15 yıllık bilgisayara Linux kurmak

Linux Mint boştayken 1GB üstüne çıkabiliyor @erengore hocamdan Linux Mint hakkında yardım alabilirsiniz.

Linux Mint Xfce kullanıyorum, RAM kullanımı şu an 400 MB. civarı. Linux Mint Xfce'nin hiç bir yerde boşta 1 GB. RAM kullandığını göremezsiniz. Hatta Cinnamon sürümü bile 650-700 Mb. civarı RAM kullanıyor. Lütfen yanıltıcı bilgi vermeyin.

Temel olarak ikisi de aynı denilebilir ama işleyişleri farklı

Linux ile Ubuntu arasındaki fark nedir?
Sende Mozilla'nın yanındaki simgede Linux'un yanında Ubuntu yazıyor.

Yanıltıcı bilgi vermiyorum daha önce kullandım, sistemin açılması 4-5dk uygulama açılması 1 dk buluyordu temayla beraber 1GB olabilir.

Yanıltıcı bilgi vermiyorum daha önce kullandım, sistemin açılması 4-5dk uygulama açılması 1 dk buluyordu temayla beraber 1GB olabilir.

Siz daha sistemin apt update komutuyla güncellendiğini sanıyorsunuz, gelmiş üstüne ahkam kesiyorsunuz. Verdiğiniz bilgiler hatalı ve turarsız. Linux Lite dağıtımını öneriyorsunuz. Bu dağıtım Linux Mint'le aynı tabanı kullanır, yani bir açılış sorunu varsa, Linux Lite ya da aynı Ubuntu tabanını kullanan farklı bir dağıtımda da vardır. Forumda Linux Mint Xfce kullanan bir sürü insan vardır. Herbiri bahsettiğiniz kaynak kullanımı olmadığını söyleyecektir. Xfce, MATE'den bile daha hafif bir ortamken böyle bir kaynak kullanımı olası değil. Yazdıklarınız makul ve turarlı değil.

Şurada videosu var, Xfce sürümün ne kadar RAM kulandığı görülebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olmayan şeyleri söyleme sebebiniz ne? Hiçbir zaman apt Update ile güncellendiğini söylemedim, dürüst konuşun. Linux'ta yeniyim öğrenmek ve öğrendiğimi iletmek için buradayım kimseye ahkam kestiği yok @Dengesiz Kokarca @46imt yardımıyla çoğu dağıtımı deneyip deneyimledim. Gerçekten kullanamadım. Hatam varsa kusura bakmayın deneyimlerimi aktarıyorum. 600-1GB arası RAM kullandığını gördüm hatam varsa gerçekten kusura bakmayın.

Olmayan şeyleri söyleme sebebiniz ne? Hiçbir zaman apt Update ile güncellendiğini söylemedim, dürüst konuşun.

Öyle olduğunu zannedip aşağıdaki bağlantıda komutu öneren sizsiniz. Sistemi güncellediğini sandığınız için önerdiğiniz besbelli.

Her neyse uğraşamam sizinle daha fazla. Linux Lite önerip, Linux Mint Xfce'ye tuu demek kadar tutarsızlık olamaz. İkisi de aynı tabanı kullanıyor, hatta Linux Mint Xfce'de RAM kullanımı bir tık daha az. Yukarıda verdiğim video da zaten bunun için yeterli bir delil sayılır.

1gb ram için hangi linuxu önerirsin?

Öyle olduğunu zannedip aşağıdaki bağlantıda komutu öneren sizsiniz. Sistemi güncellediğini sandığınız için önerdiğiniz besbelli.

Onun için önermedim, Ubuntu tabanlı yüklediğim sistemlerde kısıtlı mod sorunu yaşıyordum bunu yaptıktan sonra yaşamadım. O yüzden önerdim

Onun için önermedim, Ubuntu tabanlı yüklediğim sistemlerde kısıtlı mod sorunu yaşıyordum bunu yaptıktan sonra yaşamadım. O yüzden önerdim

apt update komutu sadece paketlerle ilgili veritabanını günceller, sistemi güncellemez ve internet bağlantısı ile ilgili herhangi bir sorunu da çözmez. Bu komut çalıştırıldıktan sonra sistemin yeniden başlatılması da gerekmez. Çünkü tek işlevi paketlerin veritabanını güncellemektir.
1gb ram için hangi linuxu önerirsin?

Puppy ya da Antix gibi pencere yöneticisi kullanan bir dağıtım olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…