Hayattan Zevk Almamak

Sadece uyumak istiyorum hiçbir şey istemiyorum güzel bilgisayarım olsun dedim ve aldım. İnternetim olsun dedim ve aldım. Hiçbir şeyin önemi yok. Uyumak yatmak istiyorum kalkıp çarşıya, meydana çıkasım yok arkadaş diyeceğim kafa dengi biri yok. Sizde de böyle mi? Acaba ne yapmalıyım?
Tek tedavi hayatın insanların arasında olman. Kaçarak sorunu çözemezsin.

Ön yargılı bir yorumdur. Yarın ne olacağı bilemezsin. Belki ailenden bile kazık yiyeceksin. Zengin, fakir alakası yok bunun. Zenginler düştüklerinde hep tekme yer, fakirlere herkes yardım eder. Bunlar ancak filmlerde olur. Kimse yarın ne olacağını kimden ne göreceğini bilemez. Genellemek doğru değil. Ne oldum değil, ne olacağım, demek lazım.

O ön yargı değildir. Senin mantığının absürtlüğünü belirtmek için kullandığım bir örnekti. Böyle genellemelerin her zaman olması sadace filmlerde olur anlamında kullandım.

Uzatan sensin. O örnek bir yargı barındırmıyor. Senin mantığının absürtlüğünü belirtmek için kullanılmış. İlla ben üste çıkacam modundaysan burda bırakalım. Hiç uğraşamam. Bu işler olgunlukla kendini gösterir. Biraz hayata karışın, insanları tanıyın, görün, bilin. Böyle genellemelerin ne kadar aptalca olduğunu anlayacaksınız. Dünya siyah ve beyazdan ibaret değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı