Incline dumbell press vs ıncline machine press

Incline+flat attıktan sonra üstüne bir de izole göğüs atmana gerek yok. Bunu söylediğine göre herhalde bro split falan yapıyorsun. Doğru bildiysem direkt sal bence çünkü aşırı verimsiz.

Hocam 3 günde tüm kas gruplarını çalışıyorum 4. günde full body yapıp hepsini haftada 2 kez çalışmış oluyorum. Incline dumbell press düzeltmeyi deneyeceğim bir de 2 üst göğüs 1'de bench press atacağım böylesi daha iyi sanırım. 2 itiş 1 açış olacak açış sizce Low to high cable cross mu olmalı yoksa normal pec dec mi? Eğer pec dec olursa 2 orta göğüs bir de üst göğüs olmuş oluyor.

Hocam 3 günde tüm kas gruplarını çalışıyorum 4. günde full body yapıp hepsini haftada 2 kez çalışmış oluyorum. Incline dumbell press düzeltmeyi deneyeceğim bir de 2 üst göğüs 1'de bench press atacağım böylesi daha iyi sanırım. 2 itiş 1 açış olacak açış sizce Low to high cable cross mu olmalı yoksa normal pec dec mi? Eğer pec dec olursa 2 orta göğüs bir de üst göğüs olmuş oluyor.
Açış illaki yapacam diyosan flat bench pressi sal, sadece incline press at. Incline sadece üst göğüs değil, düz bench press orta ve alt göğüsü ne kadar çalıştırıyorsa incline presslerde o kadar çalıştırıyor ve ekstra olarak üst göğüs için daha iyi. Bu yüzden genel manada incline daha avantajlı bir egzersiz. Bu kadar fazla volume yapmana gerek yok, ağırlık arttıramaz üstüne overtraining bile olabilirsin yorgunluk biriktire biriktire veya boşa kürek çekmiş olursun. Programını bilmediğim için fazla yorum yapamıyorum ama hiçbir antrenman programında bir bölge için bir günde bu kadar fazla volume olmamalı, özellikle o egzersizler aynı kasları çalıştırıyorsa.

Açış illaki yapacağım diyorsan flat bench pressi sal, sadece incline press at. Incline sadece üst göğüs değil, düz bench press orta ve alt göğsü ne kadar çalıştırıyorsa incline presslerde o kadar çalıştırıyor ve ekstra olarak üst göğüs için daha iyi. Bu yüzden genel manada incline daha avantajlı bir egzersiz. Bu kadar fazla volume yapmana gerek yok, ağırlık arttıramaz üstüne overtraining bile olabilirsin yorgunluk biriktire biriktire veya boşa kürek çekmiş olursun. Programını bilmediğim için fazla yorum yapamıyorum ama hiçbir antrenman programında bir bölge için bir günde bu kadar fazla volume olmamalı, özellikle o egzersizler aynı kasları çalıştırıyorsa.

Göğüs için 1 günde toplam 10 set oluyor, full body yaptığım gün 6 set oluyor.

1. gün: Göğüs triceps: Göğüs 10 set, triceps 6 set.
2.gün: Sırt biceps: Sırt 10 set, biceps 6 set.
3.gün: Omuz bacak: Omuz 10 set, bacak 10 set
4.gün: Full body: Göğüs, sırt, omuz, bacak 5 set biceps, triceps 3 set.

Göğüs için 1 günde toplam 10 set oluyor, full body yaptığım gün 6 set oluyor.

1. gün: Göğüs triceps: Göğüs 10 set, triceps 6 set.
2.gün: Sırt biceps: Sırt 10 set, biceps 6 set.
3.gün: Omuz bacak: Omuz 10 set, bacak 10 set.
4.gün: Full body: Göğüs, sırt, omuz, bacak 5 set biceps, triceps 3 set.

Saçma bir program olmuş, tek/çift bölge bro splitler başlı başına çöp zaten üstüne bir de gereksiz bir volume var programda. Bir kas grubu için antrenman başına 6 seti geçmenin manası yok, fazlası zarardan başka bir şey getirmiyor. Omuz zaten presslerde fazlasıyla aktif olduğu için ona 10 set ve antrenman günü ayırmakta manasız. Off dayleri nasıl veriyorsun bilmiyorum ama 1 gün arayla da olsa arka arkaya da olsa böyle bir programla gereksiz yorgunluk biriktirirsin, progressive overload da yapamazsın ya da yapabileceğinin çok altında kalırsın. Fullbody, PPL veya Upper-Lower yapmanı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı