14 yaşında spora başlanmalı mı?

14 yaşında bir bireyin sözüm meclisten dışarı sırf Instagram'ya video atması için 50 kilo squat altında kaldığını kendim şahit olduğum için bende gym önermiyorum.

Kaldı ki sporla uğraşıyosanız squatın dengesiz kiloda ve yanlış formda yapıldığının nelere sonuç açacileceğini siz düşünün.

Hocam çok etki etmez ama maddi sıkıntınız yoksa bir tane basketbol kursuna başlarsanız boyunuza katkısı olabilir.

Gymden çok bir spor dalı ile ilgilenmenden yanayım dövüş sporları olur eğer şehrinde imkan varsa yelken olur voleybol olur bunlardan biriyle ilgilenirsen daha iyi olabilir senin için.
Karateye gitmiştimde sokakta kendimi savunmakta istiyorum kilo boyumu arttırmakta istiyorum saçımda uzun biraz sokakta ilkokullu bebelerin rastgele gay top demesi hoşuma gitmiyor boylu poslu olup en azından laf atma özgüvenlerini almak istiyorum ellerinden manisada yaşıyorum çok roman var kendimide savunmak istiyorum

dövüş sporu önerebilir misiniz şuan yapmamın zararı yoksa karate yaptım 1 yıl.

Hocam çok etki etmez ama maddi sıkıntınız yoksa bir tane basketbol kursuna başlarsanız boyunuza katkısı olabilir.

Hocam futbol olmaz mı hiç beceremiyorum basketi ya.

Karateye gitmiştimde sokakta kendimi savunmakta istiyorum kilo boyumu arttırmakta istiyorum saçımda uzun biraz sokakta ilkokullu bebelerin rastgele gay top demesi hoşuma gitmiyor boylu POS'lu olup en azından laf atma özgüvenlerini almak istiyorum ellerinden Manisa'da yaşıyorum çok roman var kendimide savunmak istiyorum.

Dövüş sporu önerebilir misiniz şu an yapmamın zararı yoksa karate yaptım 1 yıl.

kickboks/muay thai öneririm hem vücudunuz sıkılaşır bunun yanında voleybol da oynayın boyunuzun uzamasına yardımcı olabilir belki doktora falan gidebilirsiniz.

Karateye gitmiştimde sokakta kendimi savunmakta istiyorum kilo boyumu arttırmakta istiyorum saçımda uzun biraz sokakta ilkokullu bebelerin rastgele gay top demesi hoşuma gitmiyor boylu POS'lu olup en azından laf atma özgüvenlerini almak istiyorum ellerinden Manisa'da yaşıyorum çok roman var kendimide savunmak istiyorum.

Dövüş sporu önerebilir misiniz şu an yapmamın zararı yoksa karate yaptım 1 yıl.

Hocam futbol olmaz mı hiç beceremiyorum basketi ya.

Muay Thai iyidir, sokak için çalışır.

kickboks/muay thai öneririm hem vücudunuz sıkılaşır bunun yanında voleybol da oynayın boyunuzun uzamasına yardımcı olabilir belki doktora falan gidebilirsiniz.

Hocam hangisi savunmaya yönelik ben saldırmayı tercih etmiyorum ama kendimi savunmak için bayağı işime yarayacak bir dövüş sporu arıyorum artık güvenli hissedemiyorum.

Basketbol boy uzatmaz, genetiği ve düzgün beslenmesi uyku kalitesi ile alakalı.

Hocam hangisi savunmaya yönelik ben saldırmayı tercih etmiyorum ama kendimi savunmak için bayağı işime yarayacak bir dövüş sporu arıyorum artık güvenli hissedemiyorum.

Muay Thai iki yönlü, savunma için uygun.

14 yaşındayım boyum 146 kilom 38 zayıfım yemek yemiyorum pek genetikdende boyum kısa. Basketi beceremiyorum futbolu becerebiliyorum. Spora başlamalı mıyım gym başlamalı mıyım ilaç basmadan almadan yapılır mı?

Uyku saatlarine dikkat edin, kemik gelişimini destekleyecek şeyler yiyin ve protein içeriği bol yemekler yiyin. Boy uzatmayı falan da engellemez spor. Bu arada spor yaptıkça enerji yaktığınız için zaten acıkacaksınız. Bol yiyip kilo almaya önem verin. Hormonlarınızı bozacak ilaçlardan uzak durun. Bol bol su için ve sporunuzu yapın. Spor sağlıktır ömrü uzatır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı