15.000 TL'ye 240Hz Monitör önerisi

Bütçe
15.000-20000

mesu0

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ASUS TUF 1080p monitörüm bozuldugu icin iade ettim ve artık 2K geçmek istiyorum. FPS oyunları oynuyorum genelde yani 240Hz tercih ederim. Sistemim 9070XT i9 13900K.

Hocam Rampage diye iyi bakmıyordum fakat bu monitörü iyi gibi arkadaşlar. Sizce nasıl? Oledmiş bir de.

LG üretimi woled panel kullanıyor. LCD panellerde iyi bir panel kullansa da arka aydınlatma dandik olduğu zaman düşük kontrast ve parlaklık çıkabiliyor. Ama LCD panellerin aksine OLED'lerde arka aydınlatma yok. Bu yüzden OLED'ler birbirine çok yakın performans gösteriyor. Yani markanın çok az etkisi var. OverDrive ayarlaması, fabrika kalibrasyon ve soğutma çözümü vs değişir. OLED zaten Uber süper hızlı olduğu için overshoot sorunu olmadığı sürece çok hızlı bir monitör almış olursunuz, ki OLED monitörlerde overshoot ya hiç olmaz ya da çok az oluyor. Yani premium ürünler oldukları için markalar OverDrive ayarlamasına özeniyor. Böyle bir monitörde kalibrasyon ve OverDrive kısmını kötü yapacaklarını düşünmüyorum. Yalnız soğutma çözümü ve yanma garantisi bakımından ne kadar güvenilirler orası muamma.

Hocam Rampage diye iyi bakmıyordum fakat bu monitörü iyi gibi arkadaşlar. Sizce nasıl? Oledmiş bir de.
İncelemesi yok, panel hakkında en ufak bilgi yok, kalitesiz çıkabilir.

Ya da ben bulamadım.

Hocam zaten bu piyasadaki OLED'lerin çoğu benzer panelleri kullanıyor bu da paneli hazır alıyor kötü olması pek mümkün değil. İmkan varsa indirimde G6 bakmak daha iyi olabilir tabii marka açısından.
IPS 4k piyasasında orta fiyat segmentinde sıkıntı var bence oled g6 bana da alınabilir geldi, kullanan var mı

bu asus monitöre baktım ama 4k da 160hz de kalıyor ama 2k da kaç hz oldugunu bulamadım.
FullHD 320hz de bugün baktım görsel açıdan güzel bulmadım maalesef

IPS 4k piyasasında orta fiyat segmentinde sıkıntı var bence oled g6 bana da alınabilir geldi, kullanan var mı
G6'dan görsel:
Desktop Screenshot 2025.05.19 - 00.33.17.76.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı