16 GB RAM'in 8 GB'ı görünmüyor

Anakartınızın modeline göre destekliyor mu diye bakın. Ram'in hızını falan destekliyor mu veya gb'ını. Sonra da farklı slotlarda deneyin. Olmazsa da çok zorlamayın götürün bir yetkili servise vatan bilgisayar gibi bir yere veya aldığınız yere, yapsınlar.

Anakartınızın modeline göre destekliyor mu diye bakın. Ram'in hızını falan destekliyor mu veya gb'ını. Sonra da farklı slotlarda deneyin. Olmazsa da çok zorlamayın götürün bir yetkili servise vatan bilgisayar gibi bir yere veya aldığınız yere, yapsınlar.
Hele bi üst yoruma bak aynısını yazdıydım :D

Yanlış anlamadıysam 2x8 RAM var diğeri tam oturmamış olabilir bozuk diyemeyeceğim yoksa görüntü gelmez veya farklı bir sorun çıkardı.

RAM'ler sıkıntısız çalışıyor ve tam taktığıma eminim. Sorun anakartdaki RAM slotlarında diye tahmin ediyorum 1 tanesi muhtemelen çalışmıyor.
Anakartınızın modeline göre destekliyor mu diye bakın. RAM'in hızını falan destekliyor mu veya GB'ını. Sonra da farklı slotlarda deneyin. Olmazsa da çok zorlamayın götürün bir yetkili servise Vatan Bilgisayar gibi bir yere veya aldığınız yere, yapsınlar.

Hazır sistem aldım ekran kartı hariç gerisi montajlı geldi. Uyumsuz olsaydı montaj sürecinde bildirirlerdi diye düşünüyorum.

• RAM slotlarını kontrol et.
  • RAM' lerin slotlarını değiştir.
  • 2 RAM' i (ayrı ayrı) de Memtest86 testine sok. Veya iki RAM' i de tak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı