Arkadaş B450M-S2H kullanıyor. Bu modele internetten bakarsanız V1 ve V2 fark etmez, ikisinde de 2 Slot yuva olduğunu görürsünüz. Bu Windows'tan kaynaklı bir hata. Aynı durum evde kullandığımız laptop'umda da var. 2 Slot gözüküyor ama 1 slot var.En başta attığınız ekran görüntüsüne göre anakartınızda 4 adet RAM yuvası olması gerekiyor. Eğer dediğim doğruysa RAM'leri doğru slotlara takmadınız bence.
Bence MSI afterburner programını indirip bilgi ekranından ram kullanımını açın. Sonra da ram sömüren bi oyunda deneyin cyberpunk veya Hogwarts legacy gibi. Yüksek ayarlarda oyunu açın bakalım ramin ne kadarını kullanacak.
arkadaş biosta ram in 16 gb göründüğünü ama sisteme 8 gb ayrıldığını belirtmiş. Evet dediğiniz gibi anakartta da bozukluk olabilir fakat bisota 16 gb göründüğü için, anakartı değişime veya garantiye gönderip yaklaşık bir ay bekleme süresi vs ile uğraşmadan önce, msi afterburnerdan 5 dklık bir uğraşla değerlere bakın emin olmak için dedim. Sonuçta eğer afterburnerda 8 gb tan fazla ram kullanımı görseydi biosta yazdığı gibi, kolay bir testle sorunu çözülmüş olacaktı belki de.Arkadaş B450M-S2H kullanıyor. Bu modele internetten bakarsanız V1 ve V2 fark etmez, ikisinde de 2 Slot yuva olduğunu görürsünüz. Bu Windows'tan kaynaklı bir hata. Aynı durum evde kullandığımız laptop'umda da var. 2 Slot gözüküyor ama 1 slot var.
Ayrıca arkadaş 2.slotta tek ram ile sistemin açılmadığını belirtmiş, sistemin ram kullanımı ile alakası saçma olurdu. Bozuk olan anakart'ın 2.ci slotu ister inanın, ister inanmayın.
Sözüm meclisten dışarı.
Sana lafım yok dostum, sözüm meclisten dışarı derken bu manada dedim. Ama anlatayım, aynı sorunu bende yaşamıştım DDR2 bir sistemde 2 + 2 ram takmıştım ve ram'ler 2gb donanıma ayrılmış olarak çalışıyordu. Bu dostum gibi benimde BIOS'ta gözüküyordu. Ama 2. Slot ile açtığımda sistem açılmıyordu.arkadaş biosta ram in 16 gb göründüğünü ama sisteme 8 gb ayrıldığını belirtmiş. Evet dediğiniz gibi anakartta da bozukluk olabilir fakat bisota 16 gb göründüğü için, anakartı değişime veya garantiye gönderip yaklaşık bir ay bekleme süresi vs ile uğraşmadan önce, msi afterburnerdan 5 dklık bir uğraşla değerlere bakın emin olmak için dedim. Sonuçta eğer afterburnerda 8 gb tan fazla ram kullanımı görseydi biosta yazdığı gibi, kolay bir testle sorunu çözülmüş olacaktı belki de.
Arkadaş BIOS'ta RAM'in 16 GB göründüğünü ama sisteme 8 GB ayrıldığını belirtmiş. Evet dediğiniz gibi anakartta da bozukluk olabilir fakat bisota 16 GB göründüğü için, anakartı değişime veya garantiye gönderip yaklaşık bir ay bekleme süresi vs ile uğraşmadan önce, MSI Afterburner'dan 5 dakikalık bir uğraşla değerlere bakın emin olmak için dedim. Sonuçta eğer Afterburner'da 8 GBtan fazla RAM kullanımı görseydi BIOS'ta yazdığı gibi, kolay bir testle sorunu çözülmüş olacaktı belki de.
O zaman daha önce açtığım konudaki durum olmuş;
FX-8120 sistemde RAM miktarı eksik görünüyor
Merhaba, evimde kullandığım AM3+ sisteme test amaçlı elime geçen FX-8120 işlemciyi taktım. İşlemcinin 2 adet pini eksik, ama sorunsuz bir şekilde görüntü veriyor. Bu kısma kadar sorun yok. Sorun kasamdaki 8 GB RAM'i BIOS 4 GB, Windows ise 6 GB ama 2 GB'i donanıma ayrılmış olarak görüyor. Pin...www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.