144 Hz/240 Hz 1 MS Monitör Önerisi

• Konuyu başlatan Kuty
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 111
  • Görüntüleme 8.904

Kuty

Hectopat
Merhabalar, birkaç gündür monitörlerle başım ağrıdı diyebilirim. AOC AG241QG Model monitör bugün elime ulaştı ve en düşük tepkime süresi Strong moduna aldığım zaman ghosting yapmakta. Yani ciddi anlamda 1 MS kullanamıyorum medium ayarına çekiyorum haliyle bu da daha yüksek tepkime süresine geçmekte. Genellike LoL oynuyorum ve en düşük ayarlarda ne hikmetse G-Sync olmasına rağmen ekranda görüntü yırtılmaları olmakta bu monitörde FPS'i 144'e sabitlediğim halde. Galax GTX 1050 yeni aldım birkaç gün önce. i7 4790' da işlemcim var haliyle yetecek türden ama tearing yaşıyorum anlamıyorum. Bundan önce de Dell S2417DG satın aldım ve Color banding aynı şekilde yine Ghosting mevcuttu. 1 MS gerçek tepkime süresini sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde verebilecek bir monitör var mı?
Temmuz ayında Nvidia'nın yeni nesil kartları ile birlikte yeni de bir sistem dizeceğim onun için monitör arıyorum.
Gerçekten şu sorunlardan ötürü al, iade et yapmaktan BIKTIM. Gerçek 1 Ms'i sağlıklı ve sorunsuz verebilecek ve mümkünse kullanan olursa tavsiye edenlerden detaylı bilgi verirse çok sevinirim. Bütçe olarak 3000 TL ayırabilirim.

Asus ROG Swift PG27VQ 27 1ms WQHD 165Hz G-SYNC HDMI DP Kavisli Oyuncu Monitörü Bu modele ne diyorsunuz? Sizce alınır mı? Ben şunu fark ettim ki genellikle LoL oynuyorum ve 1920x1080 de oynadım senelerce. Benq xl2411 kullandım 2016'dan 18'e kadar. Bu ghosting sorunu hiç ama hiç olmadı. Temmuz ayında yeni nesil kartlar çıktığı gibi alıp sistem dizeceğim. LoL'ü de 1920x1080' de oynadım alıştım birkaç gündür 2K' da oynuyorum ama çok tuhaf geliyor alışması çok zor. Sizce 144 Hz ve 1920x1080 PG258Q Almalı mıyım? Yoksa yukarıdakini mi alsam daha iyi olur? Veya veya şu an kullandığım AG241QG daha dün elime ulaştı sıfır ürün bununla mı devam etmeliyim :) Ama gönlümden geri 1080p monitöre dönmekte var bilemiyorum ekran kartına mı yazık ederim öyle..
Gerçek 1ms tepki süresine sahip monitör henüz üretilmedi.

Sana AHVA panel lazım.

AHVA panel nedir, ne değildir?
Bahsettiğiniz Panel türünden modeller satışta var ise paylaşırsanız sevinirim.

Google'a GTX 1180 yazarak gerekli sayfalardan bilgi alabilirsiniz. Herkes Temmuz ayında öne sürüleceğini söylemekte. Yüksek ihtimaldir ki Temmuz ayında düzenlenecek olan lansmanda tanıtılması bekleniyor.
@GCN Bahsettiğiniz panele ait monitör bulamadım desem yeridir.

Merhabalar, birkaç gündür monitörlerle başım ağrıdı diyebilirim. AOC AG241QG Model monitör bugün elime ulaştı ve en düşük tepkime süresi Strong moduna aldığım zaman ghosting yapmakta. Yani ciddi anlamda 1 MS kullanamıyorum medium ayarına çekiyorum haliyle bu da daha yüksek tepkime süresine geçmekte. Genellike LoL oynuyorum ve en düşük ayarlarda ne hikmetse G-Sync olmasına rağmen ekranda görüntü yırtılmaları olmakta bu monitörde FPS'i 144'e sabitlediğim halde. Galax GTX 1050 yeni aldım birkaç gün önce. i7 4790' da işlemcim var haliyle yetecek türden ama tearing yaşıyorum anlamıyorum. Bundan önce de Dell S2417DG satın aldım ve Color banding aynı şekilde yine Ghosting mevcuttu. 1 MS gerçek tepkime süresini sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde verebilecek bir monitör var mı?
Temmuz ayında Nvidia'nın yeni nesil kartları ile birlikte yeni de bir sistem dizeceğim onun için monitör arıyorum.
Gerçekten şu sorunlardan ötürü al, iade et yapmaktan BIKTIM. Gerçek 1 Ms'i sağlıklı ve sorunsuz verebilecek ve mümkünse kullanan olursa tavsiye edenlerden detaylı bilgi verirse çok sevinirim. Bütçe olarak 3000 TL ayırabilirim.
Parasal sıkıntın yoksa Asus-ROG-Swift-PG27VQ-27 al bence.Bütün dertlerinden kurtulursun gibime geliyor :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı