"16 GB RAM (7.9 kullanılabilir 2133MHz)" sorunu

conba

Centipat
Merhaba.
16 GB Corsair 3200MHz RAM'im var.
Ama denetim masası ve görev yöneticisinde "16 GB RAM (7.9 kullanılabilir 2133MHz) " diyor.
R5 2600 işlemcim.
RTX 2060.
PSU'da yeterli, çözümü nedir?

Merhaba.
Ama denetim masası ve görev yöneticisinde "16 GB RAM (7.9 kullanılabilir 2133MHz) " diyor.
R5 2600 işlemcim.
RTX 2060.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak RAM'leri RAM slotlarına tek tek takarak deneme yanılma şeklinde kontrol edebilirsin durumu.
MHz değeri için BIOS içerisinde D.C.O.P veya XMP ile ilgili bir şeyler görürsen onu aktif etmelisin.

Merhaba.
R5 2600 işlemcim.
RTX 2060.

Windows tuşu + r. Çalıştırı aç MSConfig yaz aç. Önyükleme sonra gelişmiş seçenekler. Bellek en üst sınırda seçili ise kullanılabilir az oluyor bende 4 GB RAM vardı 1 GB oluyor o işaretli olunca kullanılabilir. Ama tiki kaldırınca 2.5 GB falan oluyor. Başka nedenlerden de oluyor olabilir bende böyleydi umarım işine yarar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı