1500 TL monitör önerisi

Acer Nitro vg242 kullanıyorum, alalı yaklaşık 2 hafta oluyor, 1500 liraya almıştım, şu an satışta yok ama varyantı vg240 satılıyor. 165 hz 1 ms ips, freesync 2 premium destekli panel. Açıkçası görüntüye çok takıntılı biriyim, çok araştırıp ederek aldım ve karşılığını verdiğini düşünüyorum. Ölü piksel çıkmadı, ghosting problemi yok, renkler ve netlik tatmin edici biçimde.

Ancak tek sorun ara sıra parlaklığın çok hafif şekilde oynaması, iPhone kullananlar bilir telefon ısınınca parlaklık düşmesi yaşanır. Sanki bu monitörde de aynı şeyi gözlemliyorum. Tabii iPhone kadar büyük ölçüde parlaklık değişmiyor ama takıntılı biriyseniz her seferinde yakalıyorsunuz. Hdmi ve display port ile de denedim, bir şey değişmedi. Bunun haricinde panel olarak kesinlikle öneririm. Ghosting olmayan monitör bulmak zor iş.
 
Acer Nitro VG242 kullanıyorum, alalı yaklaşık 2 hafta oluyor, 1500 liraya almıştım, şu an satışta yok ama varyantı VG240 satılıyor. 165 Hz 1 ms IPS, FreeSync 2 Premium destekli panel. Açıkçası görüntüye çok takıntılı biriyim, çok araştırıp ederek aldım ve karşılığını verdiğini düşünüyorum. Ölü piksel çıkmadı, ghosting problemi yok, renkler ve netlik tatmin edici biçimde.

Ancak tek sorun ara sıra parlaklığın çok hafif şekilde oynaması, iPhone kullananlar bilir telefon ısınınca parlaklık düşmesi yaşanır. Sanki bu monitörde de aynı şeyi gözlemliyorum. Tabii iPhone kadar büyük ölçüde parlaklık değişmiyor ama takıntılı biriyseniz her seferinde yakalıyorsunuz. HDMI ve Display Port ile de denedim, bir şey değişmedi. Bunun haricinde panel olarak kesinlikle öneririm. Ghosting olmayan monitör bulmak zor iş.

Acer Nitro RG241yp 23.8"
Almalıyım yani inş yüzümüz kara cıkmaz :)
 
Acer Nitro RG241yp 23.8"
Almalıyım yani inş yüzümüz kara cıkmaz :)
Ama aralarında seri farkı var rg1 ve vg2 serisinin arasında neler farklıdır bilmiyorum. https://www.hepsiburada.com/acer-ni...-ips-led-monitor-um-hx1ee-a15-p-HBV0000104PRX aynı seriye bakmak isterseniz bu monitör kardeşi gibi bir şey, alırken aralarında pek bir fark da görememiştim hatta, buna yönelebilirsiniz. Unutmadan belirteyim monitör orta sertlikteki masa hareketlerinden etkileniyor, bunu da göz önünde bulundurun, umarım alırsanız beğenirsiniz, benim tavsiyemdir kendisi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı