1440p için GTX 1080 yeterli mi ?

QHD 165 hz g-sync'li monitörüm var ve şunu diyebilirim gtx 1080 bile 144-165 hz veremiyor yeni oyunlarda.Örneğin Rise of the Tomb Raider oyununda ultrada shadow medium iken 80-100 fps alıyorum.Eğer ultra delisiysen herşeyi köklemek istiyosan 1080ti al diğer türlü 1080 işini görecektir.Beni en çok etkileyen IPS panel 165hz QHD 27inç monitördü.Bütçeni bence ekran kartına değil de monitöre zorlasan daha çok zevk alırsın oynadığın oyundan.

Ne dediğinizi tam olarak anlayamadım. Şimdi ben GTX 1080 alırsam AAA oyunlarda 75+ alamayacak mıyım ? Diyelim ki aldım ayarları çok düşürmeden bu performansı kaç yıl sürdürebilir ? GTX 1080 Ti mı almalıyım bütçeyi zorlayıp ?
Demek istediğim 2K 1070 ile tam performans alırsın ama GTX 1080 ile ayarları yükseltip 4K oynarsın oda bütün oyunlarda tam performans almadığı için ya GTX 1080 Ti alacaksınız ya da 1070 alacaksınız.

Ben öyle küçük detaylara takılmam. Yani ultra takıntım yok. Gözüme güzel gözüksün yeter. İnce ayar yaparak 80'in üstünde alabileceğimi düşünüyorum ben çoğu AAA oyunda. Bir de bu performansını ne kadar korur ? Bu da benim için önemli.

Demek istediğim 2K 1070 ile tam performans alırsın ama GTX 1080 ile ayarları yükseltip 4K oynarsın oda bütün oyunlarda tam performans almadığı için ya GTX 1080 Ti alacaksınız ya da 1070 alacaksınız.
Ben hala tam anlayamadım. GTX 1080 ile 2k oyun oynayamaz mıyım ? Bir de @Desva1 monitörünün linkini atabilir misin ?

+Amd kendi açıkladığı vega 64 testlerinde çoğunda performansı 1080 gerisinde ve harcadığı elektrik geforce 1080 sli bile fazla ülkemizde elektrik faturası her şey gibi çok pahalı olduğunuda hesaba katmayı unutmayın bir yandanda harcadığı elektrik fazla olduğundan bitcoin miningçilerin tercih etmeme ihtimali var
Ayriyetten benchmark test yapanların fanların çok sesli çalıştığından şikayet ettiklerinide ekleyeyim dedim

Hocam bana kalırsa zaten bu fiyata RX Vega 64 alınmaz. Çoğu testte GTX 1080'in gerisinde kalıyor ve fiyatı GTX 1080 Ti ile aynı.
Alırsınız almazsınız ben marka kötülemek için söylemiyorum sadece + ve - taraflarını söylüyorum arada ben olsam söyle yaparım diyorum son söz her zaman konuyu açan söyler zaten ^^ 2 si arasında kaldıysan 1080 4K da 60 FPS her oyunu oynatamazken 1080 Ti oynatıyor ve üstüne bile çıkarıyor. Bütçe varsa 1080 Ti almak daha mantıklı.Ama sen 2 k demişsin o yüzden 1080 alabilirsin ama r5 1600x gtx 1080 ti darboğaz yapmaz yapıyor diyen görmedim daha şimdiden 4 k 60 fps üzerine çıkan gtx 1080 ti 2-3 sene sonra pratikte 2 k da kayıp yaşamadan götürür gibi geliyor kesin konuşamıyorum ama adamlar bir oyun motoru üretir teknoloji her gün değişiyor sonuçtave geforceda intel apple...gibi kapalı bir kutu şimdiden 3000 serisinin prototipi bile olabilir adamların elimde tabiki amd hamle yapmadan çıkartmaz silahlarını
(Konuyla alakasız olcak ama şunuda eklemek isterim mesela geforce 1080 ti var 4 k çözünürlükte performans gösteren bir ekran kartını 1080 çözünürlükte mmorpg tarzı görselleri güzel diye hadi blade and soul olsun çalıştırınca ani fps kaybı takılmalar yaşıyorsun diğer oyunlarda test etme imkanım olmadı 1080 ti sahip değilim :( ama sorunu bir kaç pc sorduğumda bir kaç oyundada yaptıklarını söylediler )

Son düzenleme:
@xxxxxxx123 Viewsonic XG2703-GS 27" 4ms (HDMI+Display) WQHD IPS G-SYNC Fiyatı
KDV indirimi varken 2600'e aldım . Şu an stokta yok sanırım bu sitede. Asus'un makyajına 4milyar istediği monitörden daha iyi diyebilirim.
O zaman bütçemi ekran kartı için değil de bunun için yükselteceğim. Konuyla ilgilenen herkese teşekkür ederim. Konu kapanabilir.

Arkadaşlar bütçemi sonuna kadar yükseltip hem @Desva1 adlı arkadaşımızın önerdiği monitörü, hem de GTX 1080 Ti'ı almaya karar verdim. Sistem de anakartı ve PSU'yu da değiştirdim imzamda yazıyor. Yardımcı olan herkese tekrardan teşekkür ederim :) .

@Nazım Paşa işlemciyi beğenmedim demişsiniz. İntel'e mi yönelmeliyim ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı