15 yaşında kilo nasıl verilir?

kawasakih2rx

Centipat
Daha fazla  
Başlıkta da yazdığı gibi kilo vermek istiyorum diyetisyene gitmek istemediğimden sporcu abilerim/ablalarımdan beslenme ya da yapabileceğim şeyler hakkında bilgi almak istedim.

Not: Evde 5 ve 6 kg olmak üzere 2 adet dumbellim var ama nasıl calisicagimi bilmiyorum kendimi sakatlamak istemedim.

Hakkımda bilgiler:
15 yaş.
170 boy.
101.6 kg.
Genelde 5-6 ila 10 saat uyuyorum.
Bmi 35.2
Yağ %34

Spor salonuna kaydolmayı düşünür müsünüz peki yoksa evden mi çalışacağım diyorsunuz?

Hocam yemenize biraz dikkat edin porsiyonları küçültün ve yağları azaltın doğal yağlar kullanın elinizden geldiğince. İnternetten hareketlerin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz basit hareketlerle başlayabilirsiniz. 5-6 kiloyla öyle ekstrem hareketler yapmadıkça kendinizi saklamazsınız merka etmeyin.

Dambıl ne alaka?

Kenarda köşeden yanlış kalori hesabı falan bunlara hiç girme çıkamazsın. Olay çok basit bak.

Ben anneme uymuştum 12 yaşında çok kiloluydum bilgisayar başında yemek yerdim hep sonrasında düzene soktum durum şöyle şimdi.

İlk olarak günde 3 öğün yiyorsan bunu 2'ye düşür. 2 öğün tam doymadan kalkman önemli seni fazla doyuran az kaloriye sahip yumurta, brokoli gibi besinleri tercih etmelisin.

Sen sporcu değilsin öyle pilav yiyeyim vs yok yüksek kalorili şeylerden uzak durman gerekiyor. Ben şöyle kilo vermiştim şeker ve ekmeği tamamen kestim diyet olarak sadece günde 2 öğüne düşürdüm bir de. Sonrasında gün içinde çok sık IP atlıyordum yarım saat mola vererek her tur 300 500 defa zıplıyordum deli gibi kalori yaktırıyor. Akşamları da hafif tempo yürüyüşe çıkıyordum 1 ayda 9 kilo vermiştim yüzümdeki yağlar vs gidince tamamen farklı birisi oldum ergenlikde olduğum için boyum da uzamıştı bir yandan kilo verirken.

Hocam yemenize biraz dikkat edin porsiyonları küçültün ve yağları azaltın doğal yağlar kullanın elinizden geldiğince. İnternetten hareketlerin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz basit hareketlerle başlayabilirsiniz. 5-6 kiloyla öyle ekstrem hareketler yapmadıkça kendinizi saklamazsınız merka etmeyin.
Teşekkürler hocam

Dambıl ne alaka?

Kenarda köşeden yanlış kalori hesabı falan bunlara hiç girme çıkamazsın. Olay çok basit bak.

Ben anneme uymuştum 12 yaşında çok kiloluydum bilgisayar başında yemek yerdim hep sonrasında düzene soktum durum şöyle şimdi.

İlk olarak günde 3 öğün yiyorsan bunu 2'ye düşür. 2 öğün tam doymadan kalkman önemli seni fazla doyuran az kaloriye sahip yumurta, brokoli gibi besinleri tercih etmelisin.

Sen sporcu değilsin öyle pilav yiyeyim vs yok yüksek kalorili şeylerden uzak durman gerekiyor. Ben şöyle kilo vermiştim şeker ve ekmeği tamamen kestim diyet olarak sadece günde 2 öğüne düşürdüm bir de. Sonrasında gün içinde çok sık IP atlıyordum yarım saat mola vererek her tur 300 500 defa zıplıyordum deli gibi kalori yaktırıyor. Akşamları da hafif tempo yürüyüşe çıkıyordum 1 ayda 9 kilo vermiştim yüzümdeki yağlar vs gidince tamamen farklı birisi oldum ergenlikde olduğum için boyum da uzamıştı bir yandan kilo verirken.
Maalesef ip atlayacak şekilde değilim ama öğünlerim zaten 2 onun dışında doymadan kalkmaya çalışırım pilavdan uzak durmaya çalışıyorum zaten hocam ama bu tam buğday ekmeklerden yiyorum 2 dilim her gün problem çıkartır mı bu

Ekmeği tamamen kesmelisin tam buğday vs tavsiye etmem gene de kötü tercih değil.

Neden IP atlayamıyorsun? Günde yarım saat mola ile her tur 100 defa atlasan 1 dakikanı almayacak aktivite deli gibi kalori yaktırır. Azimle başla asla pes etme bir de Instagram'da karşına çıkan işte protein tüketeyim pilav yiyeyim ağırlık kaldırayım o tayfaya katılma onların amacı çok başka sen istediğin kilolara gel sonrasında evde yapacağın küçük şınav tarzı hareketler ile kolayca kas kütlesi elde edersin.

Önemli olan istikrarlı olmak ve hızlı bir sonuç beklememek süreç biraz uzun meyvesini sonradan yiyorsun.

Ekmeği tamamen kesmelisin tam buğday vs tavsiye etmem gene de kötü tercih değil.

Neden IP atlayamıyorsun? Günde yarım saat mola ile her tur 100 defa atlasan 1 dakikanı almayacak aktivite deli gibi kalori yaktırır. Azimle başla asla pes etme bir de Instagram'da karşına çıkan işte protein tüketeyim pilav yiyeyim ağırlık kaldırayım o tayfaya katılma onların amacı çok başka sen istediğin kilolara gel sonrasında evde yapacağın küçük şınav tarzı hareketler ile kolayca kas kütlesi elde edersin.

Önemli olan istikrarlı olmak ve hızlı bir sonuç beklememek süreç biraz uzun meyvesini sonradan yiyorsun.
Diz kapağımin üst kısmındaki ağrı yüzünden hiç atlayamiyorum hocam bide motor kazası geçirmiştim artcı iken oda var onun dışında hiç ekmek vs. Tuketmiyoruz ozamab yağlardan da uzak duruyoruz varsa hocam beslenmeniz atabilirmisiniz hocam

Beslenmem rastgele ama tavuk ve et ürünlerine çok yer veriyordum.

Sabah 2 yumurta zeytin ve peynir. Zeytin ve peyniri abartmadan tabiikide.

Akşam 5,6 civarında da tavuk kızartabilirsin tavada çok lezzetli olur. Brokoli kızartıp sarımsaklı yoğurt ile çok tatlı oluyor. Tavuk ve krema ile internette çok fazla tarif var buna kıyma ile köfte vs alternatif menüler üretebilirsin. Ispanak, pazardan çok ucuza alabileceğin biberleri tavada dümdüz kızartıp yoğurt ile tüketebilirsin mesela patates kızartmasına tercih ederim çok sağlıklı ve tatlı oluyor. Amaç burada kendinizi sıkmadan tatlı yiyecekler ve az kalorili yiyecekler seçmek.

İp atlayamıyorsanız bir aktivite seçin bence kendinize sadece beslenme ile süreç zaten uzun daha da sıkar sizi. Yürüyüş yapabilrsiniz.

Diz kapağımin üst kısmındaki ağrı yüzünden hiç atlayamiyorum hocam bide motor kazası geçirmiştim artcı iken oda var onun dışında hiç ekmek vs. Tuketmiyoruz ozamab yağlardan da uzak duruyoruz varsa hocam beslenmeniz atabilirmisiniz hocam
Düşük kalorili doyurucu yiyeceklerden yiyin. Et, tavuk, peynir, zeytin, domates, yumurta bunları yiyebilirsiniz mesela. Makarna, pilav ve ekmek gibi kalori bombası olan şeyleri kesmeniz lazım. Ayrıca çikolata falan onlardan da yemeyin. Burası çok önemli, yatmadan en az 3 saat önce hiç bir şey yemeyin. He böyle sindirimi kolay yoğurt gibi şeyler olabilir, ancak ne bileyim gidip bir öğün yemeyin. Sabah-Akşam en az 1'er saat yüksek tempolu yürüyüş yapın bu şekilde vermişti abim. Geçmiş olsun bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı