15000 TL monitör hariç sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
15000
Neden ? Verdiğim kaynaklardan bir şüphen mi var ?
Ben iki kişinin sunduğu kanıtlarla bir şeye karar vermem.
Bu arada oyun olarak R5 5600X çok daha iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ben iki kişinin sunduğu kanıtlarla bir şeye karar vermem.
Bu arada oyun olarak R5 5600X çok daha iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok garip bir benchmark. 1080P? Ne alaka anlamadım ama çarpan kilidi açık sıvı soğutmaya sahip işlemci neden 4.7 frekansta zaten basip bir OC ile 5.1'de stabil çalışıyor.

Çok garip bir benchmark. 1080P? Ne alaka anlamadım ama çarpan kilidi açık sıvı soğutmaya sahip işlemci neden 4.7 frekansta zaten basip bir OC ile 5.1'de stabil çalışıyor.
İkisinde de OC yapılmamış. Şartlar eşit.
İşinize gelmediği için garip.
Yanlış anlamayın ama o işlemciyi aldığınız için (sizden kaynaklı değil) psikolojik olarak o aklınıza daha fazla yatıyor. Tabi tercih meselesi.

Ayrıca göz atmak isterseniz şöyle bir rehber var.

İkisinde de OC yapılmamış. Şartlar eşit.
işinize gelmediği için garip.
Yanlış anlamayın ama o işlemciyi aldığınız için (sizden kaynaklı değil) psikolojik olarak o aklınıza daha fazla yatıyor. Tabi tercih meselesi.

Ayrıca göz atmak isterseniz şöyle bir rehber var.

OC yapmayacaksam k ibareli değil düz 10700 alırdım. Dediğim gibi stock değerlerle karşılaştırmak saçma. Ben 10700K'yı çok rahat 5100'e o/C ettiğimde zaten fark açılıyor sende farkı kapatmak istiyorsan mecburen alacaksın o sıvı soğutmayı :) stock soğutucu ile unut o frekansları. Tüm şartlar senin dediğin gibi olsa ben 1000 liraya b serisi anakart 2700 liraya 10700 alır geçerdim iki sistem arasında da taş çatlasın %10 performans farkı olurdu.

Son düzenleme:
Ne kadar umurunda bilmiyorum ama arkadaşın kafasını karıştırmaktan başka bir şey yapmadın.
Şu anda R5 5600X mi alsam yoksa i7 10700K mı alsam diye araştırmaktan kafayı yiyecek. Çünkü bir sonuca varamayacak. Belirli bir kesim R5 5600 daha iyi derken belirli bir kesimde i7 10700K daha iyi diyecek. Ve gönül rahatlığıyla bir işlemci alamayacak çünkü hangisini alsa aklı diğerinde kalacak. Acaba onu alsam daha mı iyi diyecek. @Şeref Can

@Geoffroy sanırım aklında kalan şey ileriye dönüklük mevzusu. Yüksek grafik takıntın yoksa ikisi de çok uzun süreler seni idare edecektir zaten. Hazır anakartı da almışken R5 5600X al bence. Hem daha haşır neşir olduğumuz bir işlemci olduğu için daha iyi olur. Yine de sen bilirsin.

Ne kadar umurunda bilmiyorum ama arkadaşın kafasını karıştırmaktan başka bir şey yapmadın.
Şu anda R5 5600X mi alsam yoksa i7 10700K mı alsam diye araştırmaktan kafayı yiyecek. Çünkü bir sonuca varamayacak. Belirli bir kesim R5 5600 daha iyi derken belirli bir kesimde i7 10700K daha iyi diyecek. Ve gönül rahatlığıyla bir işlemci alamayacak çünkü hangisini alsa aklı diğerinde kalacak. Acaba onu alsam daha mı iyi diyecek. @Şeref Can

@Geoffroy sanırım aklında kalan şey ileriye dönüklük mevzusu. Yüksek grafik takıntın yoksa ikisi de çok uzun süreler seni idare edecektir zaten. Hazır anakartı da almışken R5 5600X al bence. Hem daha haşır neşir olduğumuz bir işlemci olduğu için daha iyi olur. Yine de sen bilirsin.
İlk paragrafta beni anlatmışsınız hocam yaklaşık olarak 1 saat inceleme videosu izledim redditte orda burda takıldım ve gerçekten kesin olarak kimsenin bilmediği tamamen havada asılı kalan bir konu bu.

Konuyu okuyan diğer arkadaşlara da araştırmalarıma göre vardığım sonucu kısa bir özet geçeyim. R5 5600X mimarisi ve sunduğu performans bakımından inanılmaz iyi bir işlemci. Bunları 6 çekirdek ile ısınmadan ve deyim yerindeyse zorlanmadan yapıyor çünkü henüz ev tipi dediğimiz high end olmayan soğutucularla ısınmadan overclock performansı veriyor. Tavanı ne olacak bu işlemcinin merak ediyorum.

İntel kısmında ise normalde aralarında 70 dolar fark var i7 10700k ile R5 5600X'in. Fakat gerek intelin yeni işlemcileri çıkaracak olması gerek indirim sezonu olması gerek ryzenin stok sorunlarından dolayı satıcı çakallıkları ile Türkiye'de fiyatları yakın hale geliyor. Normalde birbirlerinin tam olarak rakibi olmaması gereken işlemciler. 5600X sahip olduğu mimarisi sayesinde 6 çekirdek arasında rahatça iş bölümü yapıp herhangi bir performans kaybına neden olmuyor ama gelecekte gerek konsolların da 8/16 core/thread'e sahip olması gerek günümüzde uygulanan planlı eskitme gerek yeni teknolojiler 6 core işlemcileri şu anki 4 çekirdek işlemcilerin düştüğü duruma düşürecek. 8/16 core threadli inteller (14nm) daha futureproof olabilir veya 6/12 5600x ile aynı anda da ömrü bitebilir. Fakat önümüzdeki en az 2 sene için aralarında fark olmayacağını düşünmek yanlış olmaz.

Ben R5 5600X almaya karar verdim.MSI kampanyası olmasaydı fiyatları tamamen aynı olsaydı intel tercih edilebilirdi ama hazır elimde bana göre anakartta MSI'dan daha kaliteli olan bir asus varken macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum.

@Şeref Can hocam size de çok teşekkür ederim. Aklım baya karıştı ama bilgilenmiş oldum sayenizde araştırdım. Multi-core'a daha çok ihtiyacım olsaydı render gibi kesinlikle inteli seçerdim.

Bende zaten ona aynısını söyledim. Ne alırsa alsın çatır çatır oynatır. Ben sadece senin ısrarını anlamış değilim sanki babanın şirketiymiş gibi canla başla savunuyorsun ve beni de sanki ütopik şeyler anlatıyormuşum gibi göstermeni anlayamadım hepsi bu. Arkadaşa hayırlı olsun sistemi güle güle kullansın fazla kafa yormaya gerek yok.

İlk paragrafta beni anlatmışsınız hocam yaklaşık olarak 1 saat inceleme videosu izledim Reddit'te orada burada takıldım ve gerçekten kesin olarak kimsenin bilmediği tamamen havada asılı kalan bir konu bu.

Konuyu okuyan diğer arkadaşlara da araştırmalarıma göre vardığım sonucu kısa bir özet geçeyim. R5 5600X mimarisi ve sunduğu performans bakımından inanılmaz iyi bir işlemci. Bunları 6 çekirdek ile ısınmadan ve deyim yerindeyse zorlanmadan yapıyor çünkü henüz ev tipi dediğimiz High end olmayan soğutucularla ısınmadan overclock performansı veriyor. Tavanı ne olacak bu işlemcinin merak ediyorum.

Intel kısmında ise normalde aralarında 70 dolar fark var i7 10700K ile R5 5600X'in. Fakat gerek Intel'in yeni işlemcileri çıkaracak olması gerek indirim sezonu olması gerek Ryzen'in stok sorunlarından dolayı satıcı çakallıkları ile Türkiye'de fiyatları yakın hale geliyor. Normalde birbirlerinin tam olarak rakibi olmaması gereken işlemciler. 5600X sahip olduğu mimarisi sayesinde 6 çekirdek arasında rahatça iş bölümü yapıp herhangi bir performans kaybına neden olmuyor ama gelecekte gerek konsolların da 8/16 core/thread'e sahip olması gerek günümüzde uygulanan planlı eskitme gerek yeni teknolojiler 6 Core işlemcileri şu anki 4 çekirdek işlemcilerin düştüğü duruma düşürecek. 8/16 Core threadli Intel'ler (14nm) daha futureproof olabilir veya 6/12 5600X ile aynı anda da ömrü bitebilir. Fakat önümüzdeki en az 2 sene için aralarında fark olmayacağını düşünmek yanlış olmaz.

Ben R5 5600X almaya karar verdim. MSI kampanyası olmasaydı fiyatları tamamen aynı olsaydı Intel tercih edilebilirdi ama hazır elimde bana göre anakartta MSI'dan daha kaliteli olan bir ASUS varken macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum.

@Şeref Can hocam size de çok teşekkür ederim. Aklım bayağı karıştı ama bilgilenmiş oldum sayenizde araştırdım. Multi-Core'a daha çok ihtiyacım olsaydı render gibi kesinlikle Intel'i seçerdim.

Çok güzel özetlemişsiniz tebrik ederim iyi araştırmışsınız. Şu an piyasada ASUS ve MSI gerçekten anakart piyasasını domine etmiş durumda. Ben şahsen bu 2 anakart markası dışında farklı bir şey düşünemiyorum. Bende tercihimi ASUS'tan yana yaptım fakat MSI Z490 Unify'ı eğer indirimde yakalasaydım gözümü kırpmadan alırdım.
3100 liralık anakart neredeyse 6000 liralık anakartla neredeyse aynı performans veriyor s+

Ben bir de o/C falan uğraşmayı seviyorum oldum olası 2004'de bile Core 2 Duo E4500 ile o/C yapıyorduk :)

Dediğiniz gibi ben birazda streaming işleriyle falan uğraşacağım için 10700K tam bana göre biraz yardımcı olabildiysek ne mutlu, hayırlı günler.
Yalnız farkındaysan bu böyle iyi şuyu var buyu var diyen ben değilim. Zaten şu cümlen her şeyi açıklıyor.

Bu cümlemde ne var? Elbet Intel yeni nesil işlemcisini çıkartmayacak mı? Demek istediğim bu cümlede şu; Ryzen 5000 serisi ile Intel 10. nesile rakip çıkarmak istedi ama şu anki fiyat = fayda dengesinde 10. nesile bile rakip olamamışken nasıl 11. nesile rakip olacak? %22'lik bir nesil farkından bahsediyoruz. AM4 platformu 5000 serisi ile bitiyor Intel 3 ay sonra son kozunu oynayacak. 3 ay sonra sistem toplayacak kişi sence hangi tarafı seçecek? Bu sefer AMD fanlarının savunacağı ne tek çekirdek performansı ne sonraki nesil anakart desteği ne de fiyat avantajı kalacak, anca stock fanı var dersiniz :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı