144 Hz akıcı değil

Samet Adıgüzel

Hectopat
144 Hz kullanıyorum ama YouTube'da 60FPS video izlerken fark ettim ben oyun oynarken o videolardaki 60FPS'ten daha akıcı değil. Oyunum en basitinden CS:GO'da 170-200 FPS alıyorum ama o videolardaki 60 FPS kadar akıcı değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın bahsettiği şeyi ben mi farklı anladım yoksa diğer yorumcu arkadaşlar mı farklı anladı acaba şu an bunu sorguluyorum. İzlediği videodaki 60 FPS'den bahsetmiş ama o video en yüksek 4K ayarlarda editlenmiş olabilir. Birak 60 Hz görüntü kalitesini 244 Hz'den bile daha iyi gözükür bu şekilde editlenirse. Ben bu şekilde anladım. Video izleyerek anlayamazsın bu durumu yani.

Video editlerinde izlediğiniz gibi akıcı gelmemesi gayet normaldir. Video kaydı alırken örneğin 1080p 60FPS kayıt alırlar ve ona gerekli eklemeleri yaparak render yaparlar. Herhangi yüklenmiş 1080p bir video izleyin ve daha sonra yine 1080p ama bu defa 60FPS kayıt alınmış bir video izleyin. İkisinin arasındaki fark, akıcılık sizin bahsettiğiniz. Oyunları vs. kimse o izlediğiniz 1080p 60FPS videosundaki gibi akıcı oynamıyorlar. Olay tamamen videoyu 1080p 60FPS kayıt alıp, renderdan sonra paylaşılması, videoya kalite katması amacı ile yapılmakta. İsterseniz 360 Hz kullanın, bahsettiğim video kayıt ve edit işi asıl mesele yani olay orada bitiyor. Diğer türlü 144 Hz ile zaten almanız gereken akıcılığı alıyorsunuz, video ve kayıt işin başka yüzü :)

Video editlerinde izlediğiniz gibi akıcı gelmemesi gayet normaldir. Video kaydı alırken örneğin 1080p 60FPS kayıt alırlar ve ona gerekli eklemeleri yaparak render yaparlar. Herhangi yüklenmiş 1080p bir video izleyin ve daha sonra yine 1080p ama bu defa 60FPS kayıt alınmış bir video izleyin. İkisinin arasındaki fark, akıcılık sizin bahsettiğiniz. Oyunları vs. kimse o izlediğiniz 1080p 60FPS videosundaki gibi akıcı oynamıyorlar. Olay tamamen videoyu 1080p 60FPS kayıt alıp, renderdan sonra paylaşılması, videoya kalite katması amacı ile yapılmakta. İsterseniz 360 Hz kullanın, bahsettiğim video kayıt ve edit işi asıl mesele yani olay orada bitiyor. Diğer türlü 144 Hz ile zaten almanız gereken akıcılığı alıyorsunuz, video ve kayıt işin başka yüzü :)
Şükür tek değilmişim. 😃

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı