15000 TL'ye notebook önerisi

Bütçe
15000
Konu hala güncel,

Yurt dışından almayı göze alabilirseniz bu ürün harika gibi duruyor. 13.900 TL'ye geliyor vergi dahil.

Klavye İngilizce ise hiç problem yok yurt dışı olmasının fakat daha önce hiç Amazon yurt dışından alışveriş yapmadım, gümrükte sorun olacak mı, iade koşulları neler vs hiçbir bilgim yok.

Klavye İspanyolca ama diye geçiyor ama bildiğimiz QWERTY klavye. Bazı (ü ö ğ) harfler yerine nokta vb. var. Harflerin yerini ezbere biliyorsanız sıkıntı yaşamazsınız. Gümrük vergisi dahil her şeyi Amazon'a ödüyorsunuz onlar hallediyor, bu fiyatın içinde mevcut vergi. 30 gün iade hakkınız var. 1 yıl ASUS Türkiye garantisi mevcut. İspanya'da 2 yıl garantisi var fakat ASUS global garanti Türkiye'de sadece 1 yıl destekliyor.

Klavye İspanyolca ama diye geçiyor ama bildiğimiz qwerty klavye. Bazı (ü ö ğ) harfler yerine nokta vb. var. Harflerin yerini ezbere biliyorsanız sıkıntı yaşamazsınız. Gümrük vergisi dahil her şeyi Amazon'a ödüyorsunuz onlar hallediyor, bu fiyatın içinde mevcut vergi. 30 gün iade hakkınız var. 1 yıl ASUS Türkiye garantisi mevcut. İspanya'da 2 yıl garantisi var fakat ASUS global garanti Türkiye'de sadece 1 yıl destekliyor.

Biraz cihazı araştırdım, MUX Switch yok sanırım, CS:GO ve Valorant gibi oyunlarda FPS'i tam performans olmayacak. 300 Hz avantajını kullanamamak saçma geldi biraz, çünkü MUX Switch olmadan Ryzen 5800H CS:GO'da 300 FPS alacağını sanmıyorum.

Bir de böyle bir model mevcut hocam, bunda MUX Switch var. Ben de bu fiyata bir şeyler bakıyorum. 2'si arasında kararsız kaldım. Ama şunu söyleyeyim Lenovo'nun Türkiye garantisi yok maalesef.

Bir de böyle bir model mevcut hocam, bunda MUX Switch var. Ben de bu fiyata bir şeyler bakıyorum. 2'si arasında kararsız kaldım. Ama şunu söyleyeyim Lenovo'nun Türkiye garantisi yok maalesef.

MUX Switch CS:GO ve Valorant oynayan biri için büyük avantaj fakat garanti olmaması da ileride sıkıntı yaratabilir işi sağlama alıp garanti olan cihazı seçerdim ben olsam MUX Switch uğruna garantisiz cihazı seçip, birkaç ay sonra sorun yaşayıp cihazın çöp olma ihtimalide var. Konuda yazdığım Omen cihazın fiyatı 16300 liraya uçmuş, 16500'e Ryzen 9 5900HX modeli var şu an onu düşünüyorum ben fakat MUX Switch'i yok ekranı 7ms ve kasası kalitesize benziyor incelemelere göre ama 3070 ve 3060 farkı AAA oyunları çok etkiliyor. 115+15W MUX Switch'li RTX 3060 cihazlara göre %8 %15 arası daha yüksek FPS alıyor düşük TDP sürüm olmasına rağmen.

MUX Switch zaten AAA oyunlarda 3-4 FPS dışında fark etmiyor diyorlar. Rekabetçi oyunlarda da zaten ekranın yenileme hızı 144-165 olacağı için yırtılma olmaması adına sabitleyerek kullanmayı tercih ediyorum. Hem sistem daha fazla FPS üretmek için boşuna yorulmamış oluyor. Yani MUX Switch olsa 500 FPS yerine 400 FPS alsam ben onu ekranda göremeyeceğim ki zaten. Bir anlamı kalmayacak diye düşünüyorum.

MUX Switch zaten AAA oyunlarda 3-4 FPS dışında fark etmiyor diyorlar. Rekabetçi oyunlarda da zaten ekranın yenileme hızı 144-165 olacağı için yırtılma olmaması adına sabitleyerek kullanmayı tercih ediyorum. Hem sistem daha fazla FPS üretmek için boşuna yorulmamış oluyor. Yani MUX Switch olsa 500 FPS yerine 400 FPS alsam ben onu ekranda göremeyeceğim ki zaten. Bir anlamı kalmayacak diye düşünüyorum.

Hocam AAA oyunlarda 3-4 FPS değil de % olarak hesaplarsan daha iyi olur, benim izlediğim videolarda %10 civarı fark ediyor. Benim demek istediğim ana özelliği 300Hz olan bir laptoptan CS:GO ve Valorant'ta 300 FPS alamamak can sıkıcı olur ki MUX Switch'siz bir cihaz sanmıyorum CS:GO'da 300 FPS ve üstü alsın. Eğer alıyorsa problem bulunmuyor. Ayrıca MUX Switch görüntü işleme süresini de azaltıyor diye biliyorum doğal olarak total sistem gecikmesi azalıyor ki bu rekabetçi oyunlarda önemli bir şey, ama bunu önemseyecek kişi gider laptopun yanına 24.5inch monitör alır herhalde :)

Hocam AAA oyunlarda 3-4 FPS değil de % olarak hesaplarsan daha iyi olur, benim izlediğim videolarda %10 civarı fark ediyor. Benim demek istediğim ana özelliği 300Hz olan bir laptoptan CS:GO ve Valorant'ta 300 FPS alamamak can sıkıcı olur ki MUX Switch'siz bir cihaz sanmıyorum CS:GO'da 300 FPS ve üstü alsın. Eğer alıyorsa problem bulunmuyor. Ayrıca MUX Switch görüntü işleme süresini de azaltıyor diye biliyorum doğal olarak Total sistem gecikmesi azalıyor ki bu rekabetçi oyunlarda önemli bir şey, ama bunu önemseyecek kişi gider laptopun yanına 24.5inch monitör alır herhalde :)

Dediğiniz gibi ikisinin de oyun testlerini inceledim ve aynı donanıma sahip olmalarına rağmen (R7 5800H + RTX 3060) Legion AC Vallhalla'da Ultra ayarlarda benchmark testinde 60 FPS ortalama alıyor. ROG STRIX ise 42 FPS alıyor. İşlemci kullanım oranlarına baktığımda Lenovo oyunda yüzde 40-55 arası işlemci kullanırken ASUS ROG STRIX yüzde 25-40 arası işlemci kullanıyor. Bu fark MUX Switch nedeniyle galiba. O yüzden ben de Legion 5 almaya karar verdim. ASUS'un tek artısı dizaynı bence.

Dediğiniz gibi ikisinin de oyun testlerini inceledim ve aynı donanıma sahip olmalarına rağmen (R7 5800H + RTX 3060) Legion AC Vallhalla'da Ultra ayarlarda benchmark testinde 60 FPS ortalama alıyor. ROG STRIX ise 42 FPS alıyor. İşlemci kullanım oranlarına baktığımda Lenovo oyunda yüzde 40-55 arası işlemci kullanırken ASUS ROG STRIX yüzde 25-40 arası işlemci kullanıyor. Bu fark MUX Switch nedeniyle galiba. O yüzden ben de Legion 5 almaya karar verdim. ASUS'un tek artısı dizaynı bence.

Cihazların TDP değerleri hakkında bilgin var mı? TDP farklılığından kaynaklanabilir, benim bildiğim Lenovo Legion 3060 cihazları 115+15W yani 3060 laptop GPU'nun maksimum kapasitesi ASUS ROG STRIX hakkında bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı