Hayattan zevk alamamak

Bende bunu yasıyorum ben basaramadım ama sen dene hayatına hedefler koy baska seyler yapmaya calıs mesela:
-LoL oynuyorsan dia olacağım gıbı bir hedef koy bos bos unranked atacagına en azından kendını gelıstırmıs olursun ama oynamamayı basarırsan tabii ki oynama.
-Kitap okumanı da öneririm kitap okumayı severim ama bir türlü tembelliği bırakıp okumam ama bazı yazarların kitapları cidden sarıyor özellikle dostoyewski eger oyle kıtapları okuyamacaksan en azından bir manga, comıcs falan oku.
-Meslek hedefin var mı bilmiyorum ama mutlaka olsun ve o meslekle ilgili hayal kur, hırslan.
-31'i bırak.
-Asla Reels, TikTok, Shorts vb. izleme illa tembellik yapmak istiyorsan bir anime izle sonra dizi sonra film izlemeye başla sana kültür de katar. Anlatmak ıstedıgım odak surenı arttırmaya calış.
-Mutlaka dil öğren anime izliyorsan Japonca'ya illaki hayransındır boş vakitlerinde temel şeyleri öğrenebilirsin, İngilizce bilmiyorsan onu öğren yok ben öğrenemem falan diyorsan türkçeni geliştir.
Hayatında başarılar...
Hocam lol kısmına gelirsek ağır lol bağımlısıyım ranked oynuyorum takım yüzünden rank atlayamıyorum ondan dahada öfkeleniyorum. Reels gibi şeyler dikkat süremi mahvettiği için kitap okuyamıyorum birşey okuyamıyorum . Bu dikkat süresi meselesi yüzünden dizide izleyemiyorum çok eskiden tek oturuşta 1 sezon bitirirdim artık 40 dakikalık bölümleri yarım bırakıp bırakıp izliyorum. İngilizce geliştirme konusunda eskiden çok deniyordum yabancı sunucularda takılıyordum discorda malum oda yasaklanınca o aktivitemde gitti. Ama tavsiyelerinizden comics okuma kısmı ilgimi çekti hiç denemedim bunu denemeye çalışacağım tavsiyeler için teşekkürler.

Hocam LoL kısmına gelirsek ağır LoL bağımlısıyım ranked oynuyorum takım yüzünden rank atlayamıyorum ondan daha da öfkeleniyorum. Reels gibi şeyler dikkat süremi mahvettiği için kitap okuyamıyorum bir şey okuyamıyorum. Bu dikkat süresi meselesi yüzünden dizide izleyemiyorum çok eskiden tek oturuşta 1 sezon bitirirdim artık 40 dakikalık bölümleri yarım bırakıp bırakıp izliyorum. İngilizce geliştirme konusunda eskiden çok deniyordum yabancı sunucularda takılıyordum Discord'a malum oda yasaklanınca o aktivitemde gitti. Ama tavsiyelerinizden comics okuma kısmı ilgimi çekti hiç denemedim bunu denemeye çalışacağım tavsiyeler için teşekkürler.

Dostum Instagram'ın var mı ya yaşımız da yakın senle arkadas olmak ısterım iyi birine benziyorsun.

Şimdi şöyle özetlemek lazım. Hayatın çok monotonlaşmış. Büyük bir amacın yok. Bir şeye ulaşmak için çok çaba sarf etmiyorsun. Mesela bilgisayar almak için işlerde çalışmak gibi bir motivasyonun yok.

Hayatındaki bu monotonluğu değiştirmen gerekiyor. Seni zorlayacak yeni hobiler edinebilirsin. Eğer yapmıyorsan spor yapmaya başlayabilirsin. Kendine göre spor programı yapıp düzenli ve disiplinli olarak ona uyarsan fark etmeden hayat daha farklı gelir. Bu sadece bir örnekti. daha farklı bir şeye de yönelebilirsin.

Demek istediğim bir şeylere ulaşmak için gösterdiğin çaba hayatı zevkli kılar. Bir oyunda gelişme gibi bir unsur olmadan direk tüm itemler ile başlarsan bir süre eğlenirsin ama sonra sıkıcı gelir. Ama o itemleri toplamak için sarf ettiğin çaba o oyunu zevkli kılar.
Spora başlamayı düşünüyordum sürekli erteliyordum boksa yazılıcam haftaya umarım o monotonluğu bozar.

Dostum Instagram'ın var mı ya yaşımız da yakın senle arkadas olmak ısterım iyi birine benziyorsun.
Var reis ekleşek

Son yıllarda günlerim aynı monotonlukta geçiyor. Eskiden hayattan aldığım keyfi alamıyorum, geleceğe dair bir heyecanım da yok. Hayal ettiğim şeylerin olmayacağını düşünüyorum. Her gün aynı monotonlukta; okula git, eve gel, bilgisayar oyna, uyu... Hayatımda hiçbir heyecan, hiçbir keyif yok.
Okula git, sınav haftan gelsin, stres ol, sınavları geç, seneyi bitir... Böyle programlanmış bir robot gibiyim. Okulda hep şaka yapan, çevreyi güldüren kişi olduğumdan bunları çevreme de çok anlatamıyorum.

Acaba bunu yaşayan, deneyimlemiş biri var mı aranızda? Yaşadıysanız nasıl çözdünüz ya da çözebildiniz mi?
Kelimeler hiçbir şeyi değiştirir mi bilmiyorum ama artık böyle hissetmekten yoruldum.

Bu monotonluk ve keyifsizlik hali, hayatın belirli dönemlerinde karşılaşılabilecek bir durum. Önemli olan bu farkındalığa sahip olman.

Bu döngüyü kırmak için küçük adımlarla başlayabilirsin. Rutin dışına çıkmak, yeni bir hobi edinmek veya ilgi alanlarına yönelmek ilk adım olabilir. Sosyal çevrenle daha derinlemesine konuşmak, belki benzer hisleri olan birileriyle paylaşmak da iyi gelebilir. Unutma, değişim zaman alabilir ve küçük adımlar bile büyük farklar yaratabilir. Kendine karşı nazik ol ve umudunu yitirme.

Spora başlamayı düşünüyordum sürekli erteliyordum boksa yazılacağım haftaya umarım o monotonluğu bozar.

Var reis ekleşek.

İsmini yazar mısın ekleyeyim.

Açılmıyor profiliniz bunu yazana kadar yaşı yazmak daha mantıklı bence ama.

Genel olarak tavsiye vermıstım baska zamanlar ıcın de lazım olur diye.Profili bende açılıyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı