14 yaşındaki birisi nerede çalışabilir?

Hd6850

Hectopat
Makaleler
2
Adana'da oturuyorum. Yanımızda bir sürü kafe veya dönerci gibi yerler var. Adanın en işlek ve turistik yeri diyebilirim. Nerede çalışabilirim? En çok parayı hangi meslek verir?

Adana'da oturuyorum. Yanımızda bir sürü kafe veya dönerci gibi yerler var. Adanın en işlek ve turistik yeri diyebilirim. Nerede çalışabilirim? En çok parayı hangi meslek verir?
Erkeksen berberlerde çalışabilirsin 10-20₺ günlük kazanırsın. Yaşın küçük olduğu için pek fazla para kazanamazsın. Sanayide de içecek getir götür falan günlük 10-20TL

Değişir ben kasabın yanında çalışıyordum asgari ücretten fazla veriyorlardı. Rastgele bir yere gir maaşı konuşursunuz zaten.

Ayakkabı boyarsin, bulaşık yıkarsın, inşaatta çivi toplar berberde yere dökülen saçları süpürsün. Kendimce o yaşta yaptığım işler bunlardı...

İş kanuna göre çalışamazsın. 15 yaşını doldurmuş (16'dan gün almış) olman gerekir ama çırak mahiyetinde bilindik bir yere girebilirsen anca öyle olur. Bu yaşta tam zamanlı çalışmanın da sana yararı değil maalesef zararı olur.

1 Temmuz'dan itibaren kısıtlamalar neredeyse kalkıyor.
Turizm-yeme içme yerlerinde bir hareketlilik görüleceği apaçık ortada.
Bir lokanta veya dönerci de çalışabilirsin.
Para konusunda net bir şey söyleyemem.
Lakin bir işe katılmak kadar devam ettirmekte önemli.
Dayanabilirsen vardiyalı bir işte sabah vardiyasında çalış.

Erkeksen berberlerde çalışabilirsin 10-20₺ günlük kazanırsın. Yaşın küçük olduğu için pek fazla para kazanamazsın. Sanayide de içecek getir götür falan günlük 10-20TL

10-20 TL için yapılacak işler değil bunlar bence.

Kafelerde komi olarak çalışabilirsin(eğer alırlarsa) yaklaşık aylık 2000 TL'ye yakın veriyorlar. Günlük olarak da hesaplanıyor olabilir.

Köle olmak istemiyorsan çalışamazsın. Ben 17 yaşındayım Hatay'da oturuyorum. En kısa süreli iş 10 saatten başlıyor onun günlüğü de 50TL zaten Türkiye öğrenciye iş yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı