15000 TL monitör hariç sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
15000
Ben kesinlikle kötü demiyorum ama bugün her sistem tavsiyesine Ryzen 5600X yazanları seneye AAA oyunlar çıktığında göreceğim. Hatta ez evvel bir başka gönderiye yazdım bununla ilgili bir şey şimdi tekrar etmek istemiyorum dilersen buradan okuyabilirsin: Ryzen 5600X vs Intel i7 10700K

Lütfen polemik oluşmasın ben Ryzen 5600X'e kötü demiyorum. 65TDP ve 6 Core olmasına rağmen tek çekirdek performansı oldukca üstün. Ama her sektörde en son sözü fiyat söyler. Rakibinin 8 Core 5.1GHz işlemcisinden daha pahalıya çıkarırsan ben o işlemciyi almam çünkü işim gereği video renderda yapıyorum yeri geliyor Twitch'de yayın açıyorum.

Ben kesinlikle kötü demiyorum ama bugün her sistem tavsiyesine Ryzen 5600X yazanları seneye AAA oyunlar çıktığında göreceğim. Hatta ez evvel bir başka gönderiye yazdım bununla ilgili bir şey şimdi tekrar etmek istemiyorum dilersen buradan okuyabilirsin: Ryzen 5600X vs Intel i7 10700K

Lütfen polemik oluşmasın ben Ryzen 5600X'e kötü demiyorum. 65TDP ve 6 Core olmasına rağmen tek çekirdek performansı oldukca üstün. Ama her sektörde en son sözü fiyat söyler. Rakibinin 8 Core 5.1GHz işlemcisinden daha pahalıya çıkarırsan ben o işlemciyi almam çünkü işim gereği video renderda yapıyorum yeri geliyor Twitch'de yayın açıyorum.
Peki 8/16 bir işlemcinin 6/12 bir işlemciye göre 2K çözünürlükte oyuna ek olarak çok fazla bir artısı mevcut mu? Yayınla renderla alakam yok ve bu açıdan bakınca sizin yaptığınız gayet mantıklı görünüyor AMD'nin 8/16 işlemcisi 5800x'in 50 dolar fazlası var.

5277TL

4487TL

Ayrıca R5 5600X'in içinden stok fan da çıkıyor.

Arada 800TL fark var. Tekrar bir düşün istersen.

Peki 8/16 bir işlemcinin 6/12 bir işlemciye göre 2K çözünürlükte oyuna ek olarak çok fazla bir artısı mevcut mu? Yayınla renderla alakam yok ve bu açıdan bakınca sizin yaptığınız gayet mantıklı görünüyor AMD'nin 8/16 işlemcisi 5800X'in 50 dolar fazlası var.

Bugün gidip 8 çekirdekli 5800X alsanız 4700 lira vermeniz gerekiyor. Arada ciddi fiyat farkı var. Birincisi sistem genel performansına çok daha pozitif etkisi olur. Bakın bir Cyberpunk çıktı ve 6 çekirdekleri bitirdi resmen. Aynı fiyata satılıyorken neden 6 çekirdek alayım ki? Ayrıca sitelerde gezerken göreceksiniz 5600X ve 10700K stok değerlerde kafa kafaya gidiyor kimi oyunlarda 5600X önde kimi oyunlarda 10700K öne çıkıyor. Gelecekte çıkacak olan GTA V'ı veya Witcher 4 gibi oyunlar multi Core daha iyi performans verirse yokluğunu çekmezsiniz. Şimdi 5600X'de stock soğutucu var diyenler olabilir evet var ama o zaman overclock yapmayı göze almıyor demektir bu durumda zaten 5.2-5.3 frekansta çalışacak olan 10700K her türlü yüksek FPS verir. Açıkcası bu bütceleri karşılayabilen bir kullanıcı (18K sistemden bahsediyoruz) bir zahmet 800 lira soğutucuya versin.

Bugün gidip 8 çekirdekli 5800X alsanız 4700 lira vermeniz gerekiyor. Arada ciddi fiyat farkı var. Birincisi sistem genel performansına çok daha pozitif etkisi olur. Bakın bir Cyberpunk çıktı ve 6 çekirdekleri bitirdi resmen. Aynı fiyata satılıyorken neden 6 çekirdek alayım ki? Ayrıca sitelerde gezerken göreceksiniz 5600X ve 10700K stok değerlerde kafa kafaya gidiyor kimi oyunlarda 5600X önde kimi oyunlarda 10700K öne çıkıyor. Gelecekte çıkacak olan GTA V'ı veya Witcher 4 gibi oyunlar multi Core daha iyi performans verirse yokluğunu çekmezsiniz. Şimdi 5600X'de stock soğutucu var diyenler olabilir evet var ama o zaman overclock yapmayı göze almıyor demektir bu durumda zaten 5.2-5.3 frekansta çalışacak olan 10700K her türlü yüksek FPS verir. Açıkcası bu bütceleri karşılayabilen bir kullanıcı (18K sistemden bahsediyoruz) bir zahmet 800 lira soğutucuya versin.
Tamam. Soğutucuyu geç. Aynı fiyat değil arada anakart ile birlikte 800TL fark var. @Şeref Can

5277TL.

