Merhaba, ASUS TUF 1080p monitörüm bozuldugu icin iade ettim ve artık 2K geçmek istiyorum. FPS oyunları oynuyorum genelde yani 240Hz tercih ederim. Sistemim 9070XT i9 13900K.
LG üretimi woled panel kullanıyor. LCD panellerde iyi bir panel kullansa da arka aydınlatma dandik olduğu zaman düşük kontrast ve parlaklık çıkabiliyor. Ama LCD panellerin aksine OLED'lerde arka aydınlatma yok. Bu yüzden OLED'ler birbirine çok yakın performans gösteriyor. Yani markanın çok az etkisi var. OverDrive ayarlaması, fabrika kalibrasyon ve soğutma çözümü vs değişir. OLED zaten Uber süper hızlı olduğu için overshoot sorunu olmadığı sürece çok hızlı bir monitör almış olursunuz, ki OLED monitörlerde overshoot ya hiç olmaz ya da çok az oluyor. Yani premium ürünler oldukları için markalar OverDrive ayarlamasına özeniyor. Böyle bir monitörde kalibrasyon ve OverDrive kısmını kötü yapacaklarını düşünmüyorum. Yalnız soğutma çözümü ve yanma garantisi bakımından ne kadar güvenilirler orası muamma.
Hocam zaten bu piyasadaki OLED'lerin çoğu benzer panelleri kullanıyor bu da paneli hazır alıyor kötü olması pek mümkün değil. İmkan varsa indirimde G6 bakmak daha iyi olabilir tabii marka açısından.
Bu monitöre bende baktımda Rampage adı cıkmış bir marka. Bir sorun olsa yetkili servisi yardımcı olur mu acaba, eski ASUS monitörün paneli bozuldu hiçbir şey sormadan iade aldılar.