14 yaşında spora başlanmalı mı?

Uyku saatlarine dikkat edin, kemik gelişimini destekleyecek şeyler yiyin ve protein içeriği bol yemekler yiyin. Boy uzatmayı falan da engellemez spor. Bu arada spor yaptıkça enerji yaktığınız için zaten acıkacaksınız. Bol yiyip kilo almaya önem verin. Hormonlarınızı bozacak ilaçlardan uzak durun. Bol bol su için ve sporunuzu yapın. Spor sağlıktır ömrü uzatır.

Annem hemşire haftaya giderim hastaneye zaten tatilde var denerim bir şeyler.

Bu ''boyun uzamaz'' lafları ağırlık çalışırsan geçerli olur. Ağırlık dediğim de halter falan. Tüm vücuda yük bindiren ağırlıklar yani. Dambıl gibi ağırlıklar uzamaya engel değil mesela.

Sebep? Kas yapınca hiçbirşey kazanmayacaksınız.
Hocam kas demek sağlıklı vücut demek. Body'ciler gibi hem kilo alıp hem kas yapmadığı sürece çok faydasını görür. Ayrıca güç her yerde lazım hocam. Günlük hayatta bile...

Spor boy kısaltmaz ve spor yapmadan kilo alırsa yağlanırsın.
Alakası yok. Düzgün beslenme ile güzelce yağsız kilo alır. 68 kiloyum, 1 aydır spor yapıyorum, gerek spor hocaları, gerek internetteki herhangi bir yağ hesaplama aracı yağ oranımın çok düşük olduğunu söylüyor. Gece 12'den sonra yemek yememeye özen gösteririm, çok yağlı ve şekerli şeyleri yemekten kaçınırım. Spor yapmadan kilo almanın yağ ile bi' alakası yok.

Alakası yok. Düzgün beslenme ile güzelce yağsız kilo alır. 68 kiloyum, 1 aydır spor yapıyorum, gerek spor hocaları, gerek internetteki herhangi bir yağ hesaplama aracı yağ oranımın çok düşük olduğunu söylüyor. Gece 12'den sonra yemek yememeye özen gösteririm, çok yağlı ve şekerli şeyleri yemekten kaçınırım. Spor yapmadan kilo almanın yağ ile bi' alakası yok.

Hayır var yağ oranının düşüklüğü her zaman iyi bir şey değil belirli bir sınırda olmalı ve fazla yağlıysan düşük olmalı, senin 1kg alman için 7500 kalori alman gerekiyor arkadaş istediği kiloya gelmek için clean beslenmesi zor çünkü clean beslenmek kirli beslenmeye göre daha zor zaten sen spor yapıyorsun, sen iştahı ve çok yemeye alışık olmayan adama üstelik spor yapmayan birine temiz olarak nasıl 7500 kalori aldıracaksın karbonhidratını proteinini yağını hesaplamasını öğrenmesi beslenme düzenin yapana kadar sürecek.

Henüz 1 aydır spor yapan bir kişinin spor veya beslenmeyle alakalı herhangi bir tavsiye vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Önce kendiniz bilgilenin bu konuda, sonra insanlara yardımcı olursunuz.

Gerçek anlamda clean beslenme hem ekonomik hem mental olarak zor spora yeni başlayanları da spordan soğutan bir şey bence dengeli beslenmek en iyisi eğer çok kilolu değilseniz veya yarışma gibi hedefleriniz yoksa.

Henüz 1 aydır spor yapan bir kişinin spor veya beslenmeyle alakalı herhangi bir tavsiye vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Önce kendiniz bilgilenin bu konuda, sonra insanlara yardımcı olursunuz.
Daha önce 1 seneye yakın yapıp sağlık sorunlarımdan ötürü bıraktım. Bu sürede yeme içmem bozuldu, son birkaç aydır toparladım. Oraya yazmamış olmam yeni başladığım anlamına gelmiyor. Spora başlayalı 1 ay oldu yazmamışım, 1 aydır spor yazıyorum demişim.

Hayır var yağ oranının düşüklüğü her zaman iyi bir şey değil belirli bir sınırda olmalı ve fazla yağlıysan düşük olmalı, senin 1kg alman için 7500 kalori alman gerekiyor arkadaş istediği kiloya gelmek için clean beslenmesi zor çünkü clean beslenmek kirli beslenmeye göre daha zor zaten sen spor yapıyorsun, sen iştahı ve çok yemeye alışık olmayan adama üstelik spor yapmayan birine temiz olarak nasıl 7500 kalori aldıracaksın karbonhidratını proteinini yağını hesaplamasını öğrenmesi beslenme düzenin yapana kadar sürecek.
Bu bahsettiğinizde haklısınız evet. Ben o an mevzuyu yanlış anladım. Bir takım çevremdeki "spor yapan" arkadaşlar kilo almak için hamburger pizza vb. bol bol dayadığı için kelimenin tam anlamıyla OBEZ olmuşlardı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı