15 yaşında spor salonuna gidilir mi?

Mahmut13265

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 15 yaşındayım 1.80 boyum var ve 85 kilodayım internette bu yaşta spora başlamanın zararlı olabileceği gibi yazılar okudum. Fakat benim amacım deli gibi vücut geliştirmek değil sadece fazla kilomu verip biraz da kas kütlesi edinmek istiyorum. Sizce bu yaşta gidilmesinde bir sakınca var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 15 yaşındayım 1.80 boyum var ve 85 kilodayım internette bu yaşta spora başlamanın zararlı olabileceği gibi yazılar okudum. Fakat benim amacım deli gibi vücut geliştirmek değil sadece fazla kilomu verip biraz da kas kütlesi edinmek istiyorum. Sizce bu yaşta gidilmesinde bir sakınca var mı?
Çok ağır girmediğin ve hareketlerin formuna dikkat ettiğin sürece bir sakıncası yok. Ben de bu düşüncedeydim araştırmıştım.

Gençken ağırlık kaldırılmaz yalanı ne yazık ki çok ciddiye alınıyor ve hala yayılıyor.

Asıl spor yapılacak yaş genç yaştır ki büyüme hormonu açısından da olumlu etkileri mevcut evet spor yapabilirsin sıkıntı olmaz hatta daha da iyi olur yaparsan. Belirli bir süre sonra yeteri kadar güç ve kütle kazandıktan sonra deadlift gibi hareketlere bile girişebilirsin burada asıl sorun seviyenin üstünde muazzam ağırlıklarla girmemek ki bu her yaş için geçerli olan bir şey, ona dikkat ettiğin sürece hiç bir sorun olmadan spor yapabilirsin.

Gençken ağırlık kaldırılmaz yalanı ne yazık ki çok ciddiye alınıyor ve hala yayılıyor.

Asıl spor yapılacak yaş genç yaştır ki büyüme hormonu açısından da olumlu etkileri mevcut evet spor yapabilirsin sıkıntı olmaz hatta daha da iyi olur yaparsan. Belirli bir süre sonra yeteri kadar güç ve kütle kazandıktan sonra deadlift gibi hareketlere bile girişebilirsin burada asıl sorun seviyenin üstünde muazzam ağırlıklarla girmemek ki bu her yaş için geçerli olan bir şey, ona dikkat ettiğin sürece hiçbir sorun olmadan spor yapabilirsin.

Benim yapmak istediğim zaten 5-6 kilo verip biraz da kas kütlesi kazanmak uzun süre bu işi yapabileceğimi şu an düşünmüyorum vücuduma göre kilom ideal olsa da yağ oranım çok fazla maalesef bu yağ oraninida kasa çevirmek için tek çare spor salonu gibi sanki.

Benim yapmak istediğim zaten 5-6 kilo verip biraz da kas kütlesi kazanmak uzun süre bu işi yapabileceğimi şu an düşünmüyorum vücuduma göre kilom ideal olsa da yağ oranım çok fazla maalesef bu yağ oraninida kasa çevirmek için tek çare spor salonu gibi sanki.
Amaç yağ yakmaksa bu sadece düzgün beslenme bile yeterli olur niyetin o yöndeyse yapılabilir evet naçizane tavsiyem yine sporu bırakmayıp disiplin olarak devam ettirmen olur.

Amaç yağ yakmaksa bu sadece düzgün beslenme bile yeterli olur niyetin o yöndeyse yapılabilir evet naçizane tavsiyem yine sporu bırakmayıp disiplin olarak devam ettirmen olur.

Daha çok amacım yağ yakmak olsa da yağ yakınca da zargana olacagimdan korkuyorum ve vücudu da geliştirmek istiyorum bu yüzden baslayacağım ilginiz için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı