15 Mbps internet yeterli mi?

2 Mbps internet ile güzel oyun deneyimi yaşayabiliyordum köydeyken. Ama sadece kendimi bağlı tutuyordum WiFi'yi kapatıp kablo ile oyuna giriyordum. 2 den fazla kişi kullandığı takdirde ping tavan yapacaktır.

İnternet sonuçlarına göre; 15 Mbps. Bunu arttırmanın yolu, altyapıya destek çıkılması gerekiyormuş. Başka bir artış söz konusu değil mi? Cihazlar, modemler, AC'ler gibi. İlk defa evimize bir internet bağlanıyor ve iyi olmasını istiyorum. 15 Mbps olsa bile PING yaşar mıyım? Ailemiz 4 kişi ama abim ile ben interneti en çok kullananız. TV, dizüstü, 2 telefon komşuya bağlı, bilgisayar direkt kablodan çekeceğim, 2 telefon da modeme bağlı olacak.

Kısacası; Benim PING durumum düşer mi? Yan komşu, Xbox, 4 telefon, 2 bilgisayar ve 3 televizyon bağlı olarak internete hücum ediyoruz. (Bizi saymadım)

Şu anda kullandığımız internet ise yan komşudan çekiyoruz. 15 Mbps bize yeter mi? PUBG, CS:GO türü oyunlar oynuyoruz. İnternet hızı ortalama kaç olur IDM ile?

Bu kadar cihaz elbette upload yapacak. Her upload yapılışta saçma sapan ping ve paket kaybı sorunu yaşanabilir. Özellikle ADSL'de bu sorundan kaçarınız yok. ADSL'in doğası gereği böyle olmak zorunda...

Öte yandan 15 Mbps alan yerde VDSL %90 vardır. Hız sorgulama yapmışsınızdır diye düşünüyorum. Yapmadıysanız;

24 Mbps ve üzeri sonuç çıkıyor ise bölgenizde VDSL var demektir. VDSL pakete geçiş yaparsanız ADSL'e nazaran daha az sorunla karşılaşırsınız.

Altyapısı eski olan ve VDSL olmayan bölgelere TT, FTTH denilen fiber sistemi kuruyor. En yakın TT ilçe müdürlüğüne gidip altyapı planlama ve erişim bölümüne uğrayıp konuşun. Oluru varsa 1 imzalı dilekçe ile işleme alınır.

Bu kadar cihaz elbette upload yapacak. Her upload yapılışta saçma sapan ping ve paket kaybı sorunu yaşanabilir. Özellikle ADSL'de bu sorundan kaçarınız yok. ADSL'in doğası gereği böyle olmak zorunda...

Öte yandan 15 Mbps alan yerde VDSL %90 vardır. Hız sorgulama yapmışsınızdır diye düşünüyorum. Yapmadıysanız;

24 Mbps ve üzeri sonuç çıkıyor ise bölgenizde VDSL var demektir. VDSL pakete geçiş yaparsanız ADSL'e nazaran daha az sorunla karşılaşırsınız.

Altyapısı eski olan ve VDSL olmayan bölgelere TT, FTTH denilen fiber sistemi kuruyor. En yakın TT ilçe müdürlüğüne gidip altyapı planlama ve erişim bölümüne uğrayıp konuşun. Oluru varsa 1 imzalı dilekçe ile işleme alınır.
15 MBPS çıkıyor yine, dilekçe vesaire ile uğraşılacağını düşünmüyorum.

EDIT: Millenicom adresinde Hız: 64 MBPS diyor. Türknet sitesinde ve diğerinde 15 diyordu, kime inanayım :D

2 sitenin ekran alıntısını paylaşır mısın ?
millenicom.png
ekstra.png
Türknet.com değerlerini de atabilirim. Başka bir site var mı istediğiniz?

O cihazların hepsi kullanılırsa sıkıntı ama sadece sizin aile ise bence yeterli bir hız.
Akşamları; bir bilgisayar, 1 veya 2 telefon. Zaten şu an kullandığımız interneti de kullanmayı planlıyorum, zaten çok tanıdık olduğumuz bir aile ve aylardır para ödemeden kullanıyoruz :) Evde olan diğer aygıtları, o internete bağlayacağım.

Ping sorunumuz kalksın ama isterse 4 MBPS versin :(

@enes.wtp o cihazlar video veya film izlerken sıkıntı çıkmaz, sıkıntı o cihazlar ile fotoğraf veya video yükleneceği zaman çıkar o zaman gecikme değerleri yükselir bu düşük upload ve ADSL kullanan herkes için geçerli, ben VDSL kullanıyorum ben bile evdekiler fotoğraf veya video yüklerken veya telefonlar yedekleme yaparken gecikme sorunu yaşıyorum.

@enes.wtp o cihazlar video veya film izlerken sıkıntı çıkmaz, sıkıntı o cihazlar ile fotoğraf veya video yükleneceği zaman çıkar o zaman gecikme değerleri yükselir bu düşük upload ve ADSL kullanan herkes için geçerli, ben VDSL kullanıyorum ben bile evdekiler fotoğraf veya video yüklerken veya telefonlar yedekleme yaparken gecikme sorunu yaşıyorum.
Video atan olmaz, fotoğrafta olacağını düşünmüyorum. Kesinlikle kablolu bağlantı olacak, önerdiğiniz bir kablo, modem var mıdır?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı