TwinsLyvio
Centipat
Arkadaşlar merhabalar, bilgisayarımda 16 GB RAM takılı 2 slot 8x2 şeklinde. Düne kadar normal bir şekilde 16 GB RAM kullanırken işlemci soğutucusu temizliği yaptım ve ardından bilgisayarı açmaya çalıştığımda bilgisayar, 2 saniye aralıklarla tam 3 kere açılıp kapandı. (elektirik kesintisine benzer bir şekilde) Ondan sonra açtığımda ise bilgisayarımın özelliklerinde 7.95 GB tam olduğunu gördüm. Kullanılabilir RAM olarak değil arkadaşlar, tam anlamıyla bilgisayarım 8 GB RAM okuyordu. CPU-Z programını indirdiğimde 2 slotta da 8 GB RAM olduğunu ve toplamda 16 GB RAM olduğunu gördüm, aynı şekil BIOS ekranında da 16 GB RAM gözüküyor fakat bilgisayarımı açtığımda, özelliklerde 7, 95 gözüküyor. Diğer konularda söylenen her şeyi yaptım, işlemci soğutucumu gevşettim, işlemcimi çıkardım düzgünce ve sıkmadan taktım soğutucuyu. Üstüne tam oturtmadım bile sıkmasın diye ama ne yaptıysam işe yaramadı. BIOS'da 16 GB, Windows açıldıktan sonra 8 GB. 
BIOS güncelledim, sıfırladım fakat çözüm bulamadım. Lütfen bir bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
İşlemcim: AMD Ryzen 7 2700X 8C/16T
İşlemci soğutucu: AMD stock RGB soğutucu
GPU: Gigabyte NVIDIA RTX 2060 OC
RAM: G.Skill Ripjaws 8x2 16 GB stock 2144 MHz XMP 3000 MHz
Anakart: Gigabyte B450M S2H
Güç kaynağı: Thermaltake 600W
BIOS güncelledim, sıfırladım fakat çözüm bulamadım. Lütfen bir bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
İşlemcim: AMD Ryzen 7 2700X 8C/16T
İşlemci soğutucu: AMD stock RGB soğutucu
GPU: Gigabyte NVIDIA RTX 2060 OC
RAM: G.Skill Ripjaws 8x2 16 GB stock 2144 MHz XMP 3000 MHz
Anakart: Gigabyte B450M S2H
Güç kaynağı: Thermaltake 600W
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: