15 Pro Max Dayanıklılık Testinde Kaldı

Açıkçası bende hayal kırıklığına uğradım. iPhone 15 Pro serisinde yaklaşık 1mm Titanyum malzeme kullanılmış. Titanyum işlemesi çok çok zor bir materyal. Çelik ile aynı dayanıma sahip hemen hemen. Ki 15 Pro serisinin kasadan yana bir sıkıntısı yok lakin sanırım köşeleri tekrar yuvarlattıkları için yere düşünce cam riske giriyor. Şahsen ben 12 ile gelen keskin tasarımı tercih ederim. Kıvrımlı tasarım kadar saçma bir tasarım yok. Cihazın dayanıklılığını tamamen öldüren bir şey. 14 Pro falan elimizi kesiyor diye kim uydurduysa artık geri dönmüşler kıvrımlı tasarıma. Dayanıklılığını azaltan unsurlardan birisi de bu.

@PossibleTurco saçmalık bence de. S22 Ultra ile gelen köşeli tasarım da eli acıtıyormuş. Kaç ay S23 Ultra kullandım öyle bir şey yok. İnsanlar ısınma hakkında, aynı tasarım hakkında söyleneceğine edge ekran ve düz cam hakkında söyleniyor. Titanyum bence gereksiz olmuş ve JerryRig kanalına göre kullanılan titanyumun maliyeti 30 dolar. Onu birleştirmek falan maliyetli ancak yine de o kadar pahalı değil. Bence paslanmaz çelikle devam etmelilerdi. Bana göre alüminyum fazlasıyla yeterli, çelik çok ağır oluyor çünkü ve yeterince sağlam.

@Godsume ileride biraz düzelebilir ancak mucize beklenmemeli sonuçta donanımsal. S22 de ısınıyordu gelen güncellemelerle iyileştirildi ancak hala "serin" çalışıyor denemez.

S22 Ultra ile gelen köşeli tasarım da eli acıtıyormuş.
Eli acitmasa da ben gereksiz fazla koseli oldugunu dusunuyorum S22/23 Ultra modellerinin. Ve edge ekran kirilmaya daha musait koseden hasar alindiginda. Samsung ekranlarinin yapisi geregi kasasi ile beraber degismesi ve ekranlarinin asiri derece pahali olmasi insanlarin edge ekran hakkinda soylenmesini hakli kiliyor gayet.

Beni en çok şaşırtan jerry kanalının yaptığı bükme testinde kalması. Normalde çok sağlam olurlar. Camların da çıkıntılı olması yardımcı olmadı. Düşme testinde titanyumun enerjiyi absorbe etmek yerine cama aktardığını düşünüyorum. Ayrıca Pro Max bükme testinde kalırken Pro'da sorun olmadı. O konuda telefon içinde boşluk mu var diye aklıma geldi. Başka bir telefonda öyle olmuştu. Sizin fikirleriniz neler?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam kim ne derse desin iPhone 14 Pro Max ile farkı yok ben görsem iPhone 14 Pro Max derim bende var 14 Plus gayet memunum düşünce kırılmıyor hem zaten iPhone ekran kalitesi 0 yüzden kolay kırılıyor benim 11 kaldırıma düştü hemen kırıldı iPhone ekranları iyi yapmıyor.

@Kokona Shiki bence haklı değiller. Köşeli olması ekranı %100 işlevsel kılıyor. Edge ekransa bugüne kadar telefonlara getirilmiş en muazzam şeylerden birisi. Zamanında aşırı sevdiğim 5S'imden vazgeçiren ekrandır kendisi. Kırılmaya daha müsait oluyor biraz ancak bende S7 Edge, S9 ve S23 Ultra kullandım hiçbirisini kırmadım. Bu demek değil sağlam ancak puf diyince de kırılan bir şey değil. S24 eğer Edge olmadan gelirse aşırı hayal kırıklığına uğrarım.

@429065 hocam bu düzelir mi?
20230925_130551.jpg

Son düzenleme:
Bu arada Apple'ın mobil çipset alanında halen yaptığı en iyi çipset A15 Bionic. Verimlilik ve performans anlamında ne A16 ne de A17 bu seviyeyi yakalayamadı. iOS 15 yüklü bir iPhone 12 Pro veya 13 Pro şu an iOS 17 yüklü 14 Pro ve 15 Pro'dan çok daha evladır eminim. Sanırım bu işin zirvesi iPhone 13 Pro serisi oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı