15 yaşında yüze jilet vurmak

Herkes ne kadar bilgiliymiş be. Yok kalınlaşır yok sertleşir, 12-13 yaşındaymış gibi konuşuyorsunuz. Bilimsel yaklaşıyorum öyle bir şey yok arkadaşlar, jilet kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez kılınızı.

Eğer çok çıkıyorsa, seni rahatsız ediyorsa vur jileti kardeşim. Ben de 15'imde başladım tıraş olmaya, bana da dediler pişman olursun, mağara adamına dönersin vesaire vesaire. Pişman da değilim, mağara adamına falan da dönmedim, 18 yaşındayım.

Ben de 15 yaşımda vurmaya başladım. 18 yaşımda bir şey yoktu fazla. Üniversiteyi inşallah kazanırsın o zaman görürüm seni. Sakal genetik zaten ama sertleştiriyor. Bilimsel yanlış yaklaşmıssın. Millet niye ağda kullanıyor o zaman?

Jiletin sakalı sert hissettirmesinin sebebi, kestiğinizde kılın ucunun daha düzgün kesilmesi, mikroskopik olarak daha keskin olması. Bu yüzden ele daha sert gibi geliyor. Makineler daha düzensiz kestiği için kıllar daha yumuşakmış gibi hissediliyor.

Asıl dikkat edilmesi gereken, normalde görünmez küçük şeffaf tüyler bulunan bölgelere ne jilet ne de makine değdirmek. Bu tip tek tük kıl olan yerleri cımbızla halletmeye çalışın.

Arkadaşlar yaşım 15 fakat yüzümde sakal çıkıyor. Daha çok tüyümsü bir sakal yumuşak. Bu zamana kadar hep makine ile aldım ama makine tamamen sıfırlamıyor. Ailem bu yaşta jilet vurma diyor. Sizce ne yapmalıyım?
Ben 20 yaşındayım hala makine ile alıyorum askerde de makine olursa jilete vurmam.

1-2 sene daha makine ile kesmeye devam etmeni öneririm tabi bu senin yaşam tarzına baglı, 18 yaşına girdiginde belki üniversite'de olucaksın belki de günlük traş olmanı gerektiren bir çalışma ortamında, arkadaşların söyledigi gibi eger jilet vurmaya başlarsan kıl kökleri kalınlaşacaktır ve eger jiletle traş olmanın zorunlu bir ortamda bulunursan bu sana zulüm gibi gelecektir fakat sakalında erkeğe iyi bir tarz yarattıgınıda söylemek isterim. Sakal bir çok insana güzel bir görünüm kazandırıyor ve surat tipine uygun bir sakal kesimi erkege çekicilik kattıgı aşikar. Benim de 7. sınıfta azar azar çıkmaya başlamıştı ve makina ile kuaförde tıraş oluyordum, 8. Sınıfta artık biraz daha fazla çıkmaya başladı ve müdür yardımcısı sabahları beni traş olmam konusunda sürekli uyarıyordu. Müdür yardımcısı, ben mezun olurken velime bize sakal konusunda çok çektirdi demişti. ( Bu arada okulda tek sakallı ögrenci bendim 😄) Lise 1. Sınıfta artık çok fazla sakalım vardı ve makine ile traş oldugumda hocalar kabul etmiyordu. Sabahları okul tuvaletinde traş olucagız diye jiletle kendimizi dogruyorduk. Bu gerçekten çile bir durum haberin olsun. Ben biraz kumralım ve sakalımda sarımtırak bir renk var, güzel bir traşla çok iyi bir tarz yakalaya biliyorum, bu sadece benim fikrim degil, çevremde ki herkes öyle benim gibi düşünüyor. Dış görünüşüne önem veriyorsan eger ve sana yakışacagını düşünüyorsan jilet vur fakat benim tecrübelerimide göz önünde bulundur, sakal askerde, okulda ve iş hayatında gerçekten bir zulümdür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı