Pouleizer
Hectopat
Daha çok oyunlar için kullanacağım 2K IPS monitör alacağım. Dizi-film de izliyorum. FPS, MOBA, hikayeli, souls-like her türlü oyunu oynayan biriyim. Spesifik FPS oyunları için bir monitör alma takıntım yok. Aşağı yukarı aynı standartlara sahip çok fazla monitör var, çeşitli video incelemelerine baktım ve kafam karıştı;
- ASUS TUF VG27AQML1A. Rağbet gören, F/P ürünü ancak bazıları fiyatını hak etmediğini, vasat bir monitör olduğunu iddia ediyor. Ölü piksel ve ekranda çizgi çıktığına yönelik şikayetler de var. Bunlar her monitörde olabilir diye düşünüyorum.
- HP Omen 27qs renkleriyle alakalı sorunlar yaşayan ve rahatsız olup iade eden, yazılımıyla alakalı sorunları olan epey kullanıcı var.
- LG 27GR83Q-B ile ASUS TUF VG27AQML1A arasında bariz farklar yok. LG'nin renk doğruluğu biraz daha iyi olsa da HDR performansı daha zayıf gibi. Dizi-film için ASUS'a göre daha çok öneriliyor.
- Samsung Odyssey G65B ile ASUS TUF VG27AQML1A arasında ciddi rekabet var. Kullanıcılar ikiye ayrılıyor. İkisini de güzelleyenler var. Samsung Curved ve VA panele sahip. Renkleri, HDR değeri açısından çok da tavsiye ediliyor ancak mevcut HD monitörüm de VA ve Curved. Daha önce hiç IPS deneyimim olmadı o yüzden IPS denemek istiyorum.