Pouleizer

Hectopat
Daha çok oyunlar için kullanacağım 2K IPS monitör alacağım. Dizi-film de izliyorum. FPS, MOBA, hikayeli, souls-like her türlü oyunu oynayan biriyim. Spesifik FPS oyunları için bir monitör alma takıntım yok. Aşağı yukarı aynı standartlara sahip çok fazla monitör var, çeşitli video incelemelerine baktım ve kafam karıştı;
  • ASUS TUF VG27AQML1A. Rağbet gören, F/P ürünü ancak bazıları fiyatını hak etmediğini, vasat bir monitör olduğunu iddia ediyor. Ölü piksel ve ekranda çizgi çıktığına yönelik şikayetler de var. Bunlar her monitörde olabilir diye düşünüyorum.
  • HP Omen 27qs renkleriyle alakalı sorunlar yaşayan ve rahatsız olup iade eden, yazılımıyla alakalı sorunları olan epey kullanıcı var.
  • LG 27GR83Q-B ile ASUS TUF VG27AQML1A arasında bariz farklar yok. LG'nin renk doğruluğu biraz daha iyi olsa da HDR performansı daha zayıf gibi. Dizi-film için ASUS'a göre daha çok öneriliyor.
  • Samsung Odyssey G65B ile ASUS TUF VG27AQML1A arasında ciddi rekabet var. Kullanıcılar ikiye ayrılıyor. İkisini de güzelleyenler var. Samsung Curved ve VA panele sahip. Renkleri, HDR değeri açısından çok da tavsiye ediliyor ancak mevcut HD monitörüm de VA ve Curved. Daha önce hiç IPS deneyimim olmadı o yüzden IPS denemek istiyorum.
Dipnot: HD sistemden 2K sisteme geçiyorum ekran kartı olarak RTX 5070 Ti kullanacağım. Şu an için ASUS TUF'a daha sıcağım özellikle kullanıcılar olmak üzere öneri ve tavsiyelerizi bekliyorum.

Daha çok oyunlar için kullanacağım 2K IPS monitör alacağım. Dizi-film de izliyorum. FPS, MOBA, hikayeli, souls-like her türlü oyunu oynayan biriyim. Spesifik FPS oyunları için bir monitör alma takıntım yok. Aşağı yukarı aynı standartlara sahip çok fazla monitör var, çeşitli video incelemelerine baktım ve kafam karıştı;
  • ASUS TUF VG27AQML1A. Rağbet gören, F/P ürünü ancak bazıları fiyatını hak etmediğini, vasat bir monitör olduğunu iddia ediyor. Ölü piksel ve ekranda çizgi çıktığına yönelik şikayetler de var. Bunlar her monitörde olabilir diye düşünüyorum.
  • HP Omen 27qs renkleriyle alakalı sorunlar yaşayan ve rahatsız olup iade eden, yazılımıyla alakalı sorunları olan epey kullanıcı var.
  • LG 27GR83Q-B ile ASUS TUF VG27AQML1A arasında bariz farklar yok. LG'nin renk doğruluğu biraz daha iyi olsa da HDR performansı daha zayıf gibi. Dizi-film için ASUS'a göre daha çok öneriliyor.
  • Samsung Odyssey G65B ile ASUS TUF VG27AQML1A arasında ciddi rekabet var. Kullanıcılar ikiye ayrılıyor. İkisini de güzelleyenler var. Samsung Curved ve VA panele sahip. Renkleri, HDR değeri açısından çok da tavsiye ediliyor ancak mevcut HD monitörüm de VA ve Curved. Daha önce hiç IPS deneyimim olmadı o yüzden IPS denemek istiyorum.
Dipnot: HD sistemden 2K sisteme geçiyorum ekran kartı olarak RTX 5070 Ti kullanacağım. Şu an için ASUS TUF'a daha sıcağım özellikle kullanıcılar olmak üzere öneri ve tavsiyelerizi bekliyorum.
Asus TUF VG27AQML1A alınabilir. Ayrıca hiç ölü piksel ile konularla karşılaşmadım o monitörle alakalı.

Asus TUF VG27AQML1A alınabilir. Ayrıca hiç ölü piksel ile konularla karşılaşmadım o monitörle alakalı.
Ben çok karşılaştım. Vatan'dan al, onlar kontrol edip gönderiyor önerileri var ancak Vatan'da internet üzerinden satış yok şu an, mağazalara yönlendiriyor. Bulunduğum bölge çıkmıyor, ürün stokta yok muhtemelen.

Samsung Va Panel konusunda o kadar iyi ki, Ips deneyiminizden mahrum kalacaginizi sanmiyorum. Karanlikta olusan Glow da cabasi. Ayni Model monitoru kullanmaktayim kesinlikle tavsiye ederim evime Tv alma ihtiyacim kalmadi. Bilgisayariniz kapaliyken koltuga gecip ayni akilli tv gibi kullanabiliyosunuz

Samsung Va Panel konusunda o kadar iyi ki, Ips deneyiminizden mahrum kalacaginizi sanmiyorum. Karanlikta olusan Glow da cabasi. Ayni Model monitoru kullanmaktayim kesinlikle tavsiye ederim evime Tv alma ihtiyacim kalmadi. Bilgisayariniz kapaliyken koltuga gecip ayni akilli tv gibi kullanabiliyosunuz
Kesinlikle iyi bir monitör ama Samsung'u istemememin temel sebepleri var;
-Önceki monitörümün HD+VA+Curved olması. 3-4 yıldır kullanıyorum. Açıkçası iyi de bir deneyim değildi (MSI Optix MAG272C 27).
-Hem IPS panel kullanmadığım için test etmek hem de ileride OLED'e geçersem curved yerine şu an alacağım düz bir monitörü 2. monitör yapmak isterim.
Bir de TV özellikleri, kumanda, hoparlör vs. benim için hiç önemli değil. Bunun için almam mesela. Monitörden öyle bir beklentim yok. TV'nin kendisini kontrol etmek bile bana çok yorucu geliyor.

ASUS TUF VG27AQML1A tercihinde bulundum arkadaşlar. Monitörü bir süre kullandıktan sonra deneyimlerimi, artı-eksi paylaşırım. Yorumlar için teşekkür ediyorum.

ASUS TUF VG27AQML1A monitörü 1 aydır kullanıyorum. Hiç keşke dediğim bir durum olmadı. Gayet memnunum. Renk doygunluğu ve doğruluğu gayet yeterli. HDR kalitesi ortalama, pek kullanmıyorum. Yazılımından bahsedeyim, aktif kullanıyorum; ASUS Display Widget Center. Oyun türlerine göre kendi renk modları var ve bunlara bayıldım. Oyunlarda hiç Reshade, SweetFX gibi ekstra dış modlara başvurmanız gerekmiyor. Bir de AI Visual modu var. İçeriğe göre (oyun, dizi, film) her değişen ortamda renkleri yapay zeka belirliyor. Bu anlatılmaz, yaşanır bir olay arkadaşlar. Yapay zeka aktifken bir dizi-film izleyince, "oha" diyorsunuz yani sRGB modu ile arasında fark, siyah beyaz içerikten renkliye geçmiş kadar falan. Almadan önce bunu bir süre kullanıp OLED monitöre geçer, bunu da ikinci monitör yaparım diyordum. Artık OLED'i hiç düşünmüyorum. Çok çok iyi bir monitör. Almak isteyenler hiç düşünmesin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı