15.000 TL'ye 240Hz Monitör önerisi

Bütçe
15.000-20000

mesu0

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ASUS TUF 1080p monitörüm bozuldugu icin iade ettim ve artık 2K geçmek istiyorum. FPS oyunları oynuyorum genelde yani 240Hz tercih ederim. Sistemim 9070XT i9 13900K.

OLED burn in sorunu çözüldü mü bu nesilde acaba?
Yanma sorunu her türlü olacak. Ömrünü uzatmaya çalışıyorlar. Kaç ay veya yıl dayanır yeterli bilgi yok. Ama testler var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

IPS 4k piyasasında orta fiyat segmentinde sıkıntı var bence oled g6 bana da alınabilir geldi, kullanan var mı

FullHD 320hz de bugün baktım görsel açıdan güzel bulmadım maalesef
Hiç bütce arttırmadan 12 bine g65b var aslında istedigim özelliklerde ama renkleri iyi mi sağlam mı bilemedim

G6 benim de hoşuma gitti ama şu an o kadar cıkmıyor ya.

Rampage çöp bir marka olsa da kötü bir panel koyma şansı yok. OLED'in en dandiği bile LCD panellerin hepsinden kat kat iyi gözükür. Üreticisi de belli yani. LG veya Samsung olacak başka hali yok. Tek dert soğutma çözümü ve yanma garantisi.

Hiç bütçe arttırmadan 12 bine g65b var aslında istedigim özelliklerde ama renkleri iyi mi sağlam mı bilemedim.

G65B iyi de OLED ile hiçbir LCD monitör kıyas edilemez. MiniLED olsa yine eyvallah iyi bir deneyim sunar. HDR deneyimi istiyorsan Neo G7 ve üstüne bakman lazım. G65B sana gerçek siyahları ve çok yüksek kontrast oranları veremez. VA panel standartında verebilir sadece. MiniLED arka aydınlatma olsaydı o zaman işler değişirdi. OLED monitörler DCI-P3 ve Adobe RGB renk kapsamlarının neredeyse tamamını alıyor. sRGB değeri zaten %100 oluyor. Volume değeri de aşırı yüksek oluyor. Mesela AW2725DF %165 sRGB volume çıkıyor incelemelerde. Çok iyi değerler.

Hangi açılardan iyi?

VG27AQML1A ve AW2723DF kıyaslamasını şurada yapmıştım:

VG27AQML1A'nın 2.bir panel olarak BOE ME270QHB-NF1 kullandığını da belirteyim. Bu panel G274QPX ile aynı. İki türlüde kaliteli bir panel diyebilirim.

Baktımda bu monitörde yok ya indirim rampage zenith e ne diyorsunuz

Dedikleri gibi panel olarak sorun yok ama pek detaylı bilgi de yok yanma sorununa karşın, elbet yazılımsal önlemleri vardır ama marka illaki güveni sarsıyor. Sana kalmış ama bu bütçede OLED varken IPS almak da çok mantıklı durmuyor. Bence bir süre indirim bekle elbet G6 indirime girer ya da direkt bütçeni arttırabilirsin OLED istiyorsan.

eğitim indirimine detaylı bakmamışım g6 oled 240hz 18.059tl ye sipariş geçtim kaçırmayın üniversiteli tanıdık bulun en kötü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…