15 yaşında yazılım ile nasıl para kazanılır?

ogingsan

Picopat
Katılım
15 Ekim 2020
Mesajlar
447
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 3 tane dil biliyorum bunlar:

HTML.
CSS.
PHP.

Buraya kadar her şey güzel yalnız küçük bir köyde yaşıyorum ve 15 yaşındayım yaşadığım köyde benden başka sadece 30-40 yaşlarındaki birisi yazılım yapabiliyor bu çok büyük bir avantaj, yani köylü bize muhtaç, sorun o değil köylünün bu tür şeylere ilgisi yok site falan isteyen yok satamıyorum freelance olarak çalışsam yaşım buna elverişli değil biraz fikir verin nasıl insanları kendime yöneltebilir ve para kazanabilirim?
 
PHP'de uzmanlaştın mı cidden?
İmkanı yok 2 ayda, 2 ayda öğrenilen php ile yazılacak sahibinden tarzı siteden hayır gelmez.
"Sen ne biliyorsunda konuşuyorsun" diyen illa çıkacaktır, kendimi tanıtayım. 2016'dan beri php üzerine web siteler geliştiriyorum ve şuan ise react'a yöneldim. Full Stack Web Developer rolü ile bir çok projede çalıştım.
 
Bence tek başına biraz zor olabilir. Ayrıca köylü dediğin insanlar bir bilgisayar açıp bir internet sitesine bakarlar mı bilemiyorum. 3-4 yıl önce Aydın taraflarında bir köyde, bir çiftçinin eşi incir meyvesini kesip kurutarak incir cips diye bir şey çıkarmıştı. Burdan çok büyük pazar oluşturdu. İnan biraz doğal tasarımlara sahip kavanozlara doldurup yurtdışına bile sattılar. Bunun gibi köydeki imkanlarını düşünmek daha faydalı olabilir. Bunun üzerine website tasarlamak senin için mükemmel bir artı olacaktır. Doğal ürünlerin dolu olduğu bir websitesi tasarlayabilirsin. Ama doğal ürünleri alabileceğin, sana taşımakta yardım edebilecek köylülere ihtiyacın olucak. Belki tarla alım satım, ya da tarlanın meyvesini kiralama ( icara verme ) gibi işlerde kullanılabilecek bir website tasarlayabilirsin. Bunun için bana göre önce bu işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmek gerek. Alım satım- kiralama işleri kim üzerinden nasıl yapılıyor? gibi. Bence website tasarlayabilmek mükemmel bir artı, ama yeterli değil. Satmak istediğin bir şey hakkında website oluşturmanın sana mükemmel getirisi olacaktır. Ama önce ne satacağını bulman gerek. Tabi ben sadece örnek verdim. Onun dışında köy halkını bırakıp daha global düşünmek istersen eminim bir website tasarlayıcısı para kazanacaktır. İyi şanslar.
 
Bence tek başına biraz zor olabilir. Ayrıca köylü dediğin insanlar bir bilgisayar açıp bir internet sitesine bakarlar mı bilemiyorum. 3-4 yıl önce aydın taraflarında bir köyde, bir çiftçinin eşi incir meyvesini kesip kurutarak incir cips diye bir şey çıkarmıştı. Buradan çok büyük pazar oluşturdu. İnan biraz doğal tasarımlara sahip kavanozlara doldurup yurt dışına bile sattılar. Bunun gibi köydeki imkanlarını düşünmek daha faydalı olabilir. Bunun üzerine website tasarlamak senin için mükemmel bir artı olacaktır. Doğal ürünlerin dolu olduğu bir websitesi tasarlayabilirsin. Ama doğal ürünleri alabileceğin, sana taşımakta yardım edebilecek köylülere ihtiyacın olacak. Belki tarla alım satım, ya da tarlanın meyvesini kiralama ( icara verme ) gibi işlerde kullanılabilecek bir website tasarlayabilirsin. Bunun için bana göre önce bu işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmek gerek. Alım satım- kiralama işleri kim üzerinden nasıl yapılıyor? Gibi. Bence website tasarlayabilmek mükemmel bir artı, ama yeterli değil. Satmak istediğin bir şey hakkında website oluşturmanın sana mükemmel getirisi olacaktır. Ama önce ne satacağını bulman gerek. Tabi ben sadece örnek verdim. Onun dışında köy halkını bırakıp daha global düşünmek istersen eminim bir website tasarlayıcısı para kazanacaktır. İyi şanslar.

Merhaba yine PHP bilen benden 5 yaş büyük bir arkadaşım ile sizin dediğiniz gibi bir site kuralı 1 yıl oldu ve hala uğraşıyoruz site ismini burada reklam olur diye vermeyeceğim bu fikri sizden önce düşündük ve atağa geçirdik yani.

Yine de fikriniz için teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı