15 yaşında hayattan zevk almamak

jantirookaie

Femtopat
15 yaşındayım. Hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden, hiçbir şeyden zevk almıyorum. Ölü gibi yaşıyorum. Arkadaşlarım var ama gezmek tozmak, eğlenmek bile istemiyorum. Ergenlikten dolayı mı böyle hissediyorum bilmiyorum. Neticede hayattan zevk almıyorum. Çok küçük yaşlarımdan beri asker olmak istiyorum. Ve biliyorsunuz asker hayatı, normal insanların hayatından çok başka. Ben şu an istemediğim hayatı yaşıyorum, bir an önce büyüyüp bu hayata geçiş yapmak istiyorum. Her şeyin zamanla olduğunu biliyorum, zamanın geçeceğini, büyüyeceğimi de biliyorum fakat yine de zevk alamıyorum yaşadığım hayattan. Çocukluğum, 15 yaşım böyle sıkıcı ve isteksiz bir şekilde geçiyor. Bir an önce büyümeyi 20'li yaşlara ışınlanmayı her şeyden çok isterim. Özlenecek bir çocukluk geçirmedim. Sanıyorum 50-60 yaşlarında olsam bile şu anki hayatıma dönmek istemezdim. Abilerim bana tavsiyeleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin ol 1 yılda fikrin değişir

Hayat koşulları ve ülkede ki krizler yüzünden keyif almaman ve istediklerini yerine getirememeni anlıyorum ancak sana tavsiyem birkaç seneye hayatına biri girer güzel bir üniversiteye yerleşip okursun veyahut yurt dışına çıkar orada okursun bu tamamen sana kalmış.

İnsanın ara sıra böyle evreleri olur. Bana da çok sık oluyor. Senin durumun da gelip geçici bir durum olabilir. Eğer artık cidden nefes almaya bile tahamülün yoksa, psikiyatriye git derim, ama ciddiysen. Yoksa ergenlikte de olabilir böyle durumlar.

Sana vereceğim tavsiye, gez, toz, kız arkadaşlarınla takıl. Bir daha bu yaşlara geri dönemeyeceksin. İleride birçok şeyin verdiği yük altında, bu yaşlar cidden elmas gibi birşey.

Son düzenleme:
Boş vakitlerini değerlendirebileceğin bir uğraş bulmanı öneririm. Hem vakit geçirebileceğin bir işin olur, hem zamanını kısmen keyifli geçirmiş olursun, hem de ileride yararlanabileceğin bir meziyet elde edersin. Bu yazılım olabilir, sportif faaliyet olabilir, yabancı dil olabilir, her birinden biraz biraz da olabilir. Ne olacağı senin ilgi alanına kalmış. Bir an önce ulaşmak istediğin 20'li yaşlarda ne yapmak istiyorsan, ona zemin hazırlayacak zamanın ve serbestliğin varsa bu fırsatı değerlendirmeye gayret et.

Annene, babana ve yakınlarına yapılan işlerde yardım edip neyi nasıl yaptıklarını gör, gözlemle. Sorumluluk duygusunu erken yaşta almaya başlarsan, yetişkinlik döneminde birçok konuda daha rahat edersin.

Ayrıca özellikle gençlerin çokça yanılgıya düştüğü bir konuya parmak basayım. Hayallerini değil gerçekçi hedeflerini kovala ve hayattaki beklentini üst seviyede tutma. İmtihan dünyası sonuçta; planladığın veya umduğun pek çok şey beklediğin gibi gitmeyecek. Böyle aksilikler yaşadığın zaman, moralini çok bozmamaya ve stres yönetimini başarılı bir şekilde yapmaya gayret et. Bunlar aslında pek çok yetişkinin yapması gerekip de yapamadığı şeyler. Yazmış olayım :)

Hasılıkelam; odak noktan "kendini yetiştirmek" olursa, "hayattan zevk almak" odaklı yaşayan pek çok insandan daha çok hayattan zevk alırsın.

Boş vakitlerini değerlendirebileceğin bir uğraş bulmanı öneririm. Hem vakit geçirebileceğin bir işin olur, hem zamanını kısmen keyifli geçirmiş olursun, hem de ileride yararlanabileceğin bir meziyet elde edersin. Bu yazılım olabilir, sportif faaliyet olabilir, yabancı dil olabilir, her birinden biraz biraz da olabilir. Ne olacağı senin ilgi alanına kalmış. Bir an önce ulaşmak istediğin 20'li yaşlarda ne yapmak istiyorsan, ona zemin hazırlayacak zamanın ve serbestliğin varsa bu fırsatı değerlendirmeye gayret et.

Annene, babana ve yakınlarına yapılan işlerde yardım edip neyi nasıl yaptıklarını gör, gözlemle. Sorumluluk duygusunu erken yaşta almaya başlarsan, yetişkinlik döneminde birçok konuda daha rahat edersin.

Ayrıca özellikle gençlerin çokça yanılgıya düştüğü bir konuya parmak basayım. Hayallerini değil gerçekçi hedeflerini kovala ve hayattaki beklentini üst seviyede tutma. İmtihan dünyası sonuçta; planladığın veya umduğun pek çok şey beklediğin gibi gitmeyecek. Böyle aksilikler yaşadığın zaman, moralini çok bozmamaya ve stres yönetimini başarılı bir şekilde yapmaya gayret et. Bunlar aslında pek çok yetişkinin yapması gerekip de yapamadığı şeyler. Yazmış olayım :)

Hasılıkelam; odak noktan "kendini yetiştirmek" olursa, "hayattan zevk almak" odaklı yaşayan pek çok insandan daha çok hayattan zevk alırsın.
Hocam çok güzel şeyler yazmışsınız. Elinize sağlık teşekkür ederim. 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı