İlk paragrafta beni anlatmışsınız hocam yaklaşık olarak 1 saat inceleme videosu izledim Reddit'te orada burada takıldım ve gerçekten kesin olarak kimsenin bilmediği tamamen havada asılı kalan bir konu bu.
Konuyu okuyan diğer arkadaşlara da araştırmalarıma göre vardığım sonucu kısa bir özet geçeyim. R5 5600X mimarisi ve sunduğu performans bakımından inanılmaz iyi bir işlemci. Bunları 6 çekirdek ile ısınmadan ve deyim yerindeyse zorlanmadan yapıyor çünkü henüz ev tipi dediğimiz High end olmayan soğutucularla ısınmadan overclock performansı veriyor. Tavanı ne olacak bu işlemcinin merak ediyorum.
Intel kısmında ise normalde aralarında 70 dolar fark var i7 10700K ile R5 5600X'in. Fakat gerek Intel'in yeni işlemcileri çıkaracak olması gerek indirim sezonu olması gerek Ryzen'in stok sorunlarından dolayı satıcı çakallıkları ile Türkiye'de fiyatları yakın hale geliyor. Normalde birbirlerinin tam olarak rakibi olmaması gereken işlemciler. 5600X sahip olduğu mimarisi sayesinde 6 çekirdek arasında rahatça iş bölümü yapıp herhangi bir performans kaybına neden olmuyor ama gelecekte gerek konsolların da 8/16 core/thread'e sahip olması gerek günümüzde uygulanan planlı eskitme gerek yeni teknolojiler 6 Core işlemcileri şu anki 4 çekirdek işlemcilerin düştüğü duruma düşürecek. 8/16 Core threadli Intel'ler (14nm) daha futureproof olabilir veya 6/12 5600X ile aynı anda da ömrü bitebilir. Fakat önümüzdeki en az 2 sene için aralarında fark olmayacağını düşünmek yanlış olmaz.
Ben R5 5600X almaya karar verdim. MSI kampanyası olmasaydı fiyatları tamamen aynı olsaydı Intel tercih edilebilirdi ama hazır elimde bana göre anakartta MSI'dan daha kaliteli olan bir ASUS varken macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum.
@Şeref Can hocam size de çok teşekkür ederim. Aklım bayağı karıştı ama bilgilenmiş oldum sayenizde araştırdım. Multi-Core'a daha çok ihtiyacım olsaydı render gibi kesinlikle Intel'i seçerdim.