15 yaşında boyum daha ne kadar uzar?

Boyunu sen uzatamazsın, kendiliğinden uzar. 20'li yaşlara kadar devam eder ufak ufak genelde.

O yaşta abartılı bir kas yapman doğru olmayacaktır. Daha omuz yapın ve göğüs kafesin buna uygun şekilde gelişmemiştir. Sadece formunu korumak adına birtakım egzersizler yapabilirsin gün içinde.
 
Boyunun dışardan bir etkiyle uzayacağını çok düşünmüyorum. Ama aktif spor yapmak ve dengeli beslenmek fayda sağlayacaktır. Kas konusuna gelecek olursak ağırlık çalışmanın boy uzamasına kanıtlanmış bir negatif etkisi yok (çok büyük ağırlıkların altına girmediğin sürece) ama yine de o yaşta önermem onun yerine vücut ağırlığıyla hareketler yapabilirsin.
 
Boy uzaması en çok genetik ile alakalıdır. Yani hiçbir şey yapmasan dahi genetik olarak uzaman mümkünse boyun zaten uzayacaktır. Tabi uzamak için dengeli beslenmeli ve özellikle C, D vitaminleri almaya dikkat edilmelidir. Postür bozukluğu varsa da düzeltip biraz daha uzun gözükebilirsin. Ben 2,5 senedir vücüt geliştirme yapıyorum kesinlikle boy uzamasını engellemiyor. Hatta boy uzamasını destekleyebilir bile. Benim boyum 1.80 ve benden uzun süredir bu işle uğraşan 1.90 boylarında tanıdıklarım da var. Vücüt geliştirmeye başlamak için şu an uygun yaşın başlayabilirsin. Düzgün bir antrenman programı ile hiçbir sıkıntı olmaz.
 
 

Yeni konular

Geri
Yukarı