Sebebin nedir? Niye Hindistan taraflı ürün olamazmış? Lenovo daha yeni oradaki tesislerine büyük bir yatırım yaptı, hangi ülke menşeli olduğu da yazmıyor resmi sitede. Çin/Makedonya/ABD yazıyorsa resmi sitelerde söyle ben de bakayım. Yakınım 14500HX R1 modelde de sensör sorunu yaşadı, 2024 Victus 16 cihazlarda da var bu sorun, sensörün konumu ve iç yapı zaten neredeyse birebir aynı R0 ve R1 serisinde. LOQ cihazlarda ise işlemci kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, yukarıda attıklarıma bakarsan türlü türlü AMD işlemcili LOQ'larda da gerçekleştiğini anlarsın. 7435HS modeller 2023 LOQ kasa kullanıyor mesela. Anakart yanma sorunu genelde ısınınca ortaya çıkmış kullanıcılarda, diğer cihazların güvencesini veremezsin. 8645HS, 8845HS gibi verim olarak çok iyi bir yerde olan bir işlemci de bile anakart sorunu yaşayan kullanıcılar var. Lenovo Türkiye'ye özel ayrı bir fabrikada ürün de bastırmıyor, TR de böyle bir sorun yok garip bir savunma bu yüzden. Dünyaya dağıtmak için cihazlarını fabrikalarında üretiyor sonra da TR, UK gibi etiketler ekliyor. Yine de alınabilecek bir risk değil. 2024 kasalarda da 13450HX modellerinde sorun çıktı haberin olsun LOQ'larda, sonra Lenovo o cihazların fişini çekmeye başladı. Piyasadan kayboldu o cihazlar. TUF cihazlar termal ped ile ideal sıcaklıklarda dolaşabiliyor, kendim aldırdığım için biliyorum. LOQ yerine en iyi muadiller onlar şu an.