4487TL.

Ayrıca R5 5600X'in içinden stok fan da çıkıyor.

Arada 800TL fark var. Tekrar bir düşün istersen.

MSI faturanın resmini e-mail olarak atınca sana bu sistemde 660 lira geri ödeme yapıyor. Bir zahmet fark olsun zaten 8 Core 3800X bile 3500 liradan satılıyor 5800X ise 4700.
Hadi bunları geçtim Intel daha son kartını oynamadı. Ben 10700K'nın zaten 5600X'den daha iyi olduğunu düşünüyorum ama Z490 anakartım Intel 11. nesili destekliyor. En kötü 11700K ile upgrade yaparak yine 1 adım öne çıkarım? AM4 platformu 5000 serisi ile bitecekse 5600X alan ne yapacak?

Amacım polemik yapmak değil yanlış anlamayın. İmzama bakarsanız zaten benim de bir AMD kullanıcısı olduğumu görürsünüz fakat ben bu noktada bir tüketiciyim ve ödediğim parayla maksimum fayda almak isterim. Sektör çok hızlı olduğu için sürekli fayda taraf değiştiriyor. Aynı yıl içerisinde hatta aynı ay içerisinde bile fiyat=fayda yer değiştiriyor. Bugün bu zamanda benim aklımın ve mantığımın yattığı Intel oldu ama 2018'de Ryzen olmuştu. Intel kendine ders çıkardı 1200 platformuna devam etti 11. nesil için. Ryzen harika işler başardı farkı kapattı ama fiyatını arttırdı. Tabi benim bu düşüncemde şu an MSI'ın yapmış olduğu kampanyada oldukça etkili oldu 660 lira az bir para değil ve Tomahawk gerçekten iyi bir anakart(10900K crash vermeden o/C). Ben kendime ROG STRIX Z490 aldım ve mouse hediyesi vardı cazip geldi aldım yoksa MSI alırdım.

Adam MSI değil de ASUS alacak diyelim.
Şu anda yaptığın şey fan boyluk. Baktın 10.nesil kurtarmıyor. Diyorsun ki Intel son kozunu oynamadı. Nasıl bir şey olacağı hakkında bilgi bile yok. Konu Intel vs AMD değil.
Sen diyorsun ki R5 5600X yerine 10700K al. Arada 800TL fark var ve benzer performanstalar.
Intel'i savunacaksan her gün bir sürü Intel vs AMD konuları açılıyor. Oraya gidebilirsin.

Adam MSI değil de ASUS alacak diyelim.
Şu anda yaptığın şey fan boyluk. Baktın 10.nesil kurtarmıyor. Diyorsun ki Intel son kozunu oynamadı. Nasıl bir şey olacağı hakkında bilgi bile yok. Konu Intel vs AMD değil.
Sen diyorsun ki R5 5600X yerine 10700K al. Arada 800TL fark var ve benzer performanstalar.
Intel'i savunacaksan her gün bir sürü Intel vs AMD konuları açılıyor. Oraya gidebilirsin.

Ben burada fanboyluk yapmıyorum. Ben bir tüketiciyim aynı sistemi bende kuruyorum ve benimle aynı endişelere sahip olan birisine kendi bilgi ve tecrübelerimi aktarıyorum. Söylediklerimin hiçbirinde yalan veya yanlış yönlendirme yok. Yılbaşı Para İade Kampanyası| Z490 Anakart, B460 Anakart ile 1037 TL'YE VARAN PARA İADESİ KAZANIN!
Verdiğim linke bile bakmadan bana yargısız infaz yapıyorsun! Vereceği fiyat 4540 lira. Burada tam olarak yanlış yönlendirme ve söylediklerimi saptıran sensin. İki sistem arasında ödeme sonrası 53 lira fark olacak sadece.
Hala 10. nesil kurtarmıyor demen o kadar komik bir durum ki. Mesajımda belirtttiğim gibi zaten 10700K bile aynı fiyata 5600X'i her kulvarda bastırıyorken 11700 fark atacak. 3 yıl sonra sistem yükseltme yaptığım zaman ben 11700 veya 11800 işlemci taktığım zaman bu adam ne ile upgrade yapacak bana bunun cevabını ver önce?

Burada bazı sonuçlar listelenmiş (sızdırılmış benchmarklar ama genellikle doğru cıkıyor) buna göre 11. nesil 10. nesilde %22 daha güçlü olacak. Bu da demek oluyor ki geçmiş olsun...

Benim önerdiğim sistem böylesine büyük bir bütce için geleceğe yönelik 1 tık daha avantajlı. Her halükarda 5600X ile çatır çatır oyun falan oynarsın. Amacım kafanı karıştırıp canını sıkmak değil dostum ne alırsan al bu bütceyle zaten canına okursun @Geoffroy. Şimdiden güle güle kullanın.

Ekran kartına yüklenmelisiniz. 3070 alacağınıza 3080 alın mutlaka. Sizi ilerde uzecek olabilecek tek şey ekran kartı olacak. Ne yap ne et ya güzel bir konu daha aç 3080 li 15k lık sistem diye ya da tekrar diyorum 3080 al 😉

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı