16 GB RAM gerekli mi?

16 GB çok az. Örneğin benim çalıştırdığım bir çok program daha bir projeyi yüklediğimde 20-25 GB RAM istiyor. Yani 16 GB yetmez....

Sonuç;
Ne yapmak istiyorsun önce onu söyle bakalım? Oyun için ise;"Eh işte sınırda. Çok da şey değil hani...." Ofis işlerinde kullanacaksan; "8 GB yeter" 2K - 4K oyun oynayacam dersen; "O zaman 16 GB şart". Oyun oynarken bir de yayın açacam diyorsan "16 GB çok iyi olur" Render alacam, tasarım yapacam, müzik yapacam dersen; "İnşallah 16 GB yeter...."

Yukarıdaki cevaplardan seç beğen al.
 
Yanlış anlama ama bu kadar kısa bir soru ile doğru düzgün cevap alamazsın. Çünkü en başta neye göre kime göre derler. Ne tip oyun oynuyorsun, bilgisayarı ne amaçla kullanıyorsun, hangi programlarla çalışıyorsun gibi sorularla devamı gelir.
İnternette geziniyorum arada film izliyorum veya basit oyunlar oynuyorum diyene çok bile. Bilgisayarı bu şekilde kullanan için gereksiz masraf.
Yeni oyunları takip eder oynarım diyene ideal.
Kurgu işine hevesli render alan biri için şu anlık yetse de ileride çalışmaları büyüdükçe yetersiz gelir.
Profesyonel olarak render işi ile uğraşan biri için ise az bile gelir.
Sen hangi kategoride olduğunu seçip cevabını bulabilirsin.
 
2 GB ile şu an bu konuya bakanlar üzgün.

Bizimde değerimizi bilmeliler. 🥺

1619843620680.png
 
Ben OBS ile gölge kayıt alıyorum ve bu da sistem RAM'ini yiyor.Bu yüzden 2x16 kullanıyorum. BF5 ve Warzone'da rahat edip ileriye dönük olsun diye böyle bir seçim yaptım. 16 GB altı kullanmayı düşünemiyorum bile.
 

Geri
Yukarı