğiniz için spora da vakit ayırmalı dedim. Diğer dediklerinize hiç girmedim fark ettiyseniz. Onlara bir itirazım yok.
Hocam bi önceki yazdığınızı yanlış anlamışım pardon, siz de benim ilk yazdığımı yanlış anlamışsınız. Ben spor yapma git gez demedim salona gideceğin vakte hayatını yaşa dedim yoksa sokakta yürümekte spor fitness da spor. Size de katılıyorum spora kesinlikle vakit ayrılması lazım ama bu yaşta fitnessa değil.

Hocam bi önceki yazdığınızı yanlış anlamışım pardon, siz de benim ilk yazdığımı yanlış anlamışsınız. Ben spor yapma git gez demedim salona gideceğin vakte hayatını yaşa dedim yoksa sokakta yürümekte spor fitness da spor. Size de katılıyorum spora kesinlikle vakit ayrılması lazım ama bu yaşta fitnessa değil.
Bundan zevk alacaksa yapabilir. Başka seçeneklerle beraber artıları eksileri söyledik tamamdır zevklere karar vermeyelim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00