1500 TL hazır oyun kasası

Arkadaşın önerdiği sistemi alın, üstelik geliştirmeye oldukça açık. İlerde daha fazla ram, daha iyi bir işlemci ve daha iyi bir ekran kartı takabilirsiniz.
Arkadaşım sana da teşekkür ediyorum dediğim gibi pek anlamadığımdan direttim herhalde. Arkadaşın önerdiği sistem geliştirmeye daha açıksa ona yönelirim diye düşünüyorum fakat Intel sistemin AMD sisteme göre neden geliştirmeye daha açık olduğunu bilmiyorum.
 
Dediğim gibi o anakarta ileride performanslı bir işlemci takmanız mümkün değil zira FM2+ devri çoktan bitti. Arkadaşın önerdiği sisteme ise ileride çok rahat bir şekilde yükseltme yapabilirsiniz. İster i5 7500 (örneğin) takarsınız, ister 16 GB DDR4 bellek. Ayrıca G4560 işlemciler fiyatına göre muazzam diyebiliriz, RX 570'i bile besleyebilen bir model.
 
FM2+ da doğru düzgün güçlü işlemci yok, ama 1151 sokette var, işlemci ve ekran kartı değişirse ilerde intel daha mantıklı ama Ryzen R3 serisi olsaydı AMD daha iyi olabilirdi belki.
 
Soket tipi; mesela AM3+ soket destekli bir anakarta AM4 işlemci takamayacağınız gibi AM4 anakarta da AM3+ işlemci takamazsınız. Soketler arasında nesil farkları var, AMD tarafında en güncel olan AM4 soket, yani Ryzen işlemciler.

Intel'de de Soket 1150, 1151, 1155 gibi örnekleri var ancak oradaki sıralama daha iyi olmasıyla alakalı değil, sadece soket isimlerine aşina olmanız için yazdım.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı