177 boy 15 yaş 51 kiloyum. Haftaya spora başlayacağım. Gainer diye bir şey duydum. Kilo alıp kas yapmak istiyorum. Bana önerebileceğiniz bir şey var mı?
Bence şimdilik gerek yok. Klasik tavuk-pilav/makarna ile başla önce. Günde 2 bardaktan pirinç pilavı yap, 2-3 öğüne böl. Baktın kilo alamıyorsun, pirinç miktarını arttırırsın. Temiz bir diyet ile yağlanmadan kas kütleni arttırabilirsin. Günde kilonun 1.5 - 2 katı kadar protein al (şu anda 75-100G arası almalısın). Abur cuburu azalt, fazla yağlı yiyeceklerden kaçın ama temiz yağ kaynaklarını da (kuruyemiş, zeytinyağı, vs.) Diyetine ekle.
Ek olarak, spora yeni başlayacağın için her şekilde kas kütlesi kazanacaksın. Ego yapma, kaldırabileceğin ağırlıkları kaldır. Hareketleri doğru öğren, hareketleri tam aralıkta yap. Anladığın anlamadığın bütün hareketleri YouTube üzerinden izle. Hafif ağırlıklarla hareketin temellerini oturt.
Ve en önemlisi salonda herkesin dediğine kulak asma, maalesef boş konuşan bir sürü insan var salonlarda. Bu işi bilimsel olarak ele alan insanları takip et. YouTube üzerinde yerli yabancı güzel kaynaklar var. Bu sporla ilgili önüne tonla video çıkacak. Eğer spora olan ilgini kaybetmezsen videolarla 3-4 aya temel bilgileri oturtmuş olursun.
Fazla detaylara boğmadan burada bırakayımmerak ettiğin olursa bu konudan veya etiketleyerek soru sorabilirsin.
https://proteinocean.com/fitness-paketi abi bu alınır mı? İndirimle 854 TL'ye denk geliyor param var onda sıkıntı yok
Protein Ocean'ın protein tozu hakkında bilgim yok. Kötü olacağını sanmıyorum ama bu paketi almak yerine 800 liranı direkt olarak 750g-1000g olan protein tozlarına (Hardline, Bigjoy veya Supplementler'in kendi whey'i) verebilirsin. Bu paketteki protein tozu sadece 400g.https://proteinocean.com/fitness-paketi abi bu alınır mı? İndirimle 854 TL'ye denk geliyor param var onda sıkıntı yok
Proteinocean'ın protein tozu hakkında bilgim yok. Kötü olacağını sanmıyorum ama bu paketi almak yerine 800 liranı direkt olarak 750G-1000G olan protein tozlarına (Hardline, Bigjoy veya Supplementler'in kendi whey'i) verebilirsin. Bu paketteki protein tozu sadece 400G.
Kreatini ve protein tozunu ilk ayında almasan daha iyi olur. Bu sporu sevip sevmeyeceğin henüz belli değil. Diğer arkadaşın dediği gibi ilk ayında tavuk göğsüne yönel. Kahvaltıda da 3-4 yumurta + birkaç kalıp peynir ye. Peynirde tuzlu lor peynirine yönelebilirsin, güzel bir protein kaynağıdır.
Bugün ilk kez spora gittim ve gerçekten çok sevdim bana iyi davrandılar hareketleri nasıl yapıp neye yaradığını söylediler önerilerini dikkate alacağım spor hocamda ilk ay bir şey alma dedi.
İlk 2 3 ay supplement kullanma zaten o dönemde hamlığını atacaksın 1. aydan sonra creatine kullanmanı tavsiye ederim onun dişinda yemek yapamiyorsan veya çok yiyemiyorsan kalori shakeleri veya pirinçunu tavsiye ederim ama normal mümkünse yağsız veya az yağlı pirinç yemen en sağlıklısı yanında da yeteri kadar protein alman iyi olur he illa gainer alacağım diyorsan yine ilk ayı doldur ve big joy veya Hardline alabilirsin ama fiyatları ateş pahası daha uygun bir şey ararsan yine bilinen bir markalardan al Proteinocean yeteri kadar iyi olduğunu düşünmüyorum ama fiyatları uygun ben ilk spora başladığımda best Plus nutrition kullanıyordum fiyatları hem çok uygundu hem de yeteri kadar iyi olmasa da fena olmayan bir içeriğe sahipti.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.