15 yaşında baba mesleği sanayiye gitmek

Arkadaşlar her şey okumakla olmuyor mu biraz da akılla oluyor. Herkes mühendis veya herhangi bir devlet memuru olsa sanayinin işini kim yapacak.
 
Merhaba. 15 yaşındayım ve şu an okula gitmiyorum. Gidip gitmemek arasında kaldım. Okulum çok iyi bir okul değil ve orta derecede başarılıyım. Babamın kendi dükkanı var 13 yaşından beri sanayide çalışıyor. Yanına çağırdı sabah 9 gidiş akşam 5-6 geliş 8500 TL para verecek ve mesleği öğreneceğim sizce gidilir mi?

Sanayi bölümüne bağlı bir soru araba motoruyla otoelektrikle falan ilgiliyse öğrenmen senin yararına olur ileride geçim sıkıntısı çekmezsin bir far değişimine en kötü 300 lira cebine kalır şu anki zamanda ileride daha da artacaktır hiperenflasyonla beraber ama okul oku okul ihmal etme.
 
Arkadaşlar her şey okumakla olmuyor mu biraz da akılla oluyor. Herkes mühendis veya herhangi bir devlet memuru olsa sanayinin işini kim yapacak.

Asıl para o işlerde zaten özel sektörde okumak ne okumayı çoğu kişi yapıyor yabancı ülkeler neden özel sektörlere bu kadar önem veriyor sanıyorsunuz.
 
Okuduğum lise ve üniversitenin bana ne kattığını emin ol söyleyemem. Okuduk ama orada öğrendiğim bilgiler ne hayatımda ne de yaptığım işte zerre faydalı oldu bana. Hayatımda işime yarayan bilgilerin %90'ı 8 yılık eğitimden geliyor.

Baba mesleği sanayicilik varken lise mezunu olup asgari ücretle kıyafet katlamayacaksın, dükkanın geleceği sen olacaksın. Kalifiye işçi ve meslek bilen adam her ülkede en değerlisidir.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı