15 yaşındaki birisi için diyet önerisi

awoxf

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar, yaşım 15, boyum 169. Kilom ise 95 civarında. Nasıl kilo verebilirim? Diyet önerileriniz var mıdır? Rica ediyorum "yeme o zaman" gibi şeyler yazmayın, sevinirim.

Düzenli fiziksel aktivite yap. Egzersiz yap. İmkanın varsa haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta kardiyo egzersizi (yürüyüş, koşu, bisiklet sürme) yap. Ayrıca kuvvet antremanları da yap. Güçlenmene de yardımcı olur. Aktif kal. Okula veya başka bir yere giderken yürüyerek gitmeye çalış. Bunlar bile baya etki gösterir. Yeterli uyku da önemli. Bu yüzden 7-9 saat uyumaya özen göster. Ve stres yapma. Stres de çok tehlikeli.
Yemene ve içmene dikkat et sağlıklı şeyler ye zararlı şeylerden sakın. Rafine Şeker ve İşlenmiş Gıdalardan Kaçın: Şekerli içecekler, fast food ve işlenmiş atıştırmalıklardan uzak dur. Yeterli miktarda su içmeye özen göster. Bazen vucut susuz kaldığında yeme iştahın ortaya çıkar. Yemekten su almak için. Onun yerine su iç ama fazla içme. İdrarın renginden anlarsın eğer idrarın su renginde ise su alımın yeterlidir. Eğer sarılaşma varsa su alımın azdır. Ve de acıkmadan yemek yeme ve en az 5 saat falan geçmiş olsun en son yediğn öğün arasında. Yediğinde de tam doymadan kalk. Midende suya ve havaya yer olsun. Bunlar benim diyebileceklerim. Yanlışlıklar olabilir. Bu yüzden iyice araştır ve öğren. Sonuçta herkesin vucudu farklıdır ve kilo verme süreci kişiden kişiye değişir.
Ayrıca kısa zamanda kilo verme yöntemlerinden mutlaka sakın. Acele etme kilo vermekte. Sabretmen lazım. Önerilen haftada 0.5-1kg arası kilo vermek. Hızlı kilo vermek sağlığa zarar verir. Tekrar diyorum acele etme ve sabırlı ol.

Not: En önemlisi doktora git.
Onlar sana ne yapman gerektiğini söylerler zaten.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
Düzenli fiziksel aktivite yap. Egzersiz yap. İmkanın varsa haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta kardiyo egzersizi (yürüyüş, koşu, bisiklet sürme) yap. Ayrıca kuvvet antremanları da yap. Güçlenmene de yardımcı olur. Aktif kal. Okula veya başka bir yere giderken yürüyerek gitmeye çalış. Bunlar bile baya etki gösterir. Yeterli uyku da önemli. Bu yüzden 7-9 saat uyumaya özen göster. Ve stres yapma. Stres de çok tehlikeli.
Yemene ve içmene dikkat et sağlıklı şeyler ye zararlı şeylerden sakın. Rafine Şeker ve İşlenmiş Gıdalardan Kaçın: Şekerli içecekler, fast food ve işlenmiş atıştırmalıklardan uzak dur. Yeterli miktarda su içmeye özen göster. Bazen vucut susuz kaldığında yeme iştahın ortaya çıkar. Yemekten su almak için. Onun yerine su iç ama fazla içme. İdrarın renginden anlarsın eğer idrarın su renginde ise su alımın yeterlidir. Eğer sarılaşma varsa su alımın azdır. Ve de acıkmadan yemek yeme ve en az 5 saat falan geçmiş olsun en son yediğn öğün arasında. Yediğinde de tam doymadan kalk. Midende suya ve havaya yer olsun. Bunlar benim diyebileceklerim. Yanlışlıklar olabilir. Bu yüzden iyice araştır ve öğren. Sonuçta herkesin vucudu farklıdır ve kilo verme süreci kişiden kişiye değişir.
Ayrıca kısa zamanda kilo verme yöntemlerinden mutlaka sakın. Acele etme kilo vermekte. Sabretmen lazım. Önerilen haftada 0.5-1kg arası kilo vermek. Hızlı kilo vermek sağlığa zarar verir. Tekrar diyorum acele etme ve sabırlı ol.

Not: En önemlisi doktora git.
Onlar sana ne yapman gerektiğini söylerler zaten.
Doktora gittim diyetisyene verdi ancak verdiği listeyi kullandım, kilo çok veremedim çok fark olmadı ve dışarda tempolu da yürüdüm yine de iş görmedi. Diğer gittiğimde de aynı listeyi verdi.

Doktora gittim diyetisyene verdi ancak verdiği listeyi kullandım, kilo çok veremedim çok fark olmadı ve dışarda tempolu da yürüdüm yine de iş görmedi. Diğer gittiğimde de aynı listeyi verdi.
Rahat ol hemen kilo vermeyi çıkar aklından bir kere. Az ver ama sağlıklı şekilde ver. Sabret ve kararlı ol. Allah ın izniyle yaparsın. Ben egzersiz yapmadan sadece yeme ve içmeme dikkat ederek 6 ayda 9 kilo falan verdim. Azdı ama aceleye getirmedim. Sende sabret. Gerçi şuan hepsini geri aldım ama neyse :D Egzersiz yapmaya önem göster. Protein almaya çalış sağlıklı şeyler ye. Spor ve egzersizden sonra acıkırsın büyük ihtimal. Bunlardan sonra yemene ve içmene dikkat et.Yaktığın kaloriyi geri alma.

Bu arada vücudun su alımının yeterli olup olmadığını sana idrar rengi örneğiyle verdiğimde eksik ve yanlış bilgi vermişim düzeltmek istiyorum.

Vücudun su alımının yeterli olup olmadığını anlamanın birkaç yolu vardır:

1. İdrar Rengi: İdrar rengi genellikle hidrasyon seviyesinin iyi bir göstergesidir. Açık sarı renk genellikle yeterli su tüketimini gösterir, koyu sarı veya kahverengi ise dehidrasyon belirtisi olabilir.
  2. İdrar Sıklığı: Gün boyunca yeterli su içiyorsanız, genellikle 6-8 kez idrara çıkmanız beklenir. Daha az sıklık dehidrasyon işareti olabilir.
  3. Ağız ve Cilt Durumu: Ağız kuruluğu veya cildin kuru ve elastikiyetini kaybetmesi dehidrasyon belirtisi olabilir.
  4. Susuzluk Hissi: Sürekli susuzluk hissi genellikle vücudun su ihtiyacı olduğunu gösterir.
  5. Baş Ağrısı ve Yorgunluk: Dehidrasyon bazen baş ağrısı ve yorgunluk gibi belirtilere neden olabilir.
Günlük su ihtiyacı bireyden bireye değişebilir, ancak genel bir kural olarak, günde yaklaşık 2-3 litre su içmek önerilir. Bu miktar, kişinin yaşına, cinsiyetine, fiziksel aktivitesine ve çevresel koşullara bağlı olarak değişebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı