16 GB RAM'in sadece 7,95 GB'ı kullanılabilir sorunu

UltraViolent

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Merhabalar. Sistemimde 16 GB RAM var fakat 7, 95 kullanılabilir yazıyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Sistem:
MSI A320M Pro-E anakart.
Ryzen 5 1600 AF işlemci.
Kingspec 512 GB SSD.
Sapphire RX 480 Nitro plus ekran kartı.
Apacer Panther 8x2 16 GB RAM.

Dosya Ekleri

• osaskafaxd.png
    osaskafaxd.png
    21,8 KB · Görüntüleme: 150
Hocam, BIOS güncellemesi yapın. RAM,lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. Daha sonra değerlendirme yapabiliriz.

apacer panther ram - Google Alışveriş şundan 2 tanedir efendim.
BIOS güncellemek riskli midir ve sistem sıfırlanır mı?
Bundan 2 tanedir derken? Size kit halinde tek bir kutu mu gönderildi yoksa 2 tane kutu mu aldınız? RAM'i QVL listesinde bulamadım. Siz BIOS güncelleyin, sistem sıfırlanmaz ama USB içindeki verileriniz silinir, o yüzden USB'nizdeki verilerinizi yedekleyin, sonra yapın.
@UltraViolent Sorununuz ne durumda? Henüz BIOS güncelleyebildiniz mi?

Sorunun düzeldi mi? Düzeldiyse nasıl?
Maalesef. Yarın yedeklemeye başlayıp format atacağım. Sonucunu haber veririm.
Bundan 2 tanedir derken? Size kit halinde tek bir kutu mu gönderildi yoksa 2 tane kutu mu aldınız? RAM'i QVL listesinde bulamadım. Siz BIOS güncelleyin, sistem sıfırlanmaz ama USB içindeki verileriniz silinir, o yüzden USB'nizdeki verilerinizi yedekleyin, sonra yapın.
@UltraViolent Sorununuz ne durumda? Henüz BIOS güncelleyebildiniz mi?
Kit halinde.
@UltraViolent Sorununuzun düzelip düzelmediğini, düzeldiyse nasıl düzeldiğini yazın lütfen.
Maalesef efendim. Format deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı