15-30 bin TL laptop önerisi

Bütçe
15-30 bin
Sadece o cihaz için geçerli değil, geçen diğer forumda 7435HS modelde anakart yanması yaşayan bir kullanıcıya tanıklık ettim. Reddit üzerinde bir sürü şikayette var. Örnek olarak:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

"Kronik" bir sorun değil. Ona bakılırsa "(model ismi) motherboard Dead" yazınca çıkıyor Reddit'te orada burada. Teknoloji şans işi. Forumlarda i5 12450HX model harici kronik yanma sorunu, anakart sorunu görmedim. Ayrıca bu LOQ'larda anakart sorunu en çok Hindistan pazarlı modellerde çıkıyor.

"Kronik" bir sorun değil. Ona bakılırsa "(model ismi) motherboard Dead" yazınca çıkıyor Reddit'te orada burada. Teknoloji şans işi. Forumlarda i5 12450HX model harici kronik yanma sorunu, anakart sorunu görmedim. Ayrıca bu LOQ'larda anakart sorunu en çok Hindistan pazarlı modellerde çıkıyor.
2023 üretim LOQ kasalarda tüm işlemcili versiyonlarında anakart yanma sorunuyla karşılaşılmış, üretici hatası olduğu kesinlikle belli. 11 günlük 7435HS cihazda bile görülmüş. Bu siteye üye değilken ve yanlış hatırlamıyorsam "Türkiye'de öyle sorun yok, Hindistan pazarı için geçerli" diyordunuz fakat 12450HX modellerde yaygınlaşınca cevaplar değişti. Dediğim gibi riskli modeller, inkar etmenin bir anlamı olduğunu sanmıyorum. HP Victus cihazları da savunuyordunuz, iki seride de sensör sorunları patlak verdi. Bu olayın tekrarı yaşanıyor, ileride LOQ şikayetleri çoğalır. 12600HX ve 12450HX modellerin iç yapısı ve anakartı aynı zaten, yakında onda da şikayetleri görürüz. Ülkemizdeki cihazların Hindistan üretimi olmadığı ne malum?

Bu gidişle benim 5k ya teneke alma işi 🤣, teşekkürler önerdiğiniz laptopları listeye ekledim bakıp karşılaştırıp bir sonuca varacağım. Belki 2. El versiyonlarını da bulursam daha da güzel olur önerdikleriniz arasında. 🙏

2023 üretim LOQ kasalarda tüm işlemcili versiyonlarında anakart yanma sorunuyla karşılaşılmış, üretici hatası olduğu kesinlikle belli. 11 günlük 7435HS cihazda bile görülmüş. Bu siteye üye değilken ve yanlış hatırlamıyorsam "Türkiye'de öyle sorun yok, Hindistan pazarı için geçerli" diyordunuz fakat 12450HX modellerde yaygınlaşınca cevaplar değişti. Dediğim gibi riskli modeller, inkar etmenin bir anlamı olduğunu sanmıyorum. HP Victus cihazları da savunuyordunuz, iki seride de sensör sorunları patlak verdi. Bu olayın tekrarı yaşanıyor, ileride LOQ şikayetleri çoğalır. 12600HX ve 12450HX modellerin iç yapısı ve anakartı aynı zaten, yakında onda da şikayetleri görürüz. Ülkemizdeki cihazların Hindistan üretimi olmadığı ne malum?

Türkiye'de TR kodlu ürünler Hindistan taraflı ürün olamaz. HP Victus'taki Hall sensor sorunu genellikle uzun vadede çıkan bir sorun ve sadece S0, R0 serilerinde görülüyor fakat son dönemlerde S1 be R1 de yaşayanları gördüm. Azınlık bir kısım var. Hall sensor sorununda sıcaklıktan dolayı oluşuyor bu yüzden uzun vadede ortaya çıkıyor. Sıcaklık çözülürse Hall sensor sorunları neredeyse gözükmez. Omen 16 Intel HX modellerde bu olay patlak vermişti çünkü HX işlemciler fazla ısınıyordu. Uzun zaman sonra 7840HS Omen 16 laptoplarda da yaşayanlar çıktı. LOQ'ta anakart yanma sorunu işlemci kaynaklı oluyor i5 12450HX kendini salıveren gereksiz güç tüketen bir işlemci olduğu için anakartı yakabiliyor. İşlemciyi limitleyerek kullanılırsa bu sorunun oluşmasının önüne geçilebilir fakat o riski şahsen ben almam i5 12450HX yerine gider başka model alırım. Şu an piyasada 2023 üretimli LOQ baktığım kadarıyla çok az 1 tane görebildim. Geri kalanların çoğu 2024 sonu ve sonrasında çıkan LOQ'lar. i5 12600HX model LOQ'lar 2025 başlarında gözükmeye başladı. TR de i5 12450HX harici (onlarda 3-5 şikayet) ben şikayet görmedim. LOQ giriş seviyesi laptopların en sorunsuzu. Victus'a baksan Hall sensor ve çoğunluğu kötü panel. TUF baksan ısınma sorunlu, Nitro 5 keza ısınan bir seri, MSI'ın giriş seviyesi çöp laptoplarına hiç girmiyorum. Kalan markalarında durumu belli (Excalibur, Monster, Erazer falan) Nitro 5, TUF A15 ve LOQ arasında sıralama yapsam 1 LOQ, 2 Nitro, 3 TUF koyarım net.

Türkiye'de TR kodlu ürünler Hindistan taraflı ürün olamaz. HP Victus'taki Hall sensor sorunu genellikle uzun vadede çıkan bir sorun ve sadece S0, R0 serilerinde görülüyor fakat son dönemlerde S1 be R1 de yaşayanları gördüm. Azınlık bir kısım var. Hall sensor sorununda sıcaklıktan dolayı oluşuyor bu yüzden uzun vadede ortaya çıkıyor. Sıcaklık çözülürse Hall sensor sorunları neredeyse gözükmez. Omen 16 Intel HX modellerde bu olay patlak vermişti çünkü HX işlemciler fazla ısınıyordu. Uzun zaman sonra 7840HS Omen 16 laptoplarda da yaşayanlar çıktı. LOQ'ta anakart yanma sorunu işlemci kaynaklı oluyor i5 12450HX kendini salıveren gereksiz güç tüketen bir işlemci olduğu için anakartı yakabiliyor. İşlemciyi limitleyerek kullanılırsa bu sorunun oluşmasının önüne geçilebilir fakat o riski şahsen ben almam i5 12450HX yerine gider başka model alırım. Şu an piyasada 2023 üretimli LOQ baktığım kadarıyla çok az 1 tane görebildim. Geri kalanların çoğu 2024 sonu ve sonrasında çıkan LOQ'lar. i5 12600HX model LOQ'lar 2025 başlarında gözükmeye başladı. TR de i5 12450HX harici (onlarda 3-5 şikayet) ben şikayet görmedim. LOQ giriş seviyesi laptopların en sorunsuzu. Victus'a baksan Hall sensor ve çoğunluğu kötü panel. TUF baksan ısınma sorunlu, Nitro 5 keza ısınan bir seri, MSI'ın giriş seviyesi çöp laptoplarına hiç girmiyorum. Kalan markalarında durumu belli (Excalibur, Monster, Erazer falan) Nitro 5, TUF A15 ve LOQ arasında sıralama yapsam 1 LOQ, 2 Nitro, 3 TUF koyarım net.
Sebebin nedir? Niye Hindistan taraflı ürün olamazmış? Lenovo daha yeni oradaki tesislerine büyük bir yatırım yaptı, hangi ülke menşeili olduğu da yazmıyor resmi sitede. Çin/Makedonya/ABD yazıyorsa resmi sitelerde söyle ben de bakayım. Yakınım 14500HX R1 modelde de sensör sorunu yaşadı, 2024 Victus 16 cihazlarda da var bu sorun, sensörün konumu ve iç yapı zaten neredeyse birebir aynı R0 ve R1 serisinde. LOQ cihazlarda ise işlemci kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, yukarıda attıklarıma bakarsan türlü türlü AMD işlemcili LOQ'larda da gerçekleştiğini anlarsın. 7435HS modeller 2023 LOQ kasa kullanıyor mesela. Anakart yanma sorunu genelde ısınınca ortaya çıkmış kullanıcılarda, diğer cihazların güvencesini veremezsin. 8645HS, 8845HS gibi verim olarak çok iyi bir yerde olan bir işlemci de bile anakart sorunu yaşayan kullanıcılar var. Lenovo Türkiye'ye özel ayrı bir fabrikada ürün de bastırmıyor, TR de böyle bir sorun yok garip bir savunma bu yüzden. Dünyaya dağıtmak için cihazlarını fabrikalarında üretiyor sonra da TR, UK gibi etiketler ekliyor. Yine de alınabilecek bir risk değil. 2024 kasalarda da 13450HX modellerinde sorun çıktı haberin olsun LOQ'larda, sonra Lenovo o cihazların fişini çekmeye başladı. Piyasadan kayboldu o cihazlar. TUF cihazlar termal ped ile ideal sıcaklıklarda dolaşabiliyor, kendim aldırdığım için biliyorum. LOQ yerine en iyi muadiller onlar şu an.

Sebebin nedir? Niye Hindistan taraflı ürün olamazmış? Lenovo daha yeni oradaki tesislerine büyük bir yatırım yaptı, hangi ülke menşeli olduğu da yazmıyor resmi sitede. Çin/Makedonya/ABD yazıyorsa resmi sitelerde söyle ben de bakayım. Yakınım 14500HX R1 modelde de sensör sorunu yaşadı, 2024 Victus 16 cihazlarda da var bu sorun, sensörün konumu ve iç yapı zaten neredeyse birebir aynı R0 ve R1 serisinde. LOQ cihazlarda ise işlemci kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, yukarıda attıklarıma bakarsan türlü türlü AMD işlemcili LOQ'larda da gerçekleştiğini anlarsın. 7435HS modeller 2023 LOQ kasa kullanıyor mesela. Anakart yanma sorunu genelde ısınınca ortaya çıkmış kullanıcılarda, diğer cihazların güvencesini veremezsin. 8645HS, 8845HS gibi verim olarak çok iyi bir yerde olan bir işlemci de bile anakart sorunu yaşayan kullanıcılar var. Lenovo Türkiye'ye özel ayrı bir fabrikada ürün de bastırmıyor, TR de böyle bir sorun yok garip bir savunma bu yüzden. Dünyaya dağıtmak için cihazlarını fabrikalarında üretiyor sonra da TR, UK gibi etiketler ekliyor. Yine de alınabilecek bir risk değil. 2024 kasalarda da 13450HX modellerinde sorun çıktı haberin olsun LOQ'larda, sonra Lenovo o cihazların fişini çekmeye başladı. Piyasadan kayboldu o cihazlar. TUF cihazlar termal ped ile ideal sıcaklıklarda dolaşabiliyor, kendim aldırdığım için biliyorum. LOQ yerine en iyi muadiller onlar şu an.

Bana 7435HS işlemcili 2023 bir cihazın linkini ve kaynağı atabilir misin? Ayrıca Lenovo'nun orijinal sitesinde modelin numarasına göre üretildiği yeri görebiliyorsun. Kaynaksız kaynaksız konuşuyorsun. Anakart yanma sorunu X markanın Y modelinde de az kişi tarafından görülüyorsa herkes yaşamıyorsa o kronik sorunlu olmuyor. Teknolojide şans faktörü vardır. Benim de arkadaşım i5 14500HX aynı R1 modelde sorun yaşamadı mis gibi kullanıyor. Yine tanıdık bir abim i5 12450HX kullanıyor limitli 1 sene belki de daha fazladır sorun yaşamıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı