15 Yaşında 1.85 Boy Daha Da Uzar Mı?

• Konuyu başlatan 50050
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 59
  • Görüntüleme 31.108
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pardon, Anne ve Babanın boylarını toplayıp 2'ye bölün. Çıkan sonuca 13 ekleyin. Bu doğru sonucu verir. Ama istisnalar da ortaya çıkabilir. Genetiğe bağlı bir durum.

Annen ile Babanın boylarını topla, üstüne 13 ekle ve 2'ye böl. Çıkan sonucun ya 5CM uzunu ya da 5CM kısası arasında olursun.
Bence o doğru değil. Anne baba kısa olsa bile belki dayılar uzundur çocuk onlara çeker. Benim iki dayım var biri 185 biri 193 ve bende onlara çektim.

Uyku düzenim yok. Yok. Tamamen yok. 15 dakikalık uykuyla falan okula gittiğim oluyordu. Şimdilerde gene biraz düzeldi, TEOG zamanları berbattı.

Bu iyi değil işte, anne babalarımız boşuna söylemiyor kemikler uykuda gelişir diye, uyku gerçekten önemli. Şu an dediğimi yap, yaptığımı yapma moduna girdim, çünkü bende pek dikkat etmiyorum doğrusu. :)

Pardon, Anne ve Babanın boylarını toplayıp 2'ye bölün. Çıkan sonuca 13 ekleyin. Bu doğru sonucu verir. Ama istisnalar da ortaya çıkabilir. Genetiğe bağlı bir durum.

Bu daha mantıklı işte, bu hesapla beş ekleyip çıkarmadan tam boyum çıktı. En iyi ihtimalle "1.82".
Yorumlara bakınca kendimi küçük hissettim valla, normalde arkadaş ortamında felan gayet normaldir boyum, hatta bir çoğundan da uzunumdur, şimdi bu kadar milleti görünce...
18'e göre 1.76 çok mu kısa ? Anlaşabiliriz belki. :D

16 yaşımdayım boyum 1.58-1.60 falan yani bıktım artık 5.sınıflar bile beni geçiyor. 7. Sınıftaki çocuk bile bana kafa tutuyor yani. Çok şanslısın çok. Kısa kalmaktan bıktım artık. 6. Sınıfta da bu boyda idim hâlâ aynı boydayım. Lise 2 ye gidiyorum ortaokullu lar bile bana kafa tutuyor bir tanesi var boyu 1.88 çocuk baya uzun yani 8 e gidiyor yani rezil oluyorum. Yanında kardeşi gibi duruyorum çocuğun ve birde yetmezmiş gibi tüm lisenin en kısası ben olduğum için herkes benle dalga geçiyor. Benim uzayacağım falan yok ama sen uzarsın bence.

Şeklinin şemalinin benzediği dayıların ya da amcaların varsa onlara sor. Örneğin benim gelişimim dayımla aynıydı. Ama aynı dayımın oğlu ise babası gibi değil kendi dayıları gibi gelişti. Soya çekim kuvvetli bir etkidir. Anne tarafına benziyorsan dayılarından, baba tarafına benziyorsan amcalarından bir araştırma yapabilirsin.

16 yaşımdayım boyum 1.58-1.60 falan yani bıktım artık 5.sınıflar bile beni geçiyor. 7. Sınıftaki çocuk bile bana kafa tutuyor yani. Çok şanslısın çok. Kısa kalmaktan bıktım artık. 6. Sınıfta da bu boyda idim hâlâ aynı boydayım. Lise 2 ye gidiyorum ortaokullu lar bile bana kafa tutuyor bir tanesi var boyu 1.88 çocuk baya uzun yani 8 e gidiyor yani rezil oluyorum. Yanında kardeşi gibi duruyorum çocuğun ve birde yetmezmiş gibi tüm lisenin en kısası ben olduğum için herkes benle dalga geçiyor. Benim uzayacağım falan yok ama sen uzarsın bence.
Allah kolaylık versin kardeşim, protein ve demir içieren besinler tüket. Uyku düzenini de ayarla.

O işler belli olmaz be kardeşim, sıkma canını. Bi' bakmışsın lise 3-4'te uzamaya başlarsın. Mesela klasik beden sıraları olur ya boy sıraları, lise 3'te ben 16-17 kişinin en küçük 3.süydüm. Aradan bir sene geçti, aynı kişilerle şu an en uzun 4-5. sıradayım. Yani kafana takmana gerek bile yok, kimine erken gelir, kimine geç gelir. 1.60'da kalacağını sanmıyorum yani, genetik bir sorun, rahatsızlık vs. yoksa.

Babam 71, annem 73 annem daha uzun. :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı