15000 TL'ye notebook önerisi

Bütçe
15000
ASUS'un da aynı hocam 115+15W şeklinde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam sen hangi videoları izledin bilmiyorum fakat bu videolarda cihaz FPS'leri çok yakın, oyun performansı videolarında GPU anlık çektiği W değeri Turbo fan açık mı yoksa fan otomatikte mi cihaz hangi modda gibi göstergelerin gösterilmesi lazım, MUX Switch etkiler fakat AAA oyunlarda 42 FPS'i 60 FPS yapamaz bence. İnşallah kafanı karıştırmamıştır tekrar üstteki iki video :)

Hocam sen hangi videoları izledin bilmiyorum fakat bu videolarda cihaz FPS'leri çok yakın, oyun performansı videolarında GPU anlık çektiği W değeri Turbo fan açık mı yoksa fan otomatikte mi cihaz hangi modda gibi göstergelerin gösterilmesi lazım, MUX Switch etkiler fakat AAA oyunlarda 42 FPS'i 60 FPS yapamaz bence. İnşallah kafanı karıştırmamıştır tekrar üstteki iki video :)

Bu videoda dakika 4:58.

Bu videoda dakika 3:20 hocam.

bu videoda dakika 4:58.

bu videoda dakika 3:20 hocam.

İki video da gösterge olarak alınmaz bence, 4.58 için attığın videoda NVIDIA GPU kullanımı değil Ryzen 5800H içindeki entegre GPU kullanımı gözüküyor. Diğer videoda ise GPU 80W çekiyor. 80W ile 130W arasında çok ciddi fark var. Bence sadece 130W Full gücü ve bu W değerine yakın değer olan videoları baz al kendine. Çünkü bunu laptopta göstermeyen bir kişi detaylı inceleme yapmıyordur. Firma cihazı kendisine gönderiyor o da parasını almak için videoyu çekiyor paylaşıyor bu kadar.

İki video da gösterge olarak alınmaz bence, 4.58 için attığın videoda NVIDIA GPU kullanımı değil Ryzen 5800H içindeki entegre GPU kullanımı gözüküyor. Diğer videoda ise GPU 80W çekiyor. 80W ile 130W arasında çok ciddi fark var.

Çok garip. Legion'da iGPU kullanımı gözüküyorsa bu demek oluyor ki testi yapan kişi MUX Switch'i kullanmamış. Eğer IGPU'yu devre dışı bıraksaydı GPU1 kullanım oranının 0 olması gerekmez miydi? Eğer öyle test edilirse belki daha fazla FPS alır Legion. ROG'da ise özellikler kısmında 130W yazıyor, neden oyun içinde 80W çekiyor anlamadım.

Çok garip. Legion'da iGPU kullanımı gözüküyorsa bu demek oluyor ki testi yapan kişi MUX Switch'i kullanmamış. ROG'da ise özellikler kısmında 130W yazıyor, neden oyun içinde 80W çekiyor anlamadım.

Çok yüksek ihitmalle cihaz en üst performans modunda değil, dengeli modda vb çalışıyor olabilir. Veya cihazın koduna dikkat etmek gerek mesela Gigabyte cihazlarda her şey aynı olmasına rağmen sonuna "g" gelen cihazlar düşük W sürüm sonuna "p" gelen cihazlar yüksek W sürüm olarak satışa çıkıyor. Aynı cihazın 80W-90W sürümü yani farklı modeli olabilir, cihazın tam kodunu araştırmak gerek. ASUS müşteri hizmetlerine mail atabilirsin eğer ki cihazın 130W olduğundan emin değilsen. Benim attığım videoda 115W kullanıyor, sanırım dynamic Boost 2.0 devreye girmemiş girse 130 olması gerekirdi veya termal şartlardan dolayı 130 olamamış özetle Lenovo Legion kadar FPS almış cihaz.

Çok yüksek ihitmalle cihaz en üst performans modunda değil, dengeli modda vb çalışıyor olabilir. Veya cihazın koduna dikkat etmek gerek mesela Gigabyte cihazlarda her şey aynı olmasına rağmen sonuna "g" gelen cihazlar düşük W sürüm sonuna "p" gelen cihazlar yüksek W sürüm olarak satışa çıkıyor. Aynı cihazın 80W-90W sürümü yani farklı modeli olabilir, cihazın tam kodunu araştırmak gerek. ASUS müşteri hizmetlerine mail atabilirsin eğer ki cihazın 130W olduşundan emin değilsen. Benim attığım videoda 115W kullanıyor, sanırım dynamic Boost 2.0 devreye girmemiş girse 130 olması gerekirdi veya termal şartlardan dolayı 130 olamamış özetle Lenovo Legion kadar FPS almış cihaz.

Sanırsam yine de Legion alacağım çünkü arada 100 euro fark var genellikle AAA oyunlardan ziyade rekabetçi oyunlar oynuyorum. 300Hz ekranda MUX Switch'siz 300 FPS'yi yakalayabileceğimi düşünmüyorum. Başta ASUS'un tasarımına ve 300Hz ekranına tutuldum, çünkü LoL oynayan biriyim ve yüksek Hz almak istiyorum oyunda ama alamayacağım büyük ihtimal. Testleri izlediğimde 170-180'lere düştüğünü gördüm. Tabi bir de ASUS'un Türkiye'de geçerli garantisi var onu da unutmamak lazım.

Hocam Gigabyte Aorus 15P KC'ye de bakabilirsiniz. https://www.itopya.com/gigabyte-aor...a5CdI1AxAnA-1630754876-0-gqNtZGzNAmWjcnBszQkl
MUX var cihazda. Ve 115+15 Watt RTX 3060.

Hocam bu cihazda listedeydi fakat başlıkta yazan Gigabyte cihaz 105W+15W ve UHD 144Hz ekranlı olmasından dolayı senin gönderdiğin cihazı elemiştim. Fakat bir anlamı kalmadı indirim bitti güncel fiyatı 20bin TL.
Şu an arasımda kaldığım iki cihaz şunlar.
HP Omen 15-en1010nt 434m2ea Ryzen 9 5900hx 16 Gb 1 Tb M.2 Rtx3070 8gb 15.6 144hz Freedos Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

HP cihazın artıları işlemcisinin piyasadaki en güçlü işlemci olması RTX 3070 100W olması, Monster cihazın artısı ise ekran kalitesi 3060'ın 130W olup 3070 100W'a FPS olarak çok uzak olmaması hafifliği ve MUX Switch bulundurması. Kararsızım hala, sipariş veremiyorum çünkü verirsem minimum 5-6 yıl kullanacağım.

Hocam bu cihazda listedeydi fakat başlıkta yazan Gigabyte cihaz 105W+15W ve UHD 144Hz ekranlı olmasından dolayı senin gönderdiğin cihazı elemiştim. Fakat bir anlamı kalmadı indirim bitti güncel fiyatı 20bin TL.
Şu an arasımda kaldığım iki cihaz şunlar.
HP Omen 15-en1010nt 434m2ea Ryzen 9 5900hx 16 Gb 1 Tb M.2 Rtx3070 8gb 15.6 144hz Freedos Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

HP cihazın artıları işlemcisinin piyasadaki en güçlü işlemci olması RTX 3070 100W olması, Monster cihazın artısı ise ekran kalitesi 3060'ın 130W olup 3070 100W'a FPS olarak çok uzak olmaması hafifliği ve MUX Switch bulundurması. Kararsızım hala, sipariş veremiyorum çünkü verirsem minimum 5-6 yıl kullanacağım.

Hp Omen'in tedariği konusunda yardımcı olabilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı