15 Mbps internet yeterli mi?

İnternet sonuçlarına göre; 15 Mbps. Bunu arttırmanın yolu, altyapıya destek çıkılması gerekiyormuş. Başka bir artış söz konusu değil mi? Cihazlar, modemler, AC'ler gibi. İlk defa evimize bir internet bağlanıyor ve iyi olmasını istiyorum. 15 Mbps olsa bile PING yaşar mıyım? Ailemiz 4 kişi ama abim ile ben interneti en çok kullananız. TV, dizüstü, 2 telefon komşuya bağlı, bilgisayar direkt kablodan çekeceğim, 2 telefon da modeme bağlı olacak.

Kısacası; Benim PING durumum düşer mi? Yan komşu, Xbox, 4 telefon, 2 bilgisayar ve 3 televizyon bağlı olarak internete hücum ediyoruz. (Bizi saymadım)

Şu anda kullandığımız internet ise yan komşudan çekiyoruz. 15 Mbps bize yeter mi? PUBG, CS:GO türü oyunlar oynuyoruz. İnternet hızı ortalama kaç olur IDM ile?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 15 Mbps alıyorum ama arada bir 12'ye düşüyor. 4 kişilik ailede 4 telefon ve 2 bilgisayar ile bağlanıyoruz ve yeterli oluyor. Lakin eve misafir gelirse ve telefon 8-9 olursa modemden dolayıdır belki ama hız düşüyor baya. Youtube'den 240P video açamaz hale geliyorum telefondan. Yine de denemeden bilemezsiniz.

O cihazların hepsi aynı anda kullanılırsa pingi geç interneti zor kullanırsınız. Ping yaşayabilirsiniz çünkü bizde 2 telefon aynı anda kullanılsa ping sorunuyla karşılaşıyorum. (Bizim internet de 8 Mbps) İndirme için de 2 MB/s'ye yakın bir hız alırsınız. Genel olarak bakılınca yetersiz.

İnterneti kullanan birisi ve arkaplanda interneti kullanan bir uygulama yoksa oyun içi ping değerleriniz gayet iyi olacaktır. Ben 9-10 Mbps hızla interneti sadece ben kullanırken CS:GO'da Ankara'dan 50-55 ms ping alıyorum. Eğer ev internetine bağlı biri video izliyorsa veya dosya indiriyorsa ping uçuşa geçiyor.

İnternet kafede ise sakin, boş saatlerde 100 mbps internetle de aynı değeri alıyorum.

Hızın yeterliliğine gelirsek 2020'de hiç de yeterli değil.

O cihazların hepsi aynı anda kullanılırsa pingi geç interneti zor kullanırsınız. Ping yaşayabilirsiniz çünkü bizde 2 telefon aynı anda kullanılsa ping sorunuyla karşılaşıyorum. (Bizim internet de 8 Mbps) İndirme için de 2 MB/s'ye yakın bir hız alırsınız. Genel olarak bakılınca yetersiz.
Yanlış. Yaklaşık 8'e bölünür. 24Mbps downloada sahibim ve neredeyse 2.8 download alabiliyorum. 8Mbps download'a sahip birinin alacağı değer 0.9Mbps civarı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı