15 yaşında 40kg incline dumbell press iyi mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam abartmayın zorlanmadan imkansız konuda yazdım zaten 5 tekar bir tık bel sıkıntılı form.

11 saat uyuyordum hocam yeterince dinlenebiliyorum Allah'tan.

Dinlenmeden kastım sadece uyumak değil hocam :)
O kasın dinlenme süresi önemli.

Bu arada haftada 5gün PPL yapıyorum 3günde havuzda 1-2 saat yüzme yapıyorum bulk döneminden cıkınca kardiyo + havuzun güzel etkisi olmuştu.

PPL yapıyorsanız zaten Max 35 35 yaparsınız PPL bence ilaçlı işi natüral adama PPL ağır geliyor güç tükeniyor bence hiç mantıklı değil. Split yaparsanız ağırlıklar artar büyük ihtimal.

Biliyorum saatleri zaten ayarlıyordum. Sırta ve göğüse en az 48 saat veriyordum.

Haftanın kaç günü gidiyordunuz hocam?

PPL yapıyorsanız zaten Max 35 35 yaparsınız PPL bence ilaçlı işi natüral adama PPL ağır geliyor güç tükeniyor bence hiç mantıklı değil. Split yaparsanız ağırlıklar artar büyük ihtimal.

Aralıkta değiştirmeyi planlıyorum ama ben spliti uygun bulmuyorum tek gün tek bölgeye ayırmak cok cazip gelmiyor bana.

Haftanın kaç günü gidiyordunuz hocam?

Aralıkta değiştirmeyi planlıyorum ama ben spliti uygun bulmuyorum tek gün tek bölgeye ayırmak cok cazip gelmiyor bana.

İlaçlılar için mantıklı değil ama natüralde açık ara gözüküyor splitin daha iyi olduğu birçok kaynak var bu konu hakkında hatta natüral çoğu adamda zaten split tavsiye eder. Dumbelist abime bakmanı öneririm böyle şeyleri detaylı anlatıyor.

İlaçlılar için mantıklı değil ama natüralde açık ara gözüküyor splitin daha iyi olduğu birçok kaynak var bu konu hakkında hatta natüral çoğu adamda zaten split tavsiye eder. Dumbelist abime bakmanı öneririm böyle şeyleri detaylı anlatıyor.

İlk başladığım zamanlar tüm günüm bodyforumda geçiyordu her şeyi dört dörtlük yapmak için ama sonradan bu işin kişisel tecrübeye bağlı olduğunu anladım dediğiniz gibi split daha iyi bir fark yaratabilir ama antrenman programından alınan verim ve keyif kişiden kişiyede değişir.

Dediğiniz gibi splitide 3 ay gibi bir süre deneyeceğim hocam önerdiğiniz 5günlük program varsa gönderin bakayım.

İlk başladığım zamanlar tüm günüm bodyforumda geçiyordu her şeyi dört dörtlük yapmak için ama sonradan bu işin kişisel tecrübeye bağlı olduğunu anladım dediğiniz gibi split daha iyi bir fark yaratabilir ama antrenman programından alınan verim ve keyif kişiden kişiyede değişir.

Dediğiniz gibi splitide 3 ay gibi bir süre deneyeceğim hocam önerdiğiniz 5günlük program varsa gönderin bakayım.

Hocam Ağırsağlam'ın programlarına bakmanızı öneirirm ve dumbelistin dumbelist paralı hocam haberiniz olsun. Bu arada doğru söylemişsiniz bir süreden sonra kişisek keyif önemli oluyor kendi programınızı bulmak daha iyi oluyor yazarken bu aklıma gelmemişti kendinizi iyi hissettiğiniz size iyi gelenle devam edin bence hocam.

15 yaşında biri 40-40 shoulder yapmayı bırakın, aynı onda o iki dambılı yerden zor söker hocam az sallayın 25 veya 30 felan biraz düşündürür fakat 40kg direk gülünç bir durum. Millet yıllarca spor yapıp natürel bir şekilde 20 yaş üstü anca 40kg yapıyor. Siz 30-30 yapıp video atarsanız çok büyük tebrik ederim, 40 söz konusu değil.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı