144Hz 1MS Monitör Önerisi

Tercih?

• Oy verenlerin toplamı
    64
Curved'a dönmekten vazgeçtim teşekkürler.
Buradan bu ürünü alacağım galiba teşekkürler.

Ben aldım yolda
Bence en iyi monitör, boyutu, Hz'i, Freesync oluşu, tepki süresi, IPS, fiyatıyla her şeyi uygun, bir haftadır bu tür monitör arıyordum, 75 Hz olanını sipariş etmiştim sayende görür görmez bu monitörü siparişledim Başka bu tür monitör piyasada yok, 27'' var, hem büyük hem pahalı oluyor, 2K almak daha iyi olur onun yerine.
AOC diye de şüphen olmasın, bir Vatan Bilgisayar şubesinde monitörlere baktım, 20' ye yakın panel arasından en net görüntüyü AOC'un 75 Hz, IPS monitörü veriyordu.
Dostum ne yaptin? Ben monitoru aldim ama renkler hosuma gitmedi malesef, İPS panelin cok canli olacagini dusunuyordum

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha sipariş etmedim ama memnun kalmadınızmı?
Böyle bir monitör buldum 1000TL 144Hz 1Ms için çok iyi fiyat olduğunu düşünüyorum eğer yapabilirseniz bir inceleme gibi ufak bir video çekebilir misiniz monitörde? Şimdi sipariş etmeyi düşünüyordumda.

Renkler VA ve TN panele göre daha iyidir. Ayrıca farklı açılardan bakınca bozulmuyordur. IPS ekranın özelliği bu. Renkler fazla kötü geldiyse belki modla alakalıdır monitörün içinden mod falan değiştirin.

Monitör geldi beğenmedim, hafif ghosting var, Asus VG248QE daha iyi görüntü veriyor, iade talep ettim.

Monitör geldi beğenmedim, hafif ghosting var, Asus VG248QE daha iyi görüntü veriyor, iade talep ettim.
Ghisting nasıl var yani biraz bahseder misin ? Bende almayı düşünüyorum da. Şuanda kullandigim monitör 75 HZ 5MS. Ağırlıklı nolarak CS:GO ve R6 oynuyorum. 75 HZ yetmiyor. 144'e geçmeye karar verdim. Bu monitör de açıkçası çok hoşuma gitti. Ama ben o ghisting falan olayında biraz takıntılıyim. Şuan 75 HZ TN panel kullanıyorum fakat akiciliktan memnun değilim. Böyle oyun aksın coşsun istiyorum. Sence değmez mi bu monitöre ? Ve 144-75 farkını biliyorum.

Asus'un VG248QE modelinde FreeSync desteği yok diye biliyorum o yüzden almak istemedim. Cidden o kadar kötümü 24G2U? Yeni bir monitör olduğu içim ümitliydim halbuki.

Hocam ilk kez 144 Hz' e geçeceksen alabilirsin, duyduğuma göre 144 Hz TN panel harici monitörlerin çoğunda ghosting sorunu varmış, benim Asus VG248QE daha net görüntü veriyor, başka monitöre kolay kolay geçebileceğimi artık sanmıyorum.

Asus'un VG248QE modelinde FreeSync desteği yok diye biliyorum o yüzden almak istemedim. Cidden o kadar kötümü 24G2U? Yeni bir monitör olduğu içim ümitliydim halbuki.
Freesync o kadar da önemli değil benim için, görüntü güzelliği önemliydi.
Burada habire IPS, IPS dediklerinden aldım ama beğenmedim, görüntü TN paneldekilerden aşağı değil bence, sadece IPS' nin her tarafında aynı renk tonunu görüyorsun o da karşıdan baktığın zaman zaten o kadar önemli değil benim için, her zaman daha net ve renkli görüntüye önem veririm.
Ghosting sorunu ise monitörlerin çoğunda varmış, şansa Asus VG248QE almıştım meğer neredeyse sıfır ghosting varmış yeni anladım.

Anladım. Yani ben eski bir monitör kullanıyorum. TN panelde siyahlar bile tam siyah değil gibi. IPS de çok güzel renkler. Belki de benim ekranım çok kötudur. Kaliteli bir TN panele bakmadım. Vatan'da sergilenen ekranlardan 144Hz IPS olanlara baktım yani benim ekranıma göre inanılmaz farklıydı. Kafelerde 144 ile CS:GO oynadıktan sonra evdeki 75 beni baymaya başladı. Ondan değişmem şart. Yani 144'den sonra evdeki ekran resmen yavaş, daha az net gelmeye başladı. O tadı aldım bir kere .

Benim için FreeSync önemli çünkü atıyorum R6'da FPS patlamalı yerlerde 130'a felan düştüğünde oyunun kasıyor gibi görünmemesi lazım. FreeSync'de bildiğiniz gibi aldığınız FPS'i Hz olarak yansıtıyor. Buda benim için önemli. Renkler benim için pek önemli değil o yüzden 144Hz olması, 1Ms olması, G-Sync uyumlu FreeSync olması, Ghosting olmaması benim için önemli olan özellikler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…