16 yaşında 1.65 boy normal mi?

Ali_Bey378

Centipat
Daha fazla  
16 yaşında yeğenim dert edinmiş boyum 165 nasıl uzatiriz amca dedi. Ben ne anlarım dedim ne tavsiye edersiniz? Çok klişe olacak ama süt iç mi diyeyim?

Hocam genetik aşırı önemli bende 15 yaşındayım benim de boyum 163-164 falan bende her gün süt içmeye özen gösteriyorum erken uyuyorum o bayağı önemli basket falan yerine her gün zıplamak veya kemikleri açacak hareketler olabilir, D vitamini yani güneş görmek yarayabilir.

Hocam genetik aşırı önemli bende 15 yaşındayım benim de boyum 163-164 falan bende her gün süt içmeye özen gösteriyorum erken uyuyorum o bayağı önemli basket falan yerine her gün zıplamak veya kemikleri açacak hareketler olabilir, D vitamini yani güneş görmek yarayabilir.
Genetiğin pek bir önemi yok. Babamın boyu 1.70 olmasına rağmen ben 12 yaşındayken 1.70'dim mesela. Şuan 1.90'a kadar çıktım. Ondan dolayı dediğim gibi genetiğin önemi yok.

Hocam o zaman süt iç evde gördüğün yüksek bir yere zıpla diyeyim, babasına da söyleyeyim kan tahlili yaptırsin ona göre D vitamini alır da yaşı 16 olmuş bu saatten sonra ne kadar uzar bilemiyorum.

Genetiğin pek bir önemi yok. Babamın boyu 1.70 olmasına rağmen ben 12 yaşındayken 1.70'dim mesela. Şuan 1.90'a kadar çıktım. Ondan dolayı dediğim gibi genetiğin önemi yok.
Ne tavsiye edeyim hocam

Hocam o zaman süt iç evde gördüğün yüksek bir yere zıpla diyeyim, babasına da söyleyeyim kan tahlili yaptırsin ona göre D vitamini alır da yaşı 16 olmuş bu saatten sonra ne kadar uzar bilemiyorum.

Ne tavsiye edeyim hocam
Üstteki hocamın söylediği gibi spor aktiviteleri yapılabilir. Ve uykuda çok önemli. Süt pek bir işe yaramaz.

@berat3636 ne için komik attınız? Hatalı bir şey söylediysem düzeltin lütfen.​

Hocam büyük ölçüde genetikle alakalı. Milyonlarca olasılık arasından uzun olmanız doğal. Çevresel etkenlerde önemli tabi ama bir genetik kadar değil.

Hocam benim de babam 178 benim de amacım 175 falan gibi ya da onun gibi 178 olmak, bunlar dışında ev falan sağlamsa barfiks çekebilir faydası olur bence, bizim ev sağlam değil yapamıyorum ben :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